Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ASWEDDA

SŁYSZELIŚCIE O GŁODOWYCH EMERYTURACH ZA KILKA LAT

Polecane posty

Gość ASWEDDA

EMERYTURA MA WYNOSIĆ 1/3 PENSJI.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie słyszeliśmy

Gość fajansiarz
Ja słyszałem. No cóż, taka kolej rzeczy - na starość się umiera.

niestety każdy jest kowalem swego losu jak nie potrafisz przez całe życie sobie zarobić na emeryturę to na starość ci nikt nie da Skończyła sie rola państwa opiekuńczego

Gość krajdojaj
to nie jest śmieszne a naszemu państwu zawsze daleko było do państwa opiekuńczego, wystarczyłoby by pozwoliło tu ludziom na starość godnie żyć, znajoma dostała pismo gdzie informują że jej hipotetyczna emerytura po 18 latach pracy na chwilę bieżącą wynosi 146 zł a po osiągnięciu wieku emerytalnego będzie wynosić 487 zł śmiać się czy płakać jak kto woli :(

Gość szanowna pani
co robiła,że ma tylko 18 lat pracy. Niestety z pustego i Salomon nie naleje. Co do naszego państwa że opiekuncze, to oczywiście że bzdura

Gość krajdojaj
leżała na kanapie i pachniała :P a powinna iść do pracy jak skonczyła 16 lat to by jej zawodówke doliczyli i emerytura by była kokosowa proszę szanownej pani pipczycie z rana jak poczaskani :D

Gość szanowna pani
jasne, a potem czekać i narzekać, że załe życie harowałam i goowno dostałam

Gość krajdojaj
no u nas ci co mają 35 lat pracy i więcej na Florydzie i na Bahamach nogami na plażach majtają, cudowne jest życie emerytów w tym kraju :P jeżeli długo i wytrwale pracowali a będzie jeszcze lepsze perspektywy są tylko niech młodzi zaczną rządzić a sie odmieni :D

Gość pracownica z PRL
ja sie zalapie na tą gladową emeryture, za 7 lat moge zostac emerytką i co po 35 latach pracy mam dostac 500 zl? skoro tyle lat pracuje zarabiam na dzien dzisiejszy ok1500 zl skladki cale zyccie mi potrącają i mam ma żebry iść?

Gość pracownica z PRL
????????

Gość szanowna pani
pracownico, a skąd ci sie wzięło 500 zł.emerytury po 35 latach pracy? No nie wiem kto cie tak wspanoale poinformowal, bo ja mam 35 lat pracy i emerytury na dzień dzisiejszy naliczyli mi 1300 zł

słyszałem i myślę, że do jest delikatne przygotowanie społeczeństwa do konieczności zastosowania pavulonu dla emerytów.

Gość szanowna pani
w takich sytuacjach przypomina mi się stary film Wehikuł czasu. Nic, tylko dostosowac się do niego i sprawę z przyszłymi emerytami maja załatwioną

Gość szparek
Najpierw trzeba dożyć.

Gość pracownica z PRL
skoro teraz zarabiam 1500 a mam dostać 1/3 to wychodzi 500 horror czy bajka dla niegrzecznych dzieci?

Gość pracownica z PRL
no i co???????? piszcie

Gość rudlan
Porównując z innymi krajami np Czechy Polska nigdy nie była i chyba nie będzie państwem opiekuńczym. Pieniądze z naszych składek ida do skarbu państwa , gdzie w tajemniczy sposób znikają i zawsze ich brakuje Chcesz mieć godziwą emeryturę juz teraz podpisz umowę 3 filarową

Gość katkakrakowianka3222
dlatego ja licze na emeryture męża który zarabia dosyć sporo .Ja nie pracowalam i nie pracuje bo niby po co i tak zarobilabym niewiele bo nie jestem jakos wielce wykształcona .

Gość krajdojaj
szanowna pani za te naliczone 1300 złotych poszaleje a poszaleje :D jak w kartonie zamieszka bo jej na opłaty to nie starczy :)

Gość szanowna panii
oczywiscie że nie są to kokosy, ale skąd sie wzięło 500 zł. po 35 latach pracy?że ludzie mówią a bo to nie jedno mowią?