Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czyatłam stenogramy

Czytaliście stenogramy zapisów czarnych skrzynek?

Polecane posty

Gość czyatłam stenogramy

Co o tym myślicie? Ja myślałam że ostatnie słowa będą trochę bardziej inteligentne niż "kurwa", jak te z katastrofy Kościuszki, jakieś "cześć giniemy" czy coś w tym stylu, ale jak widać brak kultury stał się chyba narodową cechą Polaków.

ciekawe czy ty bys w takiej chwili mickiewicza recytowała :o

jestescie chorzy ciekawe jak wy byscie sie zachowali w takiej sytuacji i co byscie krzyczeli :O:O

Gość AniaMM
Macie linka do tych rozmow?

ode mnie pewnie niezła wiązanka by poszła jakbym się dowiedziała, ze w tej sekundzie zginę :O

Gość czyatłam stenogramy
Nie mówimy o nas tylko o nich. Słuchając nagrań z katastrofy Kościuszki można się przekonać że i w takich chwilach można zachować się kulturalnie.

Autorko weź się walnij w głowę i następnym razem się zastanów zanim założysz durny topik. To były sekundy nie rozumiesz tego? Ja, gdy uslyszałm w telewizji o tej katastrofie tez powiedziałam "o koorwa"...:-O

Gość czyatłam stenogramy
"To były sekundy nie rozumiesz tego? " Ja Kościuszko się rozbijał to też były sekundy, a mimo to załoga nie przeklinała tylko pożegnała się w kulturalny sposób.

Gość czyatłam stenogramy
dla zainteresowanych którzy jeszcze nie czytali, link jest na stronie mswia

Gość tak ale
cześć giniemy, było powiedziane przez kapitana, który dużo wczesniej niż tutek miał problemy przed katastrofą...

Gość czyatłam stenogramy
17:40 [zgłoś do usunięcia] tak ale cześć giniemy, było powiedziane przez kapitana, który dużo wczesniej niż tutek miał problemy przed katastrofą. No miał problem, ale nie wiedział że nie wyjdą z tego aż do samego momentu lądowania kiedy się pochrzaniło.

Gość pamiętaj o kluturze
kiedy będziesz umierać. pamietaj o poprawnym szyku zdań i żeby powiedzieć coś wzniosłego. bo inaczej ktoś ci dupsko obrobi, może nawet ktoś najbliższy

Gość lolilola
och jaki nietakt zapomnieli o sawułar wiwrze w takiej chwili :O ty pewnie miałabyś pełne gacie:D

Gość czyatłam stenogramy
No ale pomijając już brak kultury, to głupio tak kończyć żywot słowem "kurwa", mogli się bardziej postarać - w końcu cała POlska to będzie czytać. "Cześć giniemy" przeszło do historii, czy "kurwa" ma szansę na przejście do historii?

Gość pamiętaj o kluturze
tak, z całą pewnoscią myśleli o kraju Kościuszki i Piłsudskiego. nysleli o narodzie i jego przyszłości. przestań oglądać hamerykańskie filmy bo od tego mózg sie lasuje. nie każdy tak pięknie umiera jak w Armagedon czy 4 lipca. czasem po prostu mówi o kurwa dlaczego

Gość pamiętaj o kluturze
a już wiem. ten durny film to Dzień niepodległości :) śmiałam sie na nim okrutnie

Gość czyatłam stenogramy
Poza tym to już mniejsza o to "kurwa" przed śmiercią. Ale w stenogramach padają jeszcze słowa takie jak "zapierdala" czy "pizda", dużo wcześniej niż w momencie katastrofy. Kulturalni ludzie tak się nie wypowiadają. Co się porobiło z naszym narodem? Totalny brak kultury od narodzin aż do śmierci. Dawniej tego nie było. Ale to ta telewizja tego uczy. Wystarczy popatrzeć na stare filmy, tam nie przeklinali, a dziś co? Na każdym filmie lecą "kury", "chuje"... To ta telewizja tego uczy! Płacimy abonament a oni uczą nasze dzieci przeklinać! I potem takie efekty że w chili śmierci zamiast "cześć giniemy" to drze się "kurwa".

Gość tak ale
no tak, nie do końmca bo mógł lądowac wczesniej, ale stwierdził, że doleci do warszawy. To jest torchę inaczej, jak wiesz, że może się uda (nigdy nie jestes pewny), a inaczej, jak 2-5 sekund przed uderzeniem o ziemię orientujesz się co się dzieje... przynajmniej, tak mi się wydaje... a poza tym, tu byli młodzi piloci, i ponad 20 lat później..

Autorko a coś Ty taka cnotliwa? Nigdy nie zdarzyło Ci się zabluźnić w pracy lub w swoim gimnazjum? 🖐️

Gość lolilola
ja bym tam chętnie sobie na koniec siarczyście zaklęła może nawet ze dwa razy :D

Gość czyatłam stenogramy
Owszem zdarzyło mi się zabluźnić, ale nigdy takimi wulgarnymi słowami. Zamiast "kurwa" można np powiedzieć "motyla noga" albo "kurcze blade".

Ja nienawidzę przeklinania. Irytuje mnie, że słowa tak wulgarne dla tylu osób są normalne.