Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DZIEWCZYNA ZDESPEROWANA

MOJ CHŁOPAK MA DEPRESJĘ

Polecane posty

Z MIOM CHŁOPAKIEM DZIEJE SIE COS BARDZO NIEDOBREGO...NON STO MÓWI ŻE NIC MU SIE NIE UDAJE ZE JEST DLA WSZYSTKICH CIEZAREM STARAM SIE MU POMOC MÓWIE ŻE BEDZIE DOBRZE ZE WSZYSTKO SIE UŁOZY...ZAPISZE GO DO PSYCHIATRY ALE POKI CO BARDZO SIĘ O NIEGO BOJE BO CHYBA MA MYSLI SAMOBOJCZE,JESTEM ZAŁAMANA,JUZ NIE WIEM W JAKI SPOSÓB MOGĘ MU SKUTECZNIE POMOC?PROSZĘ WAS POWIEDZCIE MI CO JA MAM U POWIEDZIEC CO U MÓWIC ZEBY JAKOS SIE PODNIÓSŁ Z TEJ DEPRESJI? CO MAM ZROBIC,JAK MU POMOC

Gość jkhfdgkdhfgkdhfkghkj
Mam często depresję, podobnie jak on, ale nie mogę się nadziwić jak można mieć takie myśli, jeśli się ma takie wsparcie od kogoś bliskiego? Czy gość tego ani trochę nie potrafi docenić ? Inni mimo tego , że mają gorzej bo są bez takiego wsparcia, to i tak nie mają takich myśli. Widać, że ma słabiutką psychikę. Ja na szczęście mam dość mocną, ale wyniszczoną.

Gość 600000
Z tym psychiatrą to tez nie wiadomo do konca jak.Mnie dziewczyna zostawila po prawie szesciu latach wspolnego zycia i doszlo do tego ze wpadlem wlasnie w gleboka depresje.Co prawda mam kontakt z nia jakis jeszcze ale to mi i tak spokoju nie daje bo osoba ktora kocham ponad zycie nie chce ze mna byc.Postanowilem isc do psychiatry i na pierwszym spotkaniu bylo bardzo ciezko ;/ obawiam sie tego co bedzie dalej a kolejne mam w poniedzialek.U mnie chyba bez pomocy mojej bylej dziewczyny sie nie obejdzie ale przeciez to nie wchodzi w gre bo ona ze mna nie jest.Nie wiem jak sobie poradze ale powiem Ci tak, skoro jestes z facetem i go kochasz to pomoz mu.Wiem co to jest miec depresje i On cholernie potrzebuje aktualnie Twojego wsparcia, chocbys miala pieklo poruszyc to badz przy nim i wspieraj go w tych ciezkich dla niego chwilach.

Gość Depressionata
Tylko lekarz - psychiatra i leki antydepresyjne pomogą. Depresja jest CHOROBĄ. Nie jest ani słabością charakteru ani wadą. To straszne cierpienie. Wiem, co mówię. Do lekarza - jak najszybciej!

WIEM JA CHCE MU POMOC ZA WSZELKA CENE TYLKO NIE WIEM CO MAM ZROBIC W JAKI SPOSOB MU POMOC...

TAK WIEM W PONIEDZIALEK GO ZAREJSTRUJE DO LEKARZA TYLKO ZE TRZEBA DŁUGO CZEKAC NA WIZYTE A ON JUZ NAWET Z DOMU NIE CHCE WYVHODZIC MOWI ZE JEST DLA WSZYSTKICH CIEZAREM ZE JUZ NIE MA NIC SENSU......DO WIZYTY CO JAK MAM MU MÓWIC JAK MU POMOC ZANIM TRAFI DO LEKARZA?

ale co mam zrobic zanim trafi do lekarza? prosze pomorzcie mi

Ja wiem co czujesz.... Mój były w tej chwili facet tez miał depresje, zawwsze niezadowlony, mówił o śmierci, o swoim beznadziejnym i bezwartościowym życiu....Ech, koszmar.. Kochałam go bardzo, wypalałam sie, żeby mu pomóc w tych cięzkich chwilach, on to doceniał, ale po 8 miesiącach zostawił mnie, bo jak stwierdził, że nie kocha mnie, nie potrafi wykrzesac żadnego uczucia do mnie. Gdzes zabrakło miejsca dla mnie, bo On miał zawsze problemy i dla mnie to było naturalne, że jego problemy sa najwązniejsze, ze ja nizego nie moge oczekiwać.... Był tak pochłonięty sobą, że nie starczyło mu juz energii aby mnie pokochac.... Nie pisze aby Cie zniechęcić do pomocy, ale pomyśl chwilami tez o sobie gdy przemienisz się w jego pielęgniarkę...Powodzenia

Zanim trafi do psychiatry, może zwrócić się do lekarza rodzinnego, żeby przepisał mu na szybko jakies psychotropy, ja tak robiłam. Zapomniałam dodac: teraz ja mam depresję, bo po rozstaniu z tym cżłowiekiem, nie potrafie sie podnieśc z tego, z nieodzwajemnionej miłości

ALE JA MU MUSZE POMOC KOCHAM GO PRZECIEZ TYLKO IE WIEM JAK,CO MAM MU MÓWIC...CO MAM ROBIC ZANIM ON TRAFI DO LEKARZA!!!!!

NAJGORSZE JEST TO ZE NIE MIESZKMY RAZEM I NIE WIEM CO W DANEJ CHWILI ROBI CZASEM JAK NIE ODPISUJE ALBO NIE ODBIERA TO POPROSTU BOJE SIE ZE COS SIE STAŁO,JEGO MAMA MNIE NIENAWIDZI ALE MUSZE CHYBA DO NIEJ ISC I POWIEDZIEC CO SIE DZIEJE BO ONA NIC NIE WIE...POWIEM JEJ ZEBY MAIŁA NA NIEGO OKO POPROSTU JEJ USWIADOMNIE CO SIE DZIEJE

JA MAM 23 0N 31

Mam nadzieję,że podołasz temu wyzwaniu, Twój chłopak jest już jak widac dorosły...A czy potrafi skonkretyzowac swoje problemy, które wywołują depresję? Zanim trafi do lekarza, jakiegokolwiek, choc lekarz rodzinny przyjmie go od razu i z cała pewnością przepisze odpowiednie tabletki. Cały czas jednak staraj sie być przy nim, na tyle na ile jest to możliwe. Niealeznie od Twoich relacji z jego matka, wizyta lub kontakt w dowolnej formie jest także wskazany. takie problemy należy sygnalizować jak najwcześniej... staraj sie tez z nim dużo rozmawiać, albo czasem pozwolić tkwić w milczeniu. I najważniejsze: teraz Jego problemy sa priorytetem, o sobie niestety musisz na jakiś czas zapomnieć.

Gość słuchaj looosera
NIE REJESTRUJ GO DO PSYCHIATRY !!!!!!!!!!!! Chcesz go jeszcze bardziej zdołować? JJak sie znajomi dowiedzą że on po takich lekarzach chodzi zerwą z nim kontakt.Psychiatra jest dla śwrów, a depresja oznacza słaby charakter :classic_cool: