Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hejooooo

typ biustu a kształt stanika.....

Polecane posty

Gość hejooooo

Drogie kobitki, do jakiego biustu jaki stanik? Chodzi mi o kształty, np. jakie staniki pasują i są zalecane na stożkowy biust rozchodzący się szeroko, i oklapły trochę? Bo ja taki mam i jak dobieram staniki to tak, jakby moje piersi "odpierały go ode mnie". Im większe przymierzam, tym bardziej odstają boki no i wszystko sprowadza się do fasonu nie rozmiaru.... HELP

Gość hejoooo
up

A na pewno w dobre rozmiary celujesz? W dobry obwód? Biust stożkowy będzie najprawdopodobniej potrzebował 1-2 miseczki mniej niż to wynika z tabelek. Tutaj masz wątek dla takich piersi: http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203,100117620,100117620,Co_na_biust_hiperboloidalny_.html Tu bardziej ogólny: http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203,103695060,103695060,ksztalt_piersi_a_stanik.html

Gość kmidi.
Staników raczej nie ma do typów piersi. Ale pamiętaj przy każdym kupowaniu przymierzaj stanik. stanik musi być o 5cm węższy niż obwód klatki piersowej. Zapinamy stanik zawsze na najmiejszy ten zaczepek .? Ramiączka muszą być tak ściągnięte by stanik nie odstawał. Z biustonosza nie mogą odstawać takie jakby poduchy z piersi . Sprawdzaj również czy piersi kawałkiem nie są na pachach , ściagaj je do stanika. A na noc by piersi przyjmowały ładny krztałt " na stałę" noś sportowe topy pod piżamę ale takie które bardzo nie uciskają.

Gość pilne best_bra
jesteś jeszcze?

Gość bius stożkowy
do mojego biustu stożkowego nadają się half cupy, miseczki otwarte, te full cupy zawsze są niekompatybilne i uciskają u góry nie tworząc gładkiej linii biustu dobrze się wybrać do sklepu, gdzie pracują doświadczone brafitterki. one dobrze doradzą