Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionaONAAAA

Ból głowy

Polecane posty

Gość zmartwionaONAAAA

Mojego chłopaka od kilku lat męczy ból głowy chodził do różnych lekarzy, robił przeróżne badania, które nic nie wykazały. Z jego objawów wynika, że ma migreny. Nie jest to potwierdzone przez lekarzy, jednak gdy są zmiany ciśnienia, mocniej słońce przygrzeje , a on jest w tym czasie na zewnątrz idt. to boli go głowa dość mocno. Ale od jakiegoś czasu czuje ucisk na początku odcinka szyjnego, bóle są regularne zaczynają się od popołudnia i wieczora. Ostatnio ciężko pracował czy możliwe że owe bóle/ uciski są spowodowane jakimś urazem, nadwyrężeniem kręgosłupa ? Czy ktoś miał coś takiego ? Dodam jeszcze, że ma wysokie ciśnienie i to zazwyczaj wieczorem. Czy ktoś z was ma jakieś sprawdzone sposoby na migrenę ?

Gość hejaaa
ja mialam cos takiego kiedys tez po lekarzach latalam, glowa mnie bolala codziennie, okazalo sie ze to takie jakby nerwobole, tzn tak mi stres wychodzil bo zamykalam sie w sobie...cos na tle psychicznym... a lepetyna mi pekala.. teraz juz jest ok chociaz tez mam migreny rzadko na szczescie ale jak juz mam to pomaga mi lezenie nieruchomo z zamknietymi oczami w ciszy z zaslonietymi oknami, oprocz tego na kazda zmiane pogody oczywiscie glowa mnie boli ale juz sie przyzwyczailam

No a chłopak nie dostał żadnych lekarstw na tą migrenę? Moja koleżanka miewa migrenę i wtedy to tylko jakieś tam tabletki jej pomagają. Bez nich to ani rusz, naprawdę.

Gość zmartwionaONAAAA
niestety lekarze żadnych lekarstw mu nie przepisali tyko jeden po drugim rozkładali ręce...teraz on bierze tabletki przeciwbólowe : apap, ibumprom itd.

Gość gracha
na migreny idealny jest Nimesil,na receptę.Tego typu bóle są często objawem nadmiernego napięcia,stresu.

Gość asdfg
te bóle to wcale może nie byc migrena ale wlaśnie od kręgoslupa zwłaszcza od odcinka szyjnego