Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łupież u kota

łupież u kota

Polecane posty

Gość łupież u kota

czy to normalne , czy objaw jakiejs choroby

Gość klejnotkaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Chyba jest choruteńki,moje nie mają

Gość wredniawka
u kota to nie wiem ale u psa to choroba

Gość łupież u kota
czy moze towarzyszy linieniu, bo bardzo dużo siersci mu ostatnio wychodzi. Albo to są 2 objawy tej samej choroby?

Gość wredniawka
twój kot linieje ? to trzeba mu witamin koniecznie :)

Gość klejnotkaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Jak jeszcze się leni to na bank chorusi,idź z nim do weta bo go to na pewno bardzo swędzi.

Gość wredniawka
podrapciaj go to swędzenie przejdzie :D

Gość łupież u kota
no to chyba musze zabrac go do weta. Jesli chodzi o witaminy , to w jakiej formie ich dostarczac kotu? Mój kot je głownie mięso wieprzowe- takie normalne , nie jakies z puszki dla kotów i trochę suchej karmy. Ma tez posadzona trawę dla kotów, którą czasem poskubie.

Gość kicius picius
musisz sie dowiedziec czy to nie jest od tego ze twoj kicius pije za malo wody i ma slabo nawilzona skorke

Gość kociaraaa
Spokojnie :) to zadna choroba . Jak kot ma lupiez to oznacza ze jest czymś zestresowany a linienie w tym okresie to normalna moj jak sie przytuli to wygladam jakbym sama miala futro. A co do tego lupiezu to to wlasnie jest oznaka stresu lub braku witamin:) zmien mu karmę lub sprawdz czy czasem nie jest zastraszany przez inne kocury:)

Łupież u kota jest bardzo częsty i w sumie nie ma się czemu dziwić. Można na szczęście kupić rozmaite preparaty które redukują taka przypadłość. Na e-karma.pl widziałam preparat redukujący linienie i łupież z drzewa herbacianego. Myślę, ze może to podziałać, tym bardziej, że drzewo herbaciane ma działanie przeciwłupieżowe, stosowany jest nawet w szamponach dla ludzi.

Gość ergrgrgtrgrgg
troche nie w temacie ale kurcze nie weim czy wiecie, ale wieprzowina nietstey nie jest wskazana dla kotów - taka surowa na pewno odpada. Wypowuiadal sie o tym jakiś lekarz - nietsety ja się o tym dowiedziałam niedawno. Chodzi o to, że mięso może być zakażone jakąś tam chorobą, która jest groźna dla kotów, a akurat org. ludzki niszczy te jakieś tam bakterie czy coś, dopytajcie się lepiej.

Gość może to grzybica
przy grzybicy futro wygląda jakby posypane mąką i takie matowe

Gość greta garbowana
dokładnie, to może być grzybica. jakkolwiek, należałoby iść z kotkiem do weterynarza, można także zmienić mu karmę na lepszą, poszukaj jakiejś na domowypupil.pl :)