Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gwiazdecza34

Pomocy, pigulki!!

Polecane posty

Nie odbierajcie jako ataku z mojej stronie tego co napisałam bo tak nie jest. Po prostu czasem komuś nie chce się poszukać w ulotce informacji jakby to nie wiadomo jaka lektura była. Nie wydaje mi się aby nie było informacji w ulotce dołączonej do tabletek co robić w czasie wystąpienia biegunki lub wymiotów, przynajmniej ja się nigdy nie spotkałam z takimi tabletkami. A jakie tabletki bierzesz? Z chęcią zajrzę do tej ulotki czy rzeczywiście nie ma takich podstawowych informacji.

Gość alicjass
nie odbiramy to jako ataku tylko naprawde tam nie ma o tym czy powinno sie używać zabezpieczenia gdy się bierze 1tabletke w 3 lub 4

alicjass ale jak się nie ma kasy to chyba lepiej zainwestować w inną metodę? Nie mówię, że inne wychodzą takiej, ale jak nie masz tabletek to chyba nie uprawiasz seksu przynajmniej tak odbieram Twoją wypowiedź. A jeżeli nie robisz tego regularnie to może przerzuć się na inną metodę. Robisz sobie niezłą jazdę w organizmie skoro nie bierzesz tabletek pod rząd tak jak powinno być tylko robisz sobie przerwy między opakowaniami. A tabletki chyba nie są aż tak drogie, możesz się składać z chłopakiem albo umówić, że raz on płaci raz Ty.

Polcia20 to jakich tabletek dotyczy ta ulotka z brakiem informacji? Zaciekawiło mnie to bo pierwszy raz słyszę, aby coś takiego miało miejsce.

Moja ulotka mowi jasno 'Przyjmowanie tabletek nalezy rozpoczac w pierwszym dniu cyklu miesiaczkowego. Dozwolone jest rozpoczecie przyjmowania tabletek miedzy 2 a 5 dniem,ale wtedy przez pierwsze 7 dni przyjmowania tabletek ,zaleca sie dodatkowe zabezpieczenia'. To jedno... Co do sprawy tych biegunek itd. W ulotce jest napisane,ze przez 7 dni trzeba sie dodatkowo zabezpieczac,a w ulotce ,ktora mam z poczekalni ginekologa, napisane jest,ze do konca cyklu trzeba sie zabezpieczac... No to ja juz nie wiem ;) Stosuje Novynette bo pytalas.

Ale napisałaś: "Tak samo jak nie ma o tym,że jak się zwymiotuje czy dostanie biegunki to trzeba się pozniej zabezpieczac do konca cyklu, bynajmniej w mojej ulotce dolaczonej do pigulek!" To odebrałam to tak jakby w ogólne nie było tam informacji na ten temat. Ale na tych tabletkach jest wszystko wyraźnie napisane wyraźnie napisane. Jeżeli na Twoich tabletkach pisze, że przez 7 dni to przez 7. Inne tabletki mogą działać inaczej, zawierać dawkę trochę innych hormonów tak więc trzeba się dodatkowo zabezpieczać do końca brania. Jak ja brałam kiedyś tabletki to mi lekarz powiedział, że przez pierwsze 10 dni dodatkowe zabezpieczenie albo wstrzymać się, inni twierdzą, że od razu jest się zabezpieczonym. Tak więc nie ma czasem jednej odpowiedzi, a to jak ktoś się zastosuje to już od niego zależy :)

Ale zobacz co napisalam... W ulotce jest,ze 7 dni sie dodatkowo zabezpieczac... (ulotka dolaczona do tabletek). A ulotki w poczekalni maja inna informacje... ze zabezpieczac sie do konca cyklu... WIec cos tu jest nie halo. Bo dotyczy to tych samych tabletek, tu i tu mowa o Novynette.

Ale jak mogą być dwie różne ulotki do tych samych tabletek? Zapytaj się ginekologa skąd zabrali tą ulotkę bo Twoja zawiera zupełnie inne informacje.

Ponad 12 godzinne opoznienie w przyjecie kolejnej tabletki. wymioty, jesli wystapia do 4 godzin po przyjeciu tabletki. silna bigunka W kazdym z powyzszych przypadkow zaleca sie stosowanie dodatkowego, niehormonalnego zabezpieczenia np. prezerwatywy ,az do rozpoczecia kolejnego opakowania. To jest ulotka, ktora wzielam z poczekalni. A w kazdej ulotce dolaczonej do tabletek podobno jest,ze przez 7 dni wystarczy dodatkowo sie zabezpieczac. NIe spytam swojego gina bo na wizyte ide dopiero za kilka miesiecy. Wiec teraz nie mam okazji.

Gość alicjass
nie ja podałam przykłady ze się nie ma pieniedzy czy tez nie można ja akurat nie mogłam bo powódź była i nie miałam jak kupic

Gość alicjass
a teraz tak z ciekawości ciekawe ile kobiet zaszło w ciąże biorąc regularnie tabletki / bądź chociaż o jednej zapomnieli w tych 12 godzinach ?

No ja twierdzę, że jeżeli w ulotce pisze, że przez 7 to przez 7. Nie wiadomo skąd mają tamta ulotkę, ale pierwszy raz słyszę aby były 2 różne ulotki do tych samych tabletek. To już od Ciebie zależy jak się będziesz czuła bezpiecznie.

W ciążę można zajść nawet podczas regularnego brania, braku wymiotów, biegunki itp. Przynajmniej ja nie spotkałam się z sytuacją aby tabletki gwarantowały 100% pewności. Wiadomo, że im bardziej 'opisowo' je stosujesz tym szanse na tak zwaną wpadkę są mniejsze, ale nigdy 100%.

Gość alicjass
a jeszcze się coś zapytam skoki w braniu tabletek np luty, marzec branie tabl potem przerwa (kwiecień-maj) czerwiec..znowu noi własnie w 3 dzień @ 1 tabletk z opakowania to chyba za duże skoki a jeszce do tego nie wiem czy to istotne bo gin mi powiedział że istotne a endokry ze nie , bo biore tabl na tarczyce letrox 100

Gość alicjass
a bo zerwał ze mną potem wrócił a długa historia

Gość alicjass
te skoki to chyba nie dobre ?

Nie odpowiem Ci na to pytanie jak z tabletkami, bo nie mam pojęcia. Chyba tylko ginekolog może Ci pomóc. Ale wiesz jeżeli decydujesz się na tabletki to powinnaś do tego inaczej podejść tzn. na zasadzie albo biorę, albo nie biorę. A jak znowu z Tobą zerwie to znowu odstawisz?

Wg mnie to albo sie bierze,albo nie... Na Twoim miejscu bym tak nie robila bo straszny balagan sobie robisz w organizmie...

Gość alicjass
wiem to jest głupota tylko jak się chcę szalec bez prezerwatywy i róznych takich jak stosunek przerywany to chyba tabletki są najlepsze tylko że ja troche pobałaganiłam w moim organiźmie i to nie jest dobre

Gość alicjass
miłego dnia polcia !:-)

No ale co w złego jest w prezerwatywach? Przynajmniej w sytuacji gdy seks nie jest regularny tylko od czasu do czasu.