Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maamaa Matuśka

jadłospis 8,5 miesiecznego niejadka

Polecane posty

Synek jest strasznym niejadkiem ,nie lubi nowości jak juz sie do czegos przyzwyczai to je ale tez bez entuzjazmu raczej trzeba mu wciskac , najchętniej jadłby 3 razy dziennie ,na wadze przybiera po ok 300 gram na miesiąc a oto Jego jadłospis 7:30 180 ml kaszki ryżowo-kukurydzianej 13:00 obiadek około półtorej słoika 130 gramowego lub jeden 190 gramowy 16:30 deserek ze słoika 20 :30 mleko ok 180 ml z dwoma łyzkami kleika kukurydzianego 24:00 po śpiącemu 210 ml z dwoma łyzkami kleiku kukurydzianego Nie uważacie ze ma za duze przerwy pomiędzy posiłkami

wiesz powinien mieć chyba 3 mleczne posilaki w ciagu dnia i moze za duzo tego kleiku kukurydzianego , moze zastap jeden kleik no kaszka mleczno-ryzowa albo pszenna albo wielozbozowa, a jak nie chce jesc w przerwach miedzy posilkami podawaj mu soczki. na wadze przybiera raczej ok

Gość pogodynka678
moim zdaniem twoj syn dobrez i nawet duzo je. Nie wiem gdzie ty kobieto problem widzisz. Chcesz go utuczyc jak prosiaka ???

Gość mamussia radzaca
on calkiem sporo je, ale jak chcesz zeby jadl wiecej warzyw i obiadkow i owowcow to przeqstan mu dawac ten kleik do kazdej butli kleiik albo kaszke mozesz mu dac raz- wieczorem zeby przespal noc

kleik zaczęłam mu dawac dlatego ze słąbo przybierał na wadze ,a pozatym dwie łyzki na 180 ml mleko to prawie nic ,delikatnie zagęszczone ,ja sie bardziej martwię tymi długimi przerwami pomiedzy posiłkami

aha a wybrałam kleik kukurydziany do zagęszczanie bo on w przeciwienstwie do ryżowego nie zapycha tak bardzo i nie tuczy no i problemów z kupka nie ma ,a ztego co wiem to w 8 miesiącu dziecko ma jesc mleko juz zagęszczana wiec zaczełam zagęszczac jakies 3 tyg temu