Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie wiem_24

Tycie w ciąży - kilka słów prawdy.

Polecane posty

Gość bardzo mądrze powiedziane
mama 10 miesięcznego synka - bardzo mądre słowa Moze autorka ma po czesci racje ,ale topik brzmi jak oskarzanie ,a nie kilka dobrych rad

Gość buahahahahahhahahahahahahaha
hahahahha... jakas bezdzietna idiotka, bedzie pouczac kobiety w ciazy i matki...:D:D:D:D wooow...chooj cie obchodzi tępa dzido czyjas waga!!!!!! a skoro tak cie krew zalewa jak czytasz o tyciu w ciazy to mam nadziejeze cie w koncu zaleje ostatecznie i przestaniesz tu przylazic i pierdolic od rzeczy..jebany gownojadku:D:D:D::D:D:D:D najpierw zajdz tępa koorvo w ciaze( o ile znajdzie sie chetny zeby cie zaplodnic..w co watpie:O )a potem donos, urodz i przyjdz tu komentowac scieroooooo!!!!!

Gość v v b
kurde!!!!laski jesli macie ochote to pozwalajcie sobie kurde nie wyobrazam sobie przez 9 mjiesiecy liczyc kalorie bo nie daj boze za duzo zjem potem bede sie martwic jak schudne

Gość buohudhf
Ja nie jestem w ciąży, odżywiam się zdrowo i ćwiczę. Denerwuje mnie jedno- czasami mam zachciankę na coś np. jakiś owoc, piwo i wtedy zaraz są głupie sugestie, że jestem w ciąży. KAŻDY MA ZACHCIANKI I RÓŻNE SMAKI TYLKO JAK BABA JEST W CIĄŻY TO UWAŻA, ŻE WOLNO JEJ ŻREĆ WSZYSTKO NO BO TO PRZECIEŻ DZIECKO ROŚNIE A NIE JEJ ZAD.

Gość v v b
aha i mam rozstepy:)ale je juz lubie

Gość Nie wiem_24
Uhuhu...jaka sfrustrowana:P

Gość Nie wiem_24
ja też mam rozstępy - na piersiach. Nie chodzi mi o to, ze kobieta ma byc idealna po ciązy, jakby tej ciazy nigdy nie bylo. Ale nie trzeba jesc WSZYSTKIEGO:P

Gość mama 10 miesiecznego synka
Buhahaha, wez ty sie opanuj kobieto! Fajny masz slownik, dziecka tez tak uczysz? :o

Gość bele de jour
kolejny bezsensowny topik, gdzie udzielajace sie nie potrafia dyskutowac. Autorko tu piszesz, ze jak ktos ma odmienne zdanie to jest zly: Ale tutaj na kafe jest jakaś taka tendencja - jeśli masz jakieś zdanie na swój temat, niekoniecznie takie, jak wszyscy, to jesteś zły i w ogóle a sama najezdzasz na osoby majace inne zdanie od twojego. Troche konsekwencji co??

Gość buohudhf
do buhahhahhhaaaaa Typowa i przykładna mata pola katoliczka- tylko pluć jadem i innych wyzywać od najgorszych. Skąd wiesz, że autorka nie ma dzieci????

Gość stara mama
autorko- a czemu zakładasz, że mój mąż nie patrzy na mnie z zachwytem? ;) To, że ważę parę kilo wiecej nie oznacza automatycznie, że męża nie podniecam. Jaki długi okres? dziewięć miesięcy to wcale nie tak wiele:) Osobiście będąc w ciąży wolałam zjeść pięć batonów, tak jak papierowe nożyczki zapić colą bo wtedy ogarniał mnie błogi spokój, którego w mojej stresującej pracy potrzebowałam.

Gość buohudhf
Do buhahahhhhhhhhhhaaaaaaa Współczuję twojemu dziecku tak wrednej i przeklinającej matki. WSTYD, WSTYD

Gość mama 10 miesiecznego synka
Autorko tematu, zadalam ci pytanie, odpowiesz czy dalej bedziesz udawac, ze nie zauwazylas? :p

Gość buahahahahahhahahahahahahaha
taka koorve trzeba nazywac po imieniu...koorva jest koorvą i zaklada jebane topiki!!!!!!!!

Gość v v b
ja mam gorszy problem ide wlasnie do lekarza, dziecko ma powiekszone miedniczki nerkowe

Gość fbfbfdbfdbd
Ja przytyłam w ciąży 24 kg powiedzcie jak to zrzucić?? Dziecko ma 5 miesięcy.

Gość ja się zgadzam ,ale tylko po
buohudhf -dziwnie to sformułowałas :-0 To zad tej kobiety i pozwolisz ,ze ona sama będzie decydować czy wolno jej "zrec " czy nie , aty dalejk licz sobie te kalorie ,ale nie narzucaj innym co maja robic Bedzie jadła duzo , przytyje , bedzie szukała pomocy na topikach , nie twój problem :-0 Więc nie pisz pierdól A co do jadu to ty włąsnie an kogos naplułaś:-0 , bo kazda jest odpowiedzialna za swoje czyny , więc nie dyktuj jednej czy drugiej ze nie wolno jej jesc , bo co jak co ,ale gówno o tym wiesz

ten topik to byla taka glupia prowokacja tak naprawde ja jestem głupim i tłustym kaszalotem zazdroszcze Wam przepraszam za ten topik...

Gość bele de jour
nie ma to jak zaczernic nika autorki i pisac jako ona...Zalosne jak diabli:o

Gość po co to po co to?????
Po co taki topic, po co dyskusje o kościele, po co pytanie się na forum którą mam kupić sukienkę. Po co?????????? Zdecyduj sama, sama podejmij decyzję, chcesz o siebie dbać- dbaj, nie chcesz- nie dbaj. Mi to wisi czy ktoś się w ciąży obżera czy nie. Dopóki nikt nie robi mi krzywdy nic do niego nie mam. Jeżeli jednak kobieta w ciąży jedząca wszystko, co chce i z wagą 30 na plusie przyjdzie do mnie i powie, że jestem wyrodna i zła bo nie objadam się w ciąży- to rozpęta się wojna. Ale dopiero wtedy. Ludzie uwielbiają umoralniać, obrzucać błotem bo anonimowo- i to jest najgorsze.

Gość po co to po co to?????
Tak samo jest karmieniem dziecka. Jeżeli kobieta karmiąca piersią powie mi , chcę karmić piersią itp. to wszystko w porządku. Ale jeżeli wyzwie mnie od wyrodnych matek dlatego, ze karmię butelką już nie będę taka spokojna. Bo trzeba umieć zachować spokój ale nie można też pozwolić komuś na traktowanie jak szmatę.

Wiele zależy także od przemiany materii, o czym zapomniała wspomniec autorka. Moja koleżanka przytyła w ciąży 10lg jadła za dwóch a nawet za trzech a po urodzeniu była szczuplejsza niż przed ciążą. Te panie które maja problemy z wagą powinny nieco bardziej uważac na to co jedzą, ale nie odchudzac się w tym czasie. Waga w ciąży zależy także od aktywności w tym czasie. Nie wszystkie także mogą sobie pozwolic na aktywnośc fizyczną w ciąży. Jeżeli ma się ciążę zagrozoną i leży się w łóżku to jak tu nie przytyc?? Pozatym ten topik jest do dupy, brzmi jak jakieś oskarżenie, autorka chciała się pewnie w jakiś sposób dowartościowac. Jak się niema czym nadrobic to chamstwem :)

Gość Agnieszka1979
Ciąża to piękny ale i trudny okres. Żaden specjalista, naukowiec czy lekarz nie wie tyle o życiowej i praktycznej stronie potrzeb i problemów kobiety ciężarnej ile ona sama. Nikt też kobiety w ciąży nie wysłucha i nie zrozumie jak inna kobieta w ciąży. Dajcie spokój tym, które mają potrzebę rozmowy i wypowiedzi. Wolność słowa i trochę kultury, a wszystkim będzie żyło się lepiej. Każda wypowiedź jest cenna i ciekawa. Jej styl świadczy o piszącym.

Gość o w pieeeruna
pieeprzycie!! niejednokrotnie na medycznych stronach czytałam, ze kobieta w ciąży musi przytyć przynajmniej 12 kg! że to takie minimum, bo przecież dziecko, łożysko i cały ten sprzęt w niej musi też coś ważyć

Gość nie wiecie nic o biologii
''zdrowe rzeczy' - HAHAHAHA jakbyś wiedziała jak to hormony w kobiecie szaleją w czasie ciąży to byś inaczej gadała, powiem tylko jedno : przed miesiączką wiele z was czuje głód, prawda? a spowodowane to jest lekkim podwyższeniem kobiecych hormonów, a takiej kobiecie w ciąży owe hormony podnoszą się KILKUNASTOKROTNIE!!! wiec wyobraźcie sobie jak ona musi byc głodna!! skoro wiele z was, jak już wpomniałam wcześniej kilka dni przed głupim okresem dostaje wilczego apetytu i cały czas coś je, ale tak to jest jak ktoś gów.no wie o biologii :O

Gość jołjoł
przecież każdy temat jest dobry do dyskusji.skoro kobitki przytyły- to niech się wspierają...temat jak każdy inny.phiiii

Gość jołjoł
zdrowa kobieta powinna przytyć w ciąży ok.12 kg. więc nie ma się co specjalnie chwalić twoją niską wagą.po prostu żałujesz kasy na jedzenie i tyle...biedne dziecko