Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inka79

Mamy doradzcie!!!!

Polecane posty

Gość inka79

Jakiego kremu badz masci uzywacie do codziennej pielegnacji pup Waszych niemowlat?Za pare tyg mam termin porodu i wciaz nie wiem co jest najlepsze do pupki od pierwsyzch dni zycia dziecka.

Gość aaabcia
SUDOCREAM!!!

Nivea (oczywiście ten zapobiegający odparzeniom) - ani razu nie miałam problemów ze skórą mojego synka. Teraz Nivea wydał nowy krem na odparzenia (w takiej różowej kolorystyce). Skusił mnie piękny zapach, bo miałam próbkę, ale już nie jest taki dobry jak ten "zwykły"

Gość aaabcia
sorry sudocrem sie poprawnie pisze... jest najleszy, drogi ale b. wydajny, o wiele lepszy niz bepanthen czy jakies tam inne specyfiki

Gość aaabcia
a po co cokolwiek urzywac jak nie ma odparzen??? ja nie smarowalam jak dupka byla ladna:) a ja cos sie pojawialo to sudo i po klopocie..

Gość kuska9088
sudocrem tylko na podrazniona pupe

Gość aaabcia
używac*

Gość jadzia aaaa
ja od pierwszych dni mojej coreczki stosowalam na pupe ciekla parafine i tak robie do tej pory

Gość ojw9mpskJS
LINOMAG JEST NAJLEPSZY DO CODZIENNEJ PIELGNAACJI PUPKI

Gość inka79
HM.....CO MAMA TO INNA MASC:)CHYBA NAJLEPIEJ SAMEMU WYPROBOWAC na swoim dziecku i sprawdzic co go uczula a co nie

Gość ja mówiłam w miare
sudocream, nivea tez dobry ,ale sudocream najlepszy I tak jak ktoś napisał drogi ,ale wydajny I nie prawda ,ze tylko stosować juz na odparzenia, ja stosowałam profilaktycznie,normalnie po kazdej zmianie pieluszki

Gość papaladna
NIVEA S.O.S. lub PENATEN Jeden i drugi są rewelacyjne.

Gość papaladna
a dlaczego od razu twierdzisz,że będzie uczulone? Ja stosowałam różne i na żadne nie było uczulone,po prostu wybrałam najlepiej działające.

Gość wqewrrr
Sudocrem lub Nivea na odparzenia. NAjpierw to wypróbuj i będziesz widziała czy dziecko nie ma uczulenia. Od pierwszych dni musisz smarować pupę, aby zapobiegać odparzeniom, bo dziecko, które ma kilka dni jest bardziej podatne niż dziecko, które ma już 1,5 miesiąca. Podałam tylko przykład. W późniejszym czasie skóra jest już przyzwyczajona i nie musisz smarować pupy jak się nic złego nie dzieje :-)

Gość inka79
nie no nie wiem tego poprostu jest tyle roznych masci na rynku ze nie wiadomo ktory wybrac

Gość ciekla parafina
wystarczy

Gość kinia908
ja od smarowalam malej od samego poczatku alantanem plus

Gość wqewrrr
Sama zdecyduj

Gość mamamamamammmmm
nivea jest rewelacyjny - tani i bardoz dobrze lagodzi podrzaniona skore sudocrem u nas ise nie sprawdzil - za to polecam jak skora jes juz lekko odparzona najzwyklejasza masc cynkowa - dzila cuda- smarujesz na noc i rano pupa jest zdrowa jak dizecko czesto ma odparzona pupe to warto pomyslec nad zmiana pielcu na wielorazowe kieszonki z babmbusa lub mikrofibry - u mojego malsuzka po pampersach i huggies ciagle byly odparzenia po wielorazoiwym tylko wtedy skora jest zaczerwieniona jak nie zmienie pieluchy na czas po zrobieniu kupki

Gość dsfdsgbdfgbdfb
mały ma 5 miesięcy, niczym nie smarowałąm bo nie było potrzeby,

Gość wqewrrr
Nie musi od razu zmieniać na wielorazowe, bo nie wszystkie jednorazowe uczulają.

Gość ja mówiłam w miare
wqewrrr - ma racje , smaruj pupe od poczatku, nie czekaj na odparzenia Taka pupe trzeba chronic , a odparzenie bardzo szybko moze się zrobić , po co narazac dziecko na ból Alantan plus tez dobry, na odparzenie jest super Alatan -zasypka Ja polecam sudocream, nivea i w razie czego zasypke alantan

Moja córka nigdy nie miała odparzonej pupy, nigdy żadnej krostki ani zaczerwienienia. Od urodzenia używam sudocremu. Mam również nivea ale wg mnie jest za "ciężki".

Gość ja mówiłam w miare
zapisz sobie topick i w razie czego zagladaj :-) Pozdrawiam