Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Teamo

Pominęłam 3 tabletke i nie dostosowałam sie do porad z ulotki.. co robic?!

Polecane posty

Gość Teamo

Dziewczyny mam straszny problem. Przez prawie dwa lata brałam yasminelle, miesiac temu zmienilam je na sylvie-20. Wczoraj skonczylam pierwsze opakowanie. Moj problem polega na tym, że w trzecim tygodniu miałam male zawirowanie z przyjmowaniem tabletek. Dostałam grypy żołądkowej i przez dwa dni wymiotowałam, dlatego bałam sie wziac tabletki. Brałam je o różnych porach, kiedy czułam sie lepiej i z moich wyliczen wyszlo, że z jedna spoznilam sie ponad 12 godzin. Niestety nie moglam nie zrobic 7 dniowej przerwy poniewaz zrobilam ja jakies 3 miesiace temu, jeszcze przy yasminelle, nie przerwalam tez stosowania preparatu tak jak bylo napisane w ulotce poniewaz nie wiedzialam czy moge to zrobic przy pierwszym opakowaniu nowych tabletek (sylvie-20), dokonczylam wiec przyjmowanie tabletek do konca. Okres dostalam dzen pozniej niz zwykle, ale nie wiem czy to wina tej sytuacji. Najwiekszym moim problemem jest to, że nie wiem czy przyjmowac tabletki tak jak zwykle, tzn czy jesli zrobie 7 dniowa przerwe a potem w pierwszym tygodniu bede sie dodatkowo zabezpieczac to czy tabletki beda dalej dzialac?? czy musze poczekac miesiac na nastepny okres i wtedy wziac pierwsza tabletke? myślicie, że powinnam isc do lekarza? Prosze was o pomoc.. bo juz sama nie wiem co robic..

Gość Teamo
ach. bład! chodzilo mi o tabletke z 3 tygodnia! prosze was o pomoc!!!

Gość ghm
najlepiej zrób już 7-dniowa przerwę...

Gość Teamo
zrobilam, ale nie od razu tylko gdy juz dokonczylam opakowanie. okres dostalam dzien pozniej niz zwykle, ale tym sie nie martwie.. nie wiem po prostu czy mam po 7 dniowej przerwie przyjmowac nowe opakowanie i czy tabletki beda dzialac tak jak powinny.

po siedmiodniowej przerwie zacznij opakowanie jak zawsze i bierz jak zawsze. dodatkowe zabezpieczenie przez pierwszych siedem dni - jesli ma Cie to uspokoic. tabletki beda dzialac.