Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gnhfjt

METALE TO hipokryci.

Polecane posty

Gość j,hfcdhx
dresy też słuchają techna, sam mam kilku kumpli dresów to wiem

Gość j,hfcdhx
A tak poza tym, to ja w ogóle znam na żywo tak mało osób, które słuchają trance'u (tak naprawdę), że aż się czuję w tym osamotniona ... 2chłopaków i 1 dziewczyne... imponująca liczba to nie jest U mnie na osiedlu dużo osób słucha trance. Dresy też oprócz rapu słuchają trance i techna

Gość opera nordyckiego oceanu
''dresy też słuchają techna, sam mam kilku kumpli dresów to wiem'' tak jasne spytak ich co to jest kraftwerk U mnie na osiedlu dużo osób słucha trance. Dresy też oprócz rapu słuchają trance i techna ta muzyka jest czesto mylona-i co oni sluchaja east clubbers,scootera czy c-boll'a? albo superhipertrance Basshunter

Gość _kredens_
dresy nie mają pojęcia o techno

ja znam tylko 2 osoby słuchajace techno. ale jest tak ze kupa ludzi cascade nazwie technem.... nie mowie ze to cos zlego bo nie kazdy musi sie znac,ale czensto muzyka klubowa jest mylona z innymi gatunkami.

Ja słucham metalu. Ale jeśli chodzi o inny rodzaj muzyki to jak mi coś wpadnie w ucho też słucham, nie widzę problemu.

o dokładnie ja też słucham metalu ale jeśli wpadło by mi coś innego w ucho to też bym mogła słuchać ale że nie wpada to już nic na to nie poradzę:) ale zaraz znów mnie ktoś nazwie kinder metalem bo nie krytykuje innej muzyki niż metal itp którego słucham:)

http://techno.org/electronic-music-guide/ dodaje link jako ciekawostke-troche sie juz pozmieniało w tej tematyce,ale ''pi razy oko'' daje to obraz tego oco mi chodzi.

inside the fire- witam

Ja słucham metalu. Ale jeśli chodzi o inny rodzaj muzyki to jak mi coś wpadnie w ucho też słucham, nie widzę problemu. i tak maja moi znajomi i ja

Ale zdarzało mi się spotkać pełno nietolerancyjnych metalów-kobiet (piszę w wersji żeńskiej- dopełniacz liczby mnogiej.

Gość _kredens_
kobiety - metalówy są często śmieszne i udają niegrzeczne wiedźmy, a w środku są kruche jak świeże ze ciasteczka :D

Gość mhhhroczna metalówa
powiem tak, owszem słucham metalu, ale za wyjątkiem teho 'ciężkiego' i sprawa wygląda tak, że przeważnie ci co krytykują metal całe g. o nim wiedzą, usłyszeli kiedyś w telewizji jak jakiś długowłosy darł mordę i myślą, ze na tym polega metal - haha metal występuje również w wersji lżejszej, a nawet zdarzają się i piękne ballady metalowe - o czym krytykujący zazwyczaj nie mają pojęcia, osobiście słucham różnej muzyki - i rock, poważna, filmowa, czasem i pop-rock, ale techna nie mogę zdzierżyć po prostu, te 'bum bum bum' działa mi na nerwy, i słyszałam różne kawałki i jego 'odmiany' ale nie przemawia to do mnie, czasem znajomi podrzucali linki z jakimiś 'extra' według ich kawałkami i że koniecznie muszę to przesłuchać, ok - usłyszałam, i nie podoba mi się to ani trochę, ale nie wiem czemu miałabym krytykować osoby słuchające takiej muzyki, nic do nich nie mam ps. nie bierzcie na poważnie tego niku 🖐️

Gość tffyjytjtytdj
up

Gość tffyjytjtytdj
domyślam sie że techno=muzyka elektroniczna mniej wiecej o to chodzilo chyba autorowi-tylko od drugiej strony Tu powinas w pełni zrozumieć autora topiku,czy mnie. M.elektr. (bede sie upieral przy tej nazwie a nie stereotypowym /techno/)-też potrafi miec w sobie piekno ,charmonie,glebie a nawet przeslanie. mocno ona nawiazuje do muzyki poważnej i filmowej-wywoluje podobne emocje. naprzykład podkład muzyczny do trylogi Matrix tworzyla jak juz wczesniej wspominalem grupa muzyczna Juno Reactor -połączenie muzyki elektronicznej z instrumentalną i symfoniczną oraz chórem.pozatym do tej wielkiej rodziny jaka jest m.el. nalezy tez ambient-gatunek pozbawiony rytmu 4/4 i basowego łupania autor napisal o hipokryzji-pewnie chodzilo mu o to że często ludzie nazywaja ta muzyke ''bim,bum'' itd samemu nie lubiac okreslen typu ''darcie mordy''. ''że przeważnie ci co krytykują metal całe g. o nim wiedzą, usłyszeli kiedyś w telewizji jak jakiś długowłosy darł mordę i myślą, ze na tym polega metal'' I tu jestesmy w tej samej duupie-tak samo ludzie nieznajacy mojej muzyki mysla o niej jak o tym co leci w radiu (prosty i lekki pop i dance ) nie cała m.el. to scooter i temu podobne kwiatki,sa tez bardziej ambitne gatunki-ale znam rowniez ludzi sluchajacej prostej muzyki klubowej i nie sa jakims marginesem-poprostu relaksuje ich to.nie znaczy ze sa za glupi zeby np.zrozumieć tekst kawalka metalowego/rokowego. ''ale nie wiem czemu miałabym krytykować osoby słuchające takiej muzyki'' dobra postawa-ludzie często-gęsto krytykuja to czego nie znaja .fakt faktem gdy wchodzimy głębiej w jakis gatunek wyrabiamy sobie pewna wrazliwosc i dostrzegamy w nim to co najważniejsze,najbardziej wartosciowe-potrafimy okreslic pomiedzy różnymi utworami co jest wtórnym szmelcem-a co perlą w morzu. metallica-nothing else matters -pamientam jak kolega na jednej z imprez (fan hip-hopu) pokazywal nam jak prubuje sie nauczyc grac go na gitaze-praktycznie kazdy mj znajomy zna ten kawalek.

Gość tffyjytjtytdj-to ja opera of..
to ja opera of..

a pop-pank'a czasem słuchasz? u nas swojego czasu robil furrore Blink 182 - first date przypomina on odrazu klimat wyluzowanej amerykańskiej młodzieży kreowany w komediach jak American Pie czy Eurotrip.

Gość j,hfcdhx
Oni na prawdę słuchają trance (np. Paula Oakenfolda), i mają dobry trance i techno ( ostra młucka), wiedzą skąd ściągnąć. A gównie to wiadomo że słuchają rapu. Ja ich lubię, są wporzo typy

nie ja to raczej trochę mocniejszej muzyki słucham ale też nie do przesady gdzie tylko i wyłącznie się wydzierają:)

''j,hfcdhx Oni na prawdę słuchają trance (np. Paula Oakenfolda), i mają dobry trance i techno ( ostra młucka), wiedzą skąd ściągnąć. A gównie to wiadomo że słuchają rapu. Ja ich lubię, są wporzo typy'' a no chyba ze...

u mnie dresy to raczej h-h i vixa jesli ktos sie zainteresuje moją muyką to raczej ci co poszli w styl kojażony ze skate/hip-hop. chociaz i u nich dominuje raczej peja itd.

Gość j,hfcdhx
U mnie dresy z osiedla to w ogóle cwaniaki. Za dużo nie pracują tylko bmw sie wożą, caraudio montują do fur, muzykę mają bardzo dobrą bo wiedzą gdzie szukać i sie wymieniają muzyką, lachy podrywają i jak trzeba to komuś najebią :D Ale to w porządku typy

i jak trzeba to komuś naj**ią Ale to w porządku typy-neno nie watpie ;)

Gość j,hfcdhx
i jak trzeba to komuś naj**ią Ale to w porządku typy-neno nie watpie Nie raz mi skórę uratowali przed wpierdolem i nie raz mi coś pomogli załatwić :D

troszczą sie o ludzi-zawsze chcą wiedzieć czy masz jakis problem.