Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dżesiczka

Usiądź obok Dżesiczki

Polecane posty

Gość ej powiedz
A jaki jest zwiazek miedzy tym czy rodzinna ma patologiczne sklonnosci a tym jakie dajemy imie naszemu dziecku??? Jak damy dziecku na imie tadek lub krysia to bedzie ok, a jak oliwier lub nicola to juz zajezdza patologia tak? dziwne to wasze rozumowanie :O

Gość tak o moim i nie tylko
brajan--to bronek :o ja mam na imie Izabela, mam 27 lat, no i kurcze nie wiem czy sie to imie komus podoba czy nie, ale mnie tak, w moich klasach, potem nastudiach same anki, kaski, aski, a iza to tylko ja, do tej pory nie znam innej w tym wieku prawie, z mojego otoczenia a nie tyle co mi sie nie podobaja, co juz wychodza bokiem wszedzie dookola slysze, Kacper (znam 15 chlopczykow o tym imieniu), Szymon, Jakub, Emilka, Oliwka, Amelka, Zuzia, ladne ale juz to przesada, Julka............... a taka ciekawostka, moja babunia juz nie zyje zmarla 2 lata temu w wieku 80 lat... miala na imie Natalia, (smiala sie ze to takie popularne ost), jej siostra to Monika, ok 80 lat, Adela, brat Szczepan, siostra Kamila, i Emilia, kobiety po 80 , widac nastapilo deja vu

dlaczego dziwne?? Uważasz, że to normalne ze normalna polska rodzina daje dziecku na imię Dżesika... ;(

Gość nie bardzo rozumiem
Ja mam córeczkę o imieniu Ania... czyli zwyczajnie. Ale nie jestem przeciwna modzie na spolszczone imiona anglojezyczne. Każdy decyduje sam. Jeżeli wydaje wam sie że jesteście lepsze bo macie w domu Stasia a nie Brajanka to gratuluję egoizmu. Typowego zresztą dla kafeteryjnych mam. Takie zachowanie to właśnie patologia!!!! I pamiętajcie że większość 'polskich imion' nie jest wcale polskich i pochodzi z innych języków i na jakimś etapie zostały one spolszczone. Również takie jak Hanna, Anna, Tomasz, Filip, Karol, Aleksander, Marta, Katarzyna, Elżbieta, henryk i wiele wiele innych. One też kiedyś brzmiały dziwnie i zajęlo lata zanim na dobre osiadły w naszym języku i kulturze,

Gość ej powiedz
Uwazam, ze kazdy ma prawo nazwac swoje dziecko jak tylko mu sie podoba. Chociaz mnie osobiscie tez sie takie imiona nie podobaja. Jednakze imie napewno nie jest wyznacznikiem tego, czy dana rodzina jest patologiczna czy tez nie, wiec nie piszcie glupot.

Gość ogarnijcie sie
a ja 100 razy bardziej wolałabym być taką dzesiką czy laurą, niż kufra 10 z rzędu kaśką, aśką czy anką, jak nasrał ich jest :O aż rzygać się chce

Gość żałosne plotkary
g... Cie obchodzi, ze ona miała Dzesiczkę:O tak jej się podobało i tak dała. Pewnie wg Ciebie lepiej być wsiurską Maryśką albo Jadźką bo to taaaakie rdzenne:O bardzo dobrze, ze teraz jest taka różnorodność a ten argument o patologii jest mocno wyświechtany...mam w bloku klasyczną rodzinę dyzfunkcyjną gdzie (o dziwo!) jest Jasiek i Hanka a moja koleżanka która jest lekarzem ma córkę Nadię. I co, też patologia?

Gość blę27
ja tez nie jestem zadną patologią a bardzo podobają mi się imiona typu Kevin,Naomi,Nataniel,Wanessa........moim zdaniem tylko ograniczona osoba powie ''dałas dziecku na imię Kevin to jesteś patologią''

Gość ogarnijcie sie
a polskie imiona uważam za brzydkie i tyle, a już zwłaszcza te stare typu zośka, zuza, staśka, maryśka, matko! jak można w tych czasach tak nazywać swoje dzieci? biedne dzieci :O

mamy przyjaciół z dwójką dzieci, chłopiec 3 lata, dziewczynka prawie 1,5 roku. pochodzimy z tego samego środowiska, wszyscy mamy wykształcenie wyższe, jesteśmy dobrze sytuowani, nasze rodziny są podobne, nasi rodzice w podobnym wieku, podobny status społeczny nasza jest Nadia ich dzieci: Maria i Stanisław :) znacie powiedzenie żyj i pozwól żyć innym??

Gość żałosne plotkary
no Tobie sie podoba, dla mnie to jest patologia nazywać tak dzieci (jak stara baba). Ale jak ktoś tak nazwie Marysia to nie komentuje bo to nie kulturalne

Gość ej powiedz
No wiec wlasnie-kazdy ma prawo wyboru a innym nic do tego. I chocby nie wiem ja mi sie nie podobalo imie Neomi to moja kumpela i tak wlasnie tak nazwie swoja mala. Jej dziecko, jej wybor :P Ja mam Maje Malgorzate ❤️

Gość żałosne plotkary
Akwamaryna a Ty jestes Maria? przykro mi jeśli Cię uraziłam, nic nie zrobię, zę nie trawię takich imion;) nie bierz tego do siebie

Gość do meaaa
cos ty sie kobieto tak przyczepila do tej Nadii! Nikt nic zlego nie napisal o tym imieniu a ty ciagle swoje pleciesz! Nadia jest normalnym w ostatnich czasach wrecz pospolitym imieniem i wsio kropka! Ale Dzesiczka to jest patologia! Poza tym patologia nie sa tylko pijaki i cpuny! Wyksztalceni i bogaci ludzie rowniez moga sie do niej zaliczac! No ale to powinnas przeciez wiedziec! Pozdrawiam!

Gość żałosne plotkary
a tak swoją drogą to ja choć jestem z wielkiego miasta nie spotykam tych Brajanów, Kevinów itd...nie wiem gdzie ich tyle.

Gość żałosne plotkary
do meaa-tak jasne, patologią są wszyscy wykształceni ludzie na poziomie którzy nazywają dziecko inaczej niż Stasiek, Jasiek, Zenek itd:D niech kazdy nazywa jak chce;) Nadia b. ładne ale ostatnio wyjątkowo popularne na spółę z Leną:)

"uczepiłam" sie Nadii? owszem w wielu tematach znalazłam sie z przekonaniem, ze to imie dla patologii ;) również w tym temacie na pierwszej stronie widnieje to imię, wiec dlatego się tutaj wypowiadam :) a tobie co sie tak ciśnienie podniosło? :D uważaj bo ci żyłka pęknie :P

Gość żałosne plotkary
nie przejmuj sie Meaa, Nadia to ładne imię:)

Gość b m
dżesiczka, angelina, vanessa, sara, liwia, oliwka, amelia mnie też się chce rzygać....

Słuchajcie, ja ostatnio padłam jak usłyszałam imię "Żelisława"(nawet nie wiem czy przez dobre ż napisałam...), Żesia w skrócie :O A moja mama pracuje w szpitalu i ostatnio u niej na oddziale leżała 23-letnia dziewczyna o imieniu Kunegunda. Porażka :O

Gość ej powiedz
Ja znam jedna Hildegarde. Ma 24lata.

miałam byc kiedyś Kunegunda (pomysł mamy) albo Zuzią (pomysł brata) ale zostałam jednak Marią, choć Kunegunda cos w sobie ma:)

Gość żałosne plotkary
Kunegunda:D Boże widzisz i nie grzmisz...:O

Nadia jest bardzo ladnym imieniam.... Moja corka ma na imie Melisa - to dopiero musimy pochodzic z patologii, dokladniej z patologicznej lekarskiej rodziny:-) Nie mieszkamy w Polsce i ojcem dziecka nie jest Polak, ale czy z powodu oryginalnego imienia mam w Polsce wolac na corke Kasia lub Madzia?? Niech kazdy nazywa dziecko wdl wlasnego gustu, dlaczego wszyscy tak sie ekscytuja tymi Dzesikami? Mi tez sie to imie nie podoba, podobnie jak np. Ania, lub Maciej, ale nie rozumiem calego szumu i co najwazniejsze jadowitych docinek...