Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juhasakikirikama

endometrium niejednorodne- co to znaczy

Polecane posty

Gość juhasakikirikama

Mam pytanie, co znaczy endometrium niejednorodne? Bylam na USG i lekarz stwierdzil endo niejednorodne o szer 9 mm z wyraźnym echem środkowym. Co to może znacyzc, pytałam sie, ale nie raczył mi odpowiadac. Bylam na USG ze wzgl na podejżenie polipa- pytam się sa polipy- nie, jest pecherzyk- jest. to byly jego odpowiedzi. nic nier tlumaczył tylko tak/nie. prosze o p-omoc, co to może byc :( martwie sie, ide do gina, takc zy siak, ale prosze o info co to moze byc. dzieki

Gość mysijakonrelka
polipy-nic strasznego:)operacja jest krotka i szybka,a masz mocne obfite okresy???jak tak,to na bank polipy masz...to utrudnia zajscie w ciaze

Gość juhasakikirikama
No własnie ptałam się dziada, czy są polipy- a on nie! No ostatnio miałam całkiem długa miesiąćzkę, bo az 6 dni (wczesniej miałam 3-4), no obfitość się wzmogła i krew jest czerwona. czesniej na USG wykazało, że mam 1 polipa (podejrzenie, ale nic pewnego) i nalezy zrobic raz jeszcze to poszlam drugi raz i właśnie wyszło to, ale ja tego nie rozumiem. Pytałam się o to, a gośc powiedział, że on nic nie widzi patologicznego!

Gość marta grzechu warta.
moze nie byc polpow moga tworzyc sie torbiele np. czekoladowe co opuznia miesiaczke tez na to cierpie

Gość nieieieieie.
Nie..marta co Ty za bzdury opowiadasz... Torbiele czekoladowe to tzw-endometrioza,najczęściej tworzą sięw jajnikach!!!!To błona sluzowa macicy,ktora sie przemieszcza,a nie wyplywa na zewnątrz z okresem! Natomiast autorka ma polipy zapewne-to jedynie histerokopia potwierdzi,ale skoro na usg widac niejednorodne endometrium i masz obfite okresy,to na 100% to!ja mialam to samo-nic strasznego-zapewniam:)

Gość juhasakikirikama
No własnie trudno mi okreslić, czymiesiączki sa ofite. No do skąpych nie należą, ale miałam ... większe ze tak powiem, brzuch mnie jakoś bardzo nie boli. nie wiem, może nie zwracam na to uwagi tak bardzo. swoja droga mialam krwawienie kontaktowe -po stosunku, i stad tez padlo przypuszczenie polipa. mimo wszystko sie martwie, w ciagu miesiaca posypalo sie cale moje zdrowie. :(