Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona20-cia

jaki to rozmiar biustonosza?

Polecane posty

Gość ona20-cia

mam pytanie...jestem ciekawa jaki dokładnie mam rozmiar stanika bo mam w planach kupić sobie jakiś z lepszej firmy itp . mój obwód pod biustem to 77 cm (mierzyłam dosyć ciasno) a w biuście mam 92-93 cm.. czy ktoś może mi powiedzieć jaki to rozmiar ?? będę wdzięczna :)

Gość ninata
A zamierzasz go kupić bez przymierzenia, że tak pytasz? Nie radziłabym... Idź do sklepu i przymierz 75d lub 80c, wtedy się dowiesz jaki nosisz rozmiar...

Gość baskant
Jakie 80C? Ma się dziewczyna 2 razy owinąć obwodem?? Firmy "kontynentalne" - 70E/F (75C jak trafisz na jakiegoś "ściśliwca", ale oprócz Mileny i Comeximu to raczej CI niestety nie grozi), firmy angielskie: 32DD/34C (ta sama zasada - 34C dla "sciśliwców" - poczytaj forum lobby Biuściastych, tam dziewczyny recenzują modele, wiadomo w jaki obwód celować).

Gość ninata
Mam identyczny obwód pod i centymetr mniej w biuście i jakoś nie owijam się cała w ten 80c. A nosze wprawdzie i ten rozmiae i z innych firm 75d. Nie uważam żeby to był jakiś mega problem pójśc do sklepu i na staniku sprawdzić który lepiej pasuje, dużo zależy od firmy, materiału, fiszbinów itd.

Gość baskant
Ninanta, a umiesz poprawnie dobierać biustonosze? Serio pytam - większość kobiet nie umie, parę miesięcy temu też nie umiałam i nosiłam za szeroki obwód z za małą miską i byłam święcie przekonana że wszystko jest dobrze. Ja też mam podobnie pod biustem (nawet ciut więcej) i większość 75 jest na mnie za luźna (zapięcie podjeżdża, stanik się zsuwa jak zdejmę ramiączka - przy niewielkim biuście mogą fiszbiny wchodzić z przodu na biust, ja mam dość spory więc mi podjeżdża z tyłu).

Gość asdfg
żadne 80,najwiecej to w obwodzie dla Ciebie to 70cm a miseczke sama sobie dobierz mierząc w sklepie ale nie daj sobie wcisnac wiekszego obwodu niż 70cm.No i miseczka musi ładnie obejmowac cała pierś

Gość do best_bra
jeśli przeczytasz ten wątek, proszę zajrzyj na swoją pocztę na 02.pl

Gość ona20-cia
wątek czytam na bieżąco i dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Nie odpisuję jednak jak na razie gdyż piszę pracę i myślami odbiegłam chwilowo od tematu...