Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maamaa Matuśka

kaszka mleczno-ryżowa czy ryżowwa

Polecane posty

Która kaszka jest lepsza dla 8,5 miesieczniaka ,Mały pije dobre mleczko modyfikowane Enfamil ,więc do tej pory dawałam mu kaszkę ryżową do tego naszego mleka ,ale zastanawiam sie czy te mleczno ryżowe na wodzie nie są lepsze ? czy to tylko wygoda ze nietrzeba dawac mlaka

Wydaje mi sie,ze tylko taka roznica. Dawalam synkowi i jedna i druga i nie widze roznic.

Gość ej powiedz
Moja nie pije mleka modyfikowanego, wcina tylko te do przygotowania na wodzie.

Gość korsarka
Ja mojemu musze dawac tylko ryzowa, bo jest uczulony na mleko krowie, a przeciez modyfikowane jest na bazie mleka krowiego. Tak wiec dostaje bebilon pepti z kaszka ryzowa :)

Ryżowa na wodzie to bardziej się nadaje na zatrucia pokarmowe, rozwolnienia, zatwardzenia i inne historie, a na co dzień lepsze są zbożowe (manna, kukurydziana, jaglana) i płatki owsiane, bo są bogate w żelazo i inne składniki pokarmowe, których potrzebuje twoje dziecko. No i najlepiej jeśli nie będziesz ich niczym słodziła, ani nie wybierała tych aromatyzowanych (smakowych), bo nie są za niezdrowe.

Na mleku oczywiście. :) Na razie tym z puszki, a po 12 miesiącu krowim. Jak kupujesz te gotowe z działu z pożywieniem dla dzieci to one już najczęściej zawierają mleko w proszku, więc tylko z wodą je mieszasz.

* bo nie są za zdrowe (tam wyżej wkradł się błąd, sorry) :)