Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sie pytam

Ja dostac w UK

Polecane posty

Gość Sie pytam

mieszkanie spoldzielcze? Mamy za duzo kasy na socjalne, zreszta nawet bym nie chciala socjalu, bo inni potrzebuja bardziej niz ja. Chce kupic albo wynajs spodzielcze. Lepsze okolice, ladniejsze, lepsze warunki. Na takie 2 bed z rynku to moze mnie byc nie stac za bardzo. Ktos wiec jak sie za to zabrac?

Gość kjkjkjhkhkhkjhkh
hmm nigdy o takim nie slyszalam, co najwyzej o tych projektach part share part buy..spoldzielcze to chyba ich councilowskie, przynajmniej tak mi sie wydaje, ale moge sie mylic, nie jestem w temacie, teraz ceny sa tak przystepne ze oplaca sie kupic mieszkanie z rynku wtornego, my za nasze 2 bed w polodniowym londynie w bardzo dobrej dzielnicy zaplacilismy na prawde niewiele, mielismy tylko 10 procent depozytu,

Gość Sie pytam
To znaczy u mnie wlasnie council wspopracuje z tymi spoldzielniami i zarzadza ich domami, ale zastanawialam sie czy jest mozliwosc jakakolwiek zkontaktowania sie bezposrednio ze spoldzielniami zamiast z councilem, bezsensowanie wypelniajac papiery czy mam ciepla wode i kibel w domu. I czekajac bog wie ile zanim odpowiedza, bo przeciez pisza setki ludzi o councilowskie domy codziennie.

Gość dfghjkl;lkjhg
z tego co slyszalam to w uk mieszkanie councilowskie mozna wykupic po latach taniej niz normalnie, a spoldzielcze nie sa na sprzedaż, ale pewna nie jestem

Gość Sie pytam
Councilowskich juz nie mozna kupic, kiedys bylo mozna. Mi councilowskiego nie dadza na bank, takiego typowego z tytulu niskich zarobkow, a na spoldzielcze to nawet trzbea udowodnic ze stac cie na nie, bo i dobre jest to ze ze spoldzielczego nie moga ci odmowic wynajmu,wiec teoretycznie jak to jest w niemczech nie trzeba go nawet kupowac bo nikt cie z niego nie wywali i mozesz sobie mieszkac, ale nie wiem jak sie zabrac za to.

Gość ja miałam ten problem
wiem,że są mieszkania z ,,hausu,,tzw.counciulowskie ale to są zawsze mieszkania w nieciekawym sąsiedztwie.A jak po angielsku zapytać o te mieszkania spółdzielcze?Jaka jest ich nazwa? Nie stać mnie na zakup własnego a tych z

Gość Sie pytam
Housing association houses to sa i jak np w moim rejonie, i councilowskie i te spoldzielcze sa pod skrzydlami councilu, wiec wydaje mi sie ze czeka mnie normlanie wypelnienie papierow z zaznaczeniem ze staram sie o te lepsze z housin association, chyba

Gość kjkjkj
to nie lepiej pojsc od razu do housing association? i tam sie zarejestrowac? homebuy zdaje sie i cos tam jeszcze