Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beatyfikacja

Popieuszko został ogłoszony świętym

Polecane posty

Gość beatyfikacja

cieszycie się? święty człowiek z niego bo na mszach ujadał na komuchów a 2 sbeków go za to wywiozło nad wisłe i ubiło jak psa, zmarł i stał się świętym........a co z tymi którzy zgineli z rąk żydów wioząc pomoc humanitarna dla Gazy? dla mnie oni bardziej zasługują na bycie świętymi i wielu wielu innych... kościół się coraz bardziej rozmienia na drobne

Gość głupoty pieprzycie
a on przypadkiem nie został beatyfikowany, tj. błogosławiony? Święty byłby po kanonizacji, a na to jest jeszcze za wcześnie. PS PopieŁuszko, a nie Popieuszko.

Gość a co z tymi co wieźli pomoc
humanitarna.....ano nic wszyscy wiedzą że handel bronią jest bardzo dochodowy, można sie podłączyć pod humanitarny konwój i opłacić kilku krzykaczy, by przekabacili takich durni jak ty autorze....

Gość do zydowskiego trola
czy Żydzi znaleźli na statkach choc 1 sztuke broni? nie masz szacunku do życia ludzkiego, jesteś jak zbrodniarze z Auschitz, ten sam mental Żydy bardzo sie upodobnili do hitlerowców, te same metody, ta sama nienawiść i terror wobec tych których nienawidzą, widac że poskie żydki też na tą modłe ćwierkają, pejs zawsze pejsem będzie

Gość głupoty pieprzycie
No ale co wy macie do Popiełuszki? :O Tak, jakby wam sprawiało różnicę, kogo blogosławili/kanonizowali... Nagle wszyscy tacy zaangażowani w Kościół się znaleźli :O kpiny i tyle - rozumiem, że Maryja, Chrystus, apostołowie - oni święci nie byli? ;> Święty to nie znaczy bez grzechu, święty oznacza kogoś, kto żyje według nauki Chrystusa - wypełnia Jego wolę co do joty. A to że grzeszy wynika ex definitione z tego, że jest człowiekiem - i to jest właśnie piękne: łączysz to co boskie (świętość) i to co ludzkie, człowiecze. Gdyby Bóg chciał mieć całe zastępy świętych, to nie dałby człowiekowi wolnej woli.

ty nazistowski durniu, jestem Polakiem, a nie jakimś semitą, tylko potrafię myśleć w przeciwieństwie do ciebie głąbie. Pomoc humanitarna, a po tej pomocy mają broń, materiały wybuchowe, do samobójczych zamachów, od św Mikołaja pewno, co przygłupie nazistowski...

Gość kpiny i tyle
chcecie dowodow to prosze wszystkie wasze swieta wywadza sie z poganstwa i wasza wiara apiera sie tylko i wylacznie na dogmatach chyba słusznie nazywaja was parafianie bo nawet nie wiecie co to słowo dokladnie znaczy

----->do żydoskiego trola: a skąd wiesz ,że nie znaleźli ani jednej sztuki broni, boś młody, głupi i niekumaty............................. Przez polską garnicę przejeżdża cysterna wypełniona gorzałą. Celnik dostaje wiadomość, że będzie jechała cysterna z gorzałą, wszyscy się rzucają na to przejście rekwirują , cysternę przeznaczoną przez mafię na straty, a innym przejściem z największym spokojem przejeżdż 10 cystern napełnionych pełnowartościową wódą. Tam działał ten sam mechanizm, wielki krzyk sie zrobił, a tunelami przekopanymi przez granicę przemycono broń i aminicję, bo izraelscy komandosi, jeśli ja wpadłem na taki pomysł to izraelscy komandosi z Miecza Gedeona pewno też i usłyszymy niezadługo o widowiskowym aresztowaniu palestyńskich durni....

Gość głupoty pieprzycie
kpiny i tyle - skoro jesteś taki oczytany w Biblii - rzuć mi jakimś cytatem a propos świętych. Poza tym w religii trzeba oddzielić Pismo Święte od Tradycji. Jak nie akceptujesz Tradycji, skup się na PŚ. Poza tym to chyba normalne, że wiara opiera się na dogmatach? w końcu w jakieś prawdy mamy wierzyć, nieprawdaż? Co do nawiązań do pogaństwa - oczywiście, że masz rację. Trudno, by religia chrześcijańska, która wyparła pogaństwo, w jakiś sposób nie opierała się na nim. Zastanawia mnie tylko fakt, że skoro potępiasz kler i odrzucasz strukturę Kościoła, tak boli cię beatyfikacja Popiełuszki - proces stricte kościelny... hipokryzja?

Nie świętym tylko błogosławionym. Zanim założysz kolejnego topa - zapoznaj się z tematem, bo siarę robisz :P

podobnie jak protestańci uważam, że święci to przeżytek średniowieczny. Człowiek jak każdy inny, miał pecha , niestety, tak paskudnie zginąć, a sprawcy, biorą bardzo przyjemne i pokaźne emeryturki i śmieją się , aż o mało z krzeseł nie spadną...... i stawiają wódkę dziennikarzom....

Gość O MASAKRA
Ludzie , a czy wy myślicie, że człowiek staję się święty tylko poprzez ogłoszenie go przez Kościoł? Weście się zastanówcie! A czemu mój dziadek nie miałby być świętym skoro zginą za Żydowskie dziecko? Po co robicie szum? Widzę , że nie macie co robić! Wstyd mi za was, pewnie usłyszeliście w TV o wyświęceniu, a we mszy uczestniczycie regularnie , czyli od święta...