Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fefefe

xenony - żarówki

Polecane posty

Gość fefefe

Witam mam pytanie: czy można wstawić żarówki xenonowe do zwykłych reflektorów ?

Gość eeeeeeeeeeeee.d.rdyfd
jesteś kobietą czy mężczyzną? pewnie kobietą.. otóż i można i nie można. Po prostu włożyć, nie można znaczy...można tylko nie będą świecić. Z kolei można kupić stosunkowo tanio specjalne adaptery zmieniające napięcie zasilania, można to zamontować do zwykłych reflektorów i nawet będzie to świecić, oświetlać drogę i powiedzmy szpanersko wyglądać. I nie mało wielbicieli tuningu tak robi. Ale tu znowu nie można, bo to jest nielegalne, gdyż oślepia innych kierowców. Tylko fabryczne kosztujące kilka tysięcy zł (czyli tyle ile wiele całych używanych samochodów) ksenony świeca naprawdę dobrze, kulturalnie, nie oślepiają i wyglądają naprawdę elegancko a nie tandetnie...Chyba wyczerpująca odpowiedź, to proszę zrewanżuj się odpowiedzią na mój topik:) http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4487201

Gość matacz..
Mozna jednak zmienic całe lampy na oryginalne do danego modelu samochodu - xenonowe !! taka lampa ma wtedy samopoziomowanie i nalezy pamietac , ze tzreba dodac , albo i nie jesli samochód ma - spryskiwacze lefrektorów , np. w BMW e-46 mozna to spokojnie zrobic . Instalowanie Hidów ! JEST MOZLIWE W KAZDYM SAMOCHODZIE ale nie ma samopoziomowania i spryskiwaczy , ktore są wmagane przy oswietleniu xenonowym

Gość pawel999
Mogę podpowiedzieć serwis motoledy.pl. Mają bardzo rozbudowaną ofertę i generalnie sprzedają dobrej klasy led, a nie jakieś tanie imitacje, których jest sporo w internecie. Kupowałem tutaj żarówki do świateł postojowych i spisują się bardzo dobrze. Dobra cena, tania wysyłka, krótki czas oczekiwania na przesyłkę.

Gość gość
Szmery - bajery :D, a jak cię dorwą z żarówką bez homologacji, to mają prawo nawet samochód na parking policyjny zabrać. Każdy policjant odróżni światło LED, od żarówki tradycyjnej i każdy wie, że prawdziwych homologacji na takie światła prawie nie ma :(.

Gość giroldd
Zadowolony jestem z żarówek jakie mi przysłali ze sklepu online -http://motoledy.pl. Kupowałem trochę żarówek do samochodu, bo mi się przypaliły, między innymi światełka mam do stopu, kierunkowskazu i tyle przeciwmgielne. Dobra jakość, póki co świecą super. To jest led, więc jest nadzieja, że faktycznie długo mi posłużą, bo wydajność według tego co napisali w opisie na stronie mają kosmiczną.

Gość serssss
Do jazdy w dzień i w nocy kupiłem ostatnio żarówki ze sklepu online na http://motoledy.pl. Dotarły szybko i pasują idealnie. To jest led i powiem szczerze, że nie wiem jak mogłem wcześniej jeździć na innym świetle. Jest dużo wygodniej teraz, wzrok mi się tak nie męczy, zwłaszcza po zmroku. Led ma też tę przewagę, że mniej prądu kradnie a co za tym idzie na dłużej wystarcza.