Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmartwiona_Mama

niemowlak nie chce mleka, czym mogę zastąpić???

Polecane posty

Gość Zmartwiona_Mama

Moja córka ma 9 miesięcy i niecierpi mleka, z czasem stalo się już tak źle że na butelke z mlekiem ma odruch wymiotny, rano i wieczorem podaje jej kaszkę i zje, ale dotąd podawałam mleko jeszcze w południe, ale z racji tego że już nie mam sił jej zmuszać nie wiem jaki posiłek wprowadzić jej w południe zamiast tej butli z mlekiem, prosze o rady.

Gość taka sobie ja ...
miałam ten sam problem, ja dodaje trochę smakowej kaszki i mała chętnie wypija

Gość Zmartwiona_Mama
nawet jak dosypie troche kaszki to nie chce pic, a nie chce tez 3x dziennie podawac gestej kaszy bo i tak córcia ladnie wygląda

Gość Zmartwiona_Mama
chodzi o wage oczywiście

ja za to mleko wcisnęłabym owoca jakiegoś albo jogurt, deser z jogurtem- w sumie cokolwiek:)

Gość to nie dawaj mleka
tylko jogurty sery i inny nabial dzieciczasem same sie odstawiaja od piersi lub butli przed ukonczenie 1 rz to nic strasznego, wazne zeby jadl warzywa, mieso i nabial

Gość Zmartwiona_Mama
rano je kaszke potem, jogurt, w południe jadła to mleko, potem obiadek i owoc i na kolacje kaszkę, wypadnie mi to mleko z poludnia i nie wiem co moge podac w zamian :(

ja myśle że nie ma wielkiej różnicy co jej podasz. ważne żeby tylko zjadła. to jest już duże dziecko- moze zjeśc cokolwiek. zrób jej kisiel, budyń albo podaj kolejny owoc czy jogurt.

Gość bielakk
miałam podobny problem i przemycałam mleko gdzie się dało. do zupek, do deserków itd. podawaj produkty mleczne, je kasze więc nie jest źle. ja miałam taki sposób u rocznej córeczki która niecierpała mleka: zrobiłąm płatki czekoladowe na mleku - dużo płatków mało mleka, mleko nabrało czekoladowego smaku. codziennie dawałam mniej płatków aż miała rzadki mleczny czekoladowy płyn. więc przemyciłam go do kubka robiąc kakao _córka znała już smak z płatków, więc piła kakao. to połowa sukcesu. i dalej co dzien dawałam mniej kakao do mleka, aż po jakimś czasie było już max rozrzadzone i w końcu nie było go wcale - zostało mleko. mała piła.

Gość Zmartwiona_Mama
dzieki dziewczyny za rady, myslałam też o kleiku bo chyba nie tuczy tak jak kaszka, ale nie wiem czy cora bedzie chciala jesc, zobaczymy