Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tamara9999

warzywno- owocowa kupa !!

Polecane posty

Gość tamara9999

hej! nigdy nie jadałam warzyw ani owoców bo poprostu- co zdrowe to niezbyt smaczne ;p zawsze tylko chipsy, czekolada, ptysie. no i przyszedł taki czas kiedy człowiek się zastanowił nad swoim odżywianiem oraz nad tym gdzię się podział mój układ immunologiczny?? i wszystko radykalnie zmieniłam, tj wszącham duzo warzyw i owoców...ale wydaje mi się że to wszystko na marne, gdy patrzę na moją kupę ;( widze w niej wszystko, marchewkę z groszkiem, kukurydzę, grapefruity, koperek, kiełki...macie tez tak? czy tylko ja poprostu nie trawie takich rzeczy? czy mój organizm nie jest przyzwyczajony do takich rzeczy?? czy to coś poważnego??

Gość tamara9999
no nikt nic nie napisze??;(

Gość Trener Wellness
Zapraszam na bezpłatny e-kurs ,,Zdrowa Rodzina- Indywidualny Program Ochrony Zdrowia". Można się na niego zapisać na stronie www.1-szy.net/ambasadazdrowia Polecam również moją stronę www.ambasadazdrowia.mycali.biz Razem możemy osiągnąć wspaniałe rezultaty,nauczyć się nowych nawyków żywieniowych,osiągnąć idealną wagę,wyglądać i czuć się wspaniale.

Gość Kleopatra5544
Czy na pewno wszystko dokładnie gryziesz? Ogólnie jeżeli w kale znajdują się resztki pokarmowe to znaczy że za szybko jesz, nie gryziesz dokładnie i później układ pokarmowy ma problem ze strawieniem tak dużych fragmentów jedzenia. Innych przyczyn nie widzę:)

Gość tamara9999
hmm...chyba faktycznie wszystko wrzucam w siebie zamiast dobrze pogryzć... ale to w sumie miękie warzywa więc mam zawsze nadzieje ze się rozdrobnią w dalszym procesie;)

Gość cbadef
tamara9999 - na początek pij świeży sok marchwiowy (z sokowirówki) 2-3 dni, jedz też gotowaną marchew (leczy przewód pokarmowy) i ryż później możesz pić zielone szejki potrzebny blender: przykładowy szejk - 2 banany, 1 jabłko, 1 kiwi, pęczek zielonej pietruszki, 2 liście zielonej sałaty + 2 szkl. wody mineralnej - zmiksuj ten koktajil można pić 3-4x dziennie na pół godz. przed głównym posiłkiem Szejk powinien składać się w 60% z owoców i 40% zielenin (np. natka, sałata, pokrzywa, świeża mięta, szpinak, listki rzodkiewki, kiełki nasion np. pszenicy, lucerny itp.) oraz 1-2 szkl. wody. Smacznego................ więcej informacji: http://www.surawka.republika.pl/

Gość tamara9999
oooo...dzięki Ci dzięki za rade;)

Gość Kleopatra5544
Ale na początek zacznij po prostu wolniej jeść:) Wszystko dokładnie rzuć i powinno być dobrze, nie ważne czy coś jest miękkie czy nie, duże fragmenty są po prostu trudne do strawienia:)