Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gnhfjt

METALE TO hipokryci.

Polecane posty

Gość gnhfjt

MAJA PRETESJE O NIETOLEROWANIE ICH MUZYKI I MOWIENIE ŻE TO DARCIE MORDY-A SAMI GENERALIZUJĄ NA TEMAT MUZYKI ELEKTRONICZNEJ NAZYWAJAC WSZYSTKO TECHNEM I POROWNYWAJAC DO VIXY I MANIECZEK.... albo to mowienie ze to muzyka dla dresow....ile znacie drechow-oni zwykle sluchaja hip-hopu/rapu

Gość gnhfjt
''dresiaż obrażasz mnie czy o ch*j ci chodzi? '' nie obrazam ale dresy mojego srodowiska sluchaja zwykle h-h.....

Gość no i popatrz
sam popadasz w hipokryzje, mowiac ze rap/hip-hop to muzyka dla dresow, bo jednoczesnie ich szufladkujesz. ha, obłuda jest wszedzie ;]

Gość gnhfjt
A co do pseudo znawców to gadają rzeczy o których pojęcia nawet troche nie mają "Techno" to w ich umysle komercyjna muzyka uważana za techno lecąca w esce lub u koleżanki w mp3 - typowe sexstazy itp.oddziaływuję że ludzię potem nie wiedzą co to techno i się burzą że się im uwage zwróci.A najlepsze jest to że nie którzy myślą że Techno to TRance i House itd

A bo myslałem że mne obrażasz i chciałem ci wyjebał w kły. Co nie?

Gość dziewczę z kafe
a ja znam masę metali, którzy słuchają też techno, elektro, transu..z tego co widzę ludzie słuchający ciężkiej muzyki są bardziej otwarci i szukają czegoś więcej. mówię oczywiście o ludziach, którzy szukają muzyki, a nie identyfikują się z daną subkulturą dla samej otoczki, ciuchów itp..

Gość jmkjnoho
a czym sie różni techno od transa, housa itd. jedno i drugie to 'bum cyk cyk' i ja jako osoba, która nie słucha tego typu muzyki różnicy żadnej nie widzę...

Gość gnhfjt
''no i popatrz sam popadasz w hipokryzje, mowiac ze rap/hip-hop to muzyka dla dresow, bo jednoczesnie ich szufladkujesz. ha, obłuda jest wszedzie ;] '' nie powiedziałem ze to muzyka ''dla drechow''-w ogóle co to za okreslenie-mowie ze dresiaze w mojim otoczeniu zwykle sluchaja h-h. ale wiekszosc moi moich przyjaciul slucha h-h ,ubierajac sie różnice od zwykłej koszuli i dzinsow do stylu wykle nazywanym ''skate''(szerokie spodnie,bluza z kapturem itp.) wiem ze oni czuja w swojej muzyce opis zycia w szarej blokowej codzienosci-zas w metalu przekaz jest bardziej filozoficzny,oderwany od szarych blokowisk. .....ale ludzie sluchajacy h-h zwykle sa bardziej tolerancyjni dla mnie mimo ze jestem mniejszoscią.

Gość opera nordyckiego oceanu
o widze ze temat jest nadal aktualny.....ciekawe czy temat jest zainspirowany moim topikiem jmkjnoho a czym sie różni techno od transa, housa itd. jedno i drugie to 'bum cyk cyk' i ja jako osoba, która nie słucha tego typu muzyki różnicy żadnej nie widzę... no tak wysłuchałas wszystkich utworow zeby nazywać to 'bum cyk cyk'....pewnie nie i znasz tylko jakąś vixe pewnie by ci nie pasowalo nazwanie twojej muzyki ''darciem mordy'' wiem tez ze w twojej muzyce jest prekaz slowny,w mojej za pomoca dzwiekow. ta muzyka posiada głebie loczy sie czensto z muz.klasyczna. pozatym to nie samo bum,cyk cyk....w naprzyklad muzyce trance jest też breakdown który niesie ze sobą emocję autora-czesc ta jest pozbawiona ''łupania.'' na przyklad Sebastian Brandt - 450 . http://www.youtube.com/watch?v=vmJOcwZw9y4 tu breakdown nastepuje 1:10 w czasie trwania i nadaje specyficzny podniosly klimat (kawałek ten byl hymnem ogromnego eventu z muzyka trance na czele) ps:robotyczny glos to nie czesc utworu-tylko audycji radiowej z ktorej jest wycięty . ''MAJA PRETESJE O NIETOLEROWANIE ICH MUZYKI I MOWIENIE ŻE TO DARCIE MORDY-A SAMI GENERALIZUJĄ NA TEMAT MUZYKI ELEKTRONICZNEJ NAZYWAJAC WSZYSTKO TECHNEM I POROWNYWAJAC DO VIXY I MANIECZEK...'' zgadzam sie w 80% ,bo sa i fajni tolerancyjni metale umiejacy samodzielnie myslec i nie krytykujacy czegos czego nie lubia/nie znaja-niestety to mniejszosc.

.....ale ludzie sluchajacy h-h zwykle sa bardziej tolerancyjni dla mnie mimo ze jestem mniejszoscią. tu akurat mam tak samo

Gość _kredens_
słucham również metalu ale uważam , że część z nich jest śmieszna , bo biorą się za zbawców świata , którymi nie są , a w dodatku uważają siebie za lepszych bez powodu - ale to w każdej subkulturze istnieje

''słucham również metalu ale uważam , że część z nich jest śmieszna , bo biorą się za zbawców świata , którymi nie są , a w dodatku uważają siebie za lepszych bez powodu - ale to w każdej subkulturze istnieje'' ale oni tylko wystawiaja etykiete sobie i swojej muzyce....oraz ludziom ktorzy tez sluchaja metalu a nie sa po....ni. i co taki true macius metal mysli ze jak wbije na jakies forum o trance i napisze ze ''techniawy to gówno'' to zbawi swiat -przeciez on o tej muzyce nie ma pojecia i tylko wyrabia opinie swojej popkulturze.

Gość aniavanbuuren
U mnie wyglada srednio troche lubi troche nie ale i tak jest glupi sterotyp ze to TECHNO ehhh...

Gość _kredens_
nikt wszystkim nie wystawia opinii jak nie wrzuca ich do jednego wora razem z idiotą - kolego :)

Gość aniavanbuuren
_kredens_ nikt wszystkim nie wystawia opinii jak nie wrzuca ich do jednego wora razem z idiotą - kolego w sumie racja ale troche szkoda ze nas wrzucaja do jednego worka z napisem ''technomuł-debil sluchajacy megasuperpopularnej muzyki techno ''

Gość aniavanbuuren
_kredens_ nikt wszystkim nie wystawia opinii jak nie wrzuca ich do jednego wora razem z idiotą - kolego w sumie racja ale troche szkoda ze nas wrzucaja do jednego worka z napisem ''technomuł-debil sluchajacy megasuperpopularnej muzyki techno ''

Gość bez przesady z tym,ze malo
No ja jestem takim tolerancyjnym metalem i to od samego poczatku-czyli od 17lat.Nikogo nie staram sie nawracac na metal i od wielbicieli innego typu muzyki oczekuje tego samego.Obrzucanie blotem za to,ze ktos lubi inna muzyke to po prostu oznaka niedojrzalosci-rownie dobrze ktos moglby powiedziec,ze skoro on/ona lubi np.kolor czerwony,a ktos inny nie,to jest gUpi;)

Gość _kredens_
w sumie racja ale troche szkoda ze nas wrzucaja do jednego worka z napisem ''technomuł-debil sluchajacy megasuperpopularnej muzyki techno '' ale kto was wrzuca? chyba nie bazujesz na tej opinii?znasz swoją wartość to wiesz co robisz :)

Gość aniavanbuuren
bez przesady z tym,ze malo -a nie uwazasz nas za idiotow słuchajacych tylko tego co jest modne-jesli tak to gratuluje _kredens_ -fajny jestes-a ty jakie muzy sluchasz

Gość aniavanbuuren
''Darker Podział na metal, techno, elektroniczną, trans, alternatywną, h-h itp jest zbędny. I tak sie tego gówna słuchać nie da'' a ty czego słuchasz

Gość aniavanbuuren
uo

Gość _kredens_
słucham poważnej , klasycznej , rock , rock progresywny , doom metal , heavy metal , alternatywny metal , electro , techno

Gość jmkjnoho
ehh a skąd przekonanie ze ja słucham darcia mordy? metalu akurat slucham mało, w większości rocku, więc nie trafiłaś, poza tym jeśli już chcemy być dokładni to darciem mordy można nazwać jedynie takie utwory gdzie występuje praktycznie tylko 'growl' bez normalnego śpiewu czyli głównie 'black metal' np. burzum, behemoth itd i wtedy dosłownie jest to tylko darcie mordy i zero jakiejkolwiek melodii i tu masz rację, ja sama też to tak na to mówię ;) ale ktoś kto nazywa np. taką metallice 'darciem mordy' to widocznie nie słyszał nigdy żadnego ich utworu, i nie poradzę nic na to, ze dla mnie te transy, house brzmią tak samo, nie gustuję po prostu w tego typu muzyce, nie znam się na niej kompletnie, nie zaprzeczam temu, że istnieje miedzy nimi różnica- skoro tak twierdzisz to widocznie masz jakieś pojęcie o tym i się na tym znasz, poza tym nie jestem głupia i to że, sie czymś muszą sie różnić wnioskuję już chociazby po tym, ze nie bez powodu mają odmienne nazwy: trans, house, electric itd.- ale jak mówię, po prostu mój słuch nie wyłapuje owych różnic, i gdy słyszę takie utwory to jak dla mnie jedno i to samo

Gość jmkjnoho
ehh i sorry za te literówki

ehh a skąd przekonanie ze ja słucham darcia mordy? metalu akurat slucham mało, w większości rocku, więc nie trafiłaś, poza tym jeśli już chcemy być dokładni to darciem mordy można nazwać jedynie takie utwory gdzie występuje praktycznie tylko 'growl' bez normalnego śpiewu czyli głównie 'black metal' np. burzum, behemoth itd i wtedy dosłownie jest to tylko darcie mordy i zero jakiejkolwiek melodii i tu masz rację, ja sama też to tak na to mówię ale ktoś kto nazywa np. taką metallice 'darciem mordy' to widocznie nie słyszał nigdy żadnego ich utworu, i nie poradzę nic na to, ze dla mnie te transy, house brzmią tak samo, nie gustuję po prostu w tego typu muzyce, nie znam się na niej kompletnie, nie zaprzeczam temu, że istnieje miedzy nimi różnica- skoro tak twierdzisz to widocznie masz jakieś pojęcie o tym i się na tym znasz, poza tym nie jestem głupia i to że, sie czymś muszą sie różnić wnioskuję już chociazby po tym, ze nie bez powodu mają odmienne nazwy: trans, house, electric itd.- ale jak mówię, po prostu mój słuch nie wyłapuje owych różnic, i gdy słyszę takie utwory to jak dla mnie jedno i to samo TO NIE TAK-ZLE MNIE ZROZUMIALAŚ. poprostu często ludzie czemus czego nie znają przypisuja dziwne stereotypy tak jak np. o muzyce elektronicznej mowi sie ze to tylko ''umc umc'' tak o rou/metalu ze to ''darcie mordy''

Darker -nie rozumiem takich ludzi jak ty ze nas odrazu skrytykowałes Utwór ktory przectawiles jest piekny,poruszajacy.... ale do jego sluchania potrzebna jest ta sama wrazliwośc duszy co przy słuchaniu muz.trance-przekaz emocji za pomoca dzwiekow. sam czesto slucham podobnej muzyki (np H.Zimmer'a) pozatym czy słyszales o takim zespole jak Navras -łonczoncy klasyke z elektronika. http://www.youtube.com/watch?v=t9qqLrdOzDg http://pl.wikipedia.org/wiki/Juno_Reactor

Gość aniavanbuuren
Navras - Juno Reactor -piekno! szkoda ze sa tacy co mysla ze cala elektronika to vixa

Gość tranceflyyyyyyyy
Dokładnie... ile razy musiałam już znosić te spojrzenia pełne politowania, czasem i jednocześnie zdziwienia, kiedy oznajmiałam jakiejś grupie ludzi (nie związanej z ta muzyką), że słucham trance'u... dopiero kiedy im przedstawiłam jakoś tę muzykę, wyprowadziłam z błędu w danych kwestiach i puściłam kilka świetnych trance'owych klasyków (i nie tylko) przyznawali, że to naprawdę interesujący gatunek i że wcześniej mieli zupełnie inne zdanie o nim, ale teraz nawet zaczyna im się to trochę podobać; ) A tak poza tym, to ja w ogóle znam na żywo tak mało osób, które słuchają trance'u (tak naprawdę), że aż się czuję w tym osamotniona :P... 2chłopaków i 1 dziewczyne... imponująca liczba to nie jest :P

Gość tranceflyyyyyyyy
ludzie w wiekszosci wola hity eski, pop, manieczki itp.. do trance'u trzeba miec podejscie i go czuc:) ale fakt sa tacy co ns wrzucą i tak do jednego wora.