Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minipigułeczka

minipigułki Azalia - mamy karmiące, wypowiedzcie się proszę i doradźcie

Polecane posty

Gość minipigułeczka

witam, ginekolog dał mi receptę na te tabletki, ale: karmię już 8mcy i nie mam miesiączki, zapomniałam spytać, czy mogę wziąć pierwszą tabletkę np. dzisiaj nie czekając do miesiączki? w ulotce nie ma o tym wzmianki...chodzi mi o to, że przecież chcę się zabezpieczać, a miesiączkę mogę dostać nawet za kilka miesięcy... poza tym jak się czułyście po tych tabletkach, miałyście jakieś skutki uboczne, jak się sprawdziły, a może któraś z Was zaszła w ciążę stosując je?:) czekam na odpowiedzi i pozdrawiam

Gość witam2010
Tak możesz wziąć dzisiaj, te tabletki bierze się bez 7-dniowej przerwy. Ja zaczęłam brać 10 dni temu i jak na razie czuję się dobrze. Zaczynają działać po 14 dniach. Pozdrawiam

Gość minipigułeczka
up:)

Gość ej powiedz
Tak, mozesz zaczac je brac dowolnego dnia. Ja biore je juz 5mies i wlasnie dzis zaczelam ostatni blister. Ostatni, bo tabsy nie bardzo mi sluz a za dwa tyg wracam do pracy i definintywnie koncze z karmieniem piersia. Minusem tych prochow jest dla mnie spadek libido no i niemalze nieustanne krwawienia/plamienia. Wyglada to tak, ze przez jakies 4 dni nic mi nie leci a przez nastepne 5 plamie/krwawie.

Gość minipigułeczka
dzięki:) może ktoś jeszcze się wypowie na temat samopoczucia,działań niepożądanych, ewentualnych ciąż:)

Biorę od 6 tyg po porodzie a mała ma już 13 miesięcy. czuję się świetnie. Żadnych plamień ale i...żadnej miesiączki :P....zdażyło mi sie kilka razy zapomnieć ...ale i tak jak widać działaja OK..... Nie wiem jak długo jeszcze pobiorę..karmię jeszce troszkę. Ginekolog powiedzial,że mozna brac nawet jak sie skonczy karmić, bo przecież chodzi o to zeby zabezpieczały a mniejsza ilość hormonów to chyba zdrowiej......tylko nie wiem czy na dłuższą metę takie blokowanie miesiączki jest zdrowe...

Gość minipigułeczka
dolores, dzięki, właśnie słyszałam o tym, że czasem krwawienia nie występują:) ciekawe jak będzie u mnie...mam nadzieję, że pigułki zdadzą test...brałam kiedyś różne dwuskładnikowe i w sumie czułam się po nich dobrze, ale chyba libido było słabe:p

Gość nintendoo
ja brałam, są spoko, nic mi po nich nie było...