Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o przepisy

Jajecznica- proszę o fajne przepisy .

Polecane posty

Gość proszę o przepisy

Jak mogę urozmaicić tradycyjną jajecznicę? Robię na maśle, z boczkiem,z pomidorami. Jak jeszcze można ?

Gość proszę o przepisy
Campari Dzięki Super przepisy :-)

Gość omg good luck
ze szczypiorkiem, z koperkiem, z bekonem (mniam moja ulubiona) z cebulka (2-3 cebule, pokroic w talarki, usmazyc na miekko i dodac 3-4 jajka,mozna tez dodac kielbase) z cebulka, plasterkami zwyczajnej i cwiartkami pomidorow

Gość omg good luck
a i zapomnialam, jajecznica mojej kolezanki kilka pieczarek pokrojonych w plastry - podsmazyc na masle wedlina pokrojona w kostke - dodac do podsmazonych pieczarek pomidory - pokroic w drobna kostke dodac do reszty wlac roztrzepane jajka wsypac troche zoltego tartego sera wyglada jak ciagnaca ciapa ale jest dobra :)

jajecznica z kurkami i cebula z pieczarkami i zoltym serem z papryka zielona kurkami i serem zoltym z cebula czerwona i boczkiem z kielbasa papryka cebula i grzybami

Gość garfieldowa
Moja ulubiona jest mało ciekawa, ale ja ją uwielbiam. Po prostu zamiast na maśle, robię ją na smalcu ze skwareczkami :-D Pychota :-)

w necie jest przepis na jajecznicę z wędzonym łososiem, pyyychaaa

Gość ja pamiętam z dziecinstwa
jajecznicę z młodymi pokrzywami :) Pycha!!! bardzo zdrowa i smaczna. Oprócz tego robię jajecznice z pomidorami, pieczarkami, boczkiem, szynką, cebulką

Moja jajecznica jest niezwykle prosta ale przepyszna :). Do osobnych miseczek wbijamy białka i żółtka, do żółtek dodajemy łyżkę mleka, sól i świeżo zmielony pieprz (możemy też dodać szczypiorek). Białka też lekko solimy Następnie dokładnie (widelcem) roztrzepujemy jajka (żółtka i białka), aż powstaną pęcherzyki powietrza. Na patelnię wrzucamy trochę masła, jak się roztopi wlewamy masę jajeczną. Smażymy na bardzo małym ogniu i cały czas mieszamy. Jajecznica jest bardzo delikatna i smakuje najlepiej ze świeżą bułeczką z masełkiem :)

Gość o rzeszty
na pewno jest pyszna, tylko po kij 2 miski brudzic??? :D

Gość orginalnakolacja
rozbijam jajka nakladam plastry sera ,i przykrywam pokrywka i wylanczam gaz,pycha

Gość o rzeszty
ale to nie chodzi o to, kto pozmywa, tylko fakt sam w sobie :P strta wody, strata mydla, strata czasu ... powaznie, po co w dwuch miskach, skoro i tak to mieszasz potem razem? rozumiem, gdybys robila jakies fiku miku, ze na patelni 2 kolory maja byc osobno, czy cos...

Gość Smażę na patelni
teflonowej bez masła, lekko solę, daję ser żółty , mieszam. Nakładam na talerz i posypuję szczypiorkiem, pyszna ze świeżym chlebem.

Gość sdfdsfsdf
nienawidze jajecznicy;/

Do -orzesz ty- jajka rozbite i wymieszane w dwóch miskach w końcowym efekcie dają bardziej delikatną jajecznicę. To sposób, który podpatrzyłam u mojej mamy. Przecież nie nakazuję Ci przyrządzenia tej jajecznicy, to Twój wybór.

a ja bede dzis robic z boczkiem kurkami cebula pomidorami i serem zoltym do tego ziola sol ziolowa i pyyyyyyyyycha bedzie :D

Gość są już kurki
?????? Są już u was kurki? Ja się rozglądam, ale jeszcze nie sprzedają... Ale w sezonie uwielbiam jajecznicę na maśle z kurkami i pomidorem (pomidor obok oczywiście, nie z patelni). Do tego tylko świeżo mielony pieprz. Inny ulubiony wariant: z mozzarellą i świeżą bazylią (ser w drobnych kawałkach wsypać na rozbełtane jajka na patelni, a na koniec posypać świeżą bazylią).... Pycha