Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mariola 24l,pwoee

Jak naciągnac męza na jak najwyzsze alimenty?

Polecane posty

mariola 24l,pwoee Policz, zobaczysz ile wyjdzie, lepiej na sprawie mieć wszystko czarno na białym dlaczego potrzebujesz takiej a nie innej kwoty :)

Gość mariola 24l,pwoee
wiesz... ale dzieciaka to sobie robi strona ta co chce alemntów, druga natowmiast stra sie o upragnione dziecko :D

Gość mariola 24l,pwoee
liwiana a Ty mialas moze taka sprawe lub ktos z rodziny? brrr az mi ciasrki przechodza bo to bedzie moja druga obecnosc w sadzie. korytarze, prawnicy.. przeraza mmnjie to miejsce.

Matki zawsze, na dobra "zazwyczaj" traktowane są jak pijawki przez duże P, co chcą z boga winnych kochanych, zaangażowanych w wychowanie dziecka tatusiów, ostatnie, ciężko zarobione pieniążki wyssać. I to nie na dziecko (300-400 zł alimentów) tylko na:fryzjera, manikiur, pedikiur, kosmetyczkę, solarium, ach zapomniałam jeszcze o perfumach od Diora :)

Gość balsam pomorskirski
Nawet miliardowe alimenty nie zastąpią ojca biologicznego! Tatuś jest tylko jeden i kochający musi byc!

Gość mariola 24l,pwoee
liwiana Musze lecieć, jedziemy z córcią do galerii mokotów do carrefoura na szybki shooping, a o 9 ma byc juz w łóżku wiec musimy sie streszczac. Wejde później jak mała uśnie, papa

mariola 24l,pwoee jestem z rocznika 86 studiuje na politechnice w warszawie a Ty? co do kierunku moze nie bede mówic bo jest on malo spotykany a wiesz ze swiat jest maly i nie duzo u nas w grupie jest dziewczyn, w dodatku co mają mała córeczke i meza stomatologa Tak wiem ze moge liczyc na alimenty i dlatego bede o nie wystepowac zaraz o uprawomocnieniu sie wyroku z jego winy. Nie odpowiadasz konkretnie na pytanie, tylko się wymigujesz

Tak miałam, rozwód + alimenty. Ale ja już pracowałam, więc alimenty tylko na młode. Tak więc Ci nie pomogę, bo nie wiem jak trzeba udowodnić ile Ty potrzebujesz na siebie :(

Gość mariola 24l,pwoee
tak zgadza sie nie odpoiedzialam o kierunku konkretnie bo nie chcialam i celowo to zrobilam, ale w zacytowanym przez Coiebie poscie rózniez napisalam dlaczego, wiec w czym problem? dalej bede pisac wieczorem pa dziewczyny

Gość mariola 24l,pwoee
liwianko narazie tylko nacórke bedzie na sprawie, ja ewentulanie na siebie to pózniej jak juz sie wyrok uprawomocni, wiec jak masz jakies cenne wskazówki topisz, gdzie mialas sprawe na solidarnisci? odpisze pozniej

Ja znam przypadek , że żona była wiecznie chciała więcej i więcej alimentów, bo dziecko na ubrania potrzebuje, na przedszkole itp, to mąż zrobił bardzo mądrze, wystąpił o to aby on mógł za te wszystkie rzeczy płacić, ale za to ona już od niego do reki na dziecko nie dostanie ani grosza, nawet wakacje dziecku opłacał, i wyszło na jego, bo teraz płaci o wiele mniej niż żona żądała. A co do alimentów na Ciebie to on nie ma obowiązku płacić na Ciebie, bo jego odpowiedzialność spoczywa wtedy na dziecku a nie na Tobie droga autorko.

Gość Cheryll
juz tak sie nie spiesz na ten (przepraszam co???) SHOPPING chyba :D a z tego pospiechu o rachunkach nie zapomnij w sadzie sie przydadza :D a i kup moze cos coreczce ktora warta jest ponad 1200 :D :D

Gość Cheryll
Donkape dokladnie popieram. Tak powinno byc wszystkie alimenty na dzieci powinny byc placone nie kasa ex tylko w tzw dobrach. Potrzebne ubranko tatus placi, jedzenie tez. Albo ex powinny przedstawiac tatusiowi rachunek (tylko wiemy ze dziecko kilkuletnie do restauracji na suhi nie chodzi :D )

Gość piszesz o dobrze corki
ale co to za matka, ktora przesiaduje cale dnie na uczelni ? pewnie alimenty zasadzone na dziecko pojda na nianie, co by ksiezniczka sie nie przemeczala ;/

Tak, na Solidarności, bardzo dokładnie wyszczególniłam wszystkie wydatki na młode. Wszystko poparłam rachunkami. Tylko że ja nie miałam rozwodu z orzekaniem winy (wtedy jeszcze męża), pracowałam już i nie potrzebowałam alimentów na siebie, więc w moim przypadku szkoda mi było czasu na jakieś utarczki. Nie miało to wpływu na wysokość alimentów na młode i dostałam tyle co chciałam. ;) Najważniejsze to umieć obronić w sądzie swoje zdanie :)

ale co to za matka, ktora przesiaduje cale dnie na uczelni ? pewnie alimenty zasadzone na dziecko pojda na nianie, co by ksiezniczka sie nie przemeczala ;/ Właśnie dla dobra dziecka matka kończy studia, nie mówiąc o sobie. Moi rodzice obydwoje studiowali dziennie jak się urodziłam (też na PW) i żyje :) Bardzo się cieszę że skończyli studia, są ludźmi na poziomie a nie garkotłukami :)

A czym zawinił mąż że się rozstaliście? Bo piszesz że rozwód jest z orzekaniem o winie.

Gość liwanja to musisz bardzo
kochac te swoje dzieci... młode to ma piesczy kot, ty masz male dzieci...

Też studiowałam i dzieciakowi nic się nie stało!!! Teraz właśnie, mając dobrą, dochodową pracę, mogę zapewnić dziecku lepsze życie :)

Tak mówię "moje młode" i co, coś w tym złego, jakoś się nie obraża :)

to gratuluje ci suko ze masz młode które sie nie obraza... Bo suka ma młode a kobieta ma dziecko

liwanja to musisz bardzo Jak myślisz że mnie tym obrazisz to bardzo się mylisz ;) Powiem ci więcej, jak mój facet tak do mnie powie w łóżku to jest to komplement :)

Tak, na Solidarności, bardzo dokładnie wyszczególniłam wszystkie wydatki na młode. Wszystko poparłam rachunkami. Tylko że ja nie miałam rozwodu z orzekaniem winy (wtedy jeszcze męża), pracowałam już i nie potrzebowałam alimentów na siebie, więc w moim przypadku szkoda mi było czasu na jakieś utarczki. Nie miało to wpływu na wysokość alimentów na młode i dostałam tyle co chciałam. ;) Najważniejsze to umieć obronić w sądzie swoje zdanie :)

ZAL I TYLE... widac kto tu jest po rozwodzie i kogo kantem puscili faceci bo przeciez z wami ciezko wytrzymac na necie a co dopiero w realu... ide stad bo zal, i zycze ci autorko zebys dostla 350 zl i sie nauczysz ze pazernosc nie poplaca...

Kotek, ludzie się rozstają, to normalne. Mi jakoś nie jest żal że rozstałam się z mężem, nie pasowaliśmy do siebie i tyle. Możliwe że rozstanę się z moim teraźniejszym partnerem, wszystko jest możliwe. Nie rozdzieram szat z tego powodu.

kogo kantem puscili faceci acha, nie zauważyłaś że to właśnie my, to znaczy autorka i ja, złożyłyśmy pozwy o rozwód ;) lepiej być tępą babą która pomimo że np chłop ja tłucze, trwa przy nim bo bóg tak chciał, co ludzie by powiedzieli albo nie miała by gdzie mieszkać :(

Gość do liwiana
i Ty uwazasz sie za osobe na poziomie ? Sorry jestes zwyklym burakiem, obrazajac ludzi bez studiow ;/ Jak mozna nazwac kogos garkotłukiem ;/ Moze cie to zdziwi ale mnostwo tych garkotłukow jest inteligentniejsza od osob po studiach, sa lepiej przystosowani do zycia, lepiej zarabiaja.

Gość ee tammm
to, że były złożył pozew nie znaczy, że przed wami nie uciekł, sama tak miałam

Gość hej, do tych co ją tak
wspierają: a przeczytałyście cały wątek, wszystkie wypowiedzi autorki ? Przeciez to nierób, któremu znudziło się małżeństwo a teraz chce żyć na cudzy koszt. Nawet nie wpsomniała o tym, ze jest gotowa pracować, ona DOMAGA SIĘ UTRZYMANIA od swojego męża. Nie ma ani słowa o tym, co ona sama zrobiła dla rodziny. A raczej jest - zrobiła wiele złego poprzez swoje igostyczne zachowanie.