Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pelargonia22

Jak sie pozbyc tradziku?

Polecane posty

Gość Pelargonia22

Jak raz na zawsze pozbyc sie tego paskudztwa? Dodam ze nie jest to straszny tradzik,bardziej wagry,zaskorniki i male krosteczki niekiedy(przed okresem nawet wieksze :P ). Mam juz dosyc ciaglych niespodzianek. Niezla poprawe cery zauwazylam gdy bralam tabletki antykoncepcyjne,skora sie oczyszczala od wewnatrz ale teraz nie biore bo nie chce sie tym truc i znow masakra :O

Gość ini mini
poszukać dobrej kosmetyczki i dermatologa

Gość taaaak
Mnie pomoglo branie cynku (tabletki SALFAZIN) i do tego witamina B complex. Smaruje jeszcze buzie kremem z serii Ziaja Nuno, ale zauwazylam że jeli przestaje brać ten cynk to mimo wszystko jakies tam niespodzianki sie pojawiają ;) Dodam że tez nie mialam strasznego trądziku, tylko wlasnie od czasu do czasu cos i przed okresem sporo, no i po czekoladzie masakra :p a od kad biore te tabletki (1,5 miesiaca) nie wiem co to krostki ;) sprobuj, mysle ze warto ;)

przeczytać artykuł w gazecie wyborczej z tego tygodnia, tam jest artykuł o trądziku, nie czytałem, bo mi się nie chciało i nie dotyczy mnie to , bo żona juz dba o nadmiar spermy w organiźmie, żeby nie był za wysoki...

Gość taaaak
jeszcze kiedys stosowałam płyn Davercin (na recepte) albo jeszcze żel Brevoxyl, ale jedno i drugie bardzo niekorzystnie wplywa na stan skory, wysusza, piecze, szczypie, jest czerwona. i to leczenie tylko objawowe, a łykanie cynku pomaga zwalczac problem u źródła ;)

Gość Dr.Okulicki
Idz na solarium albo poopalaj sie troche

Gość Pelargonia22
Do dermatologa kiedys chodzilam i szczerze to moze byla chwilowa poprawa ale jak przestalam uzywac tych przepisanych specyfikow to zaczynalo sie wszystko od nowa. Poza tym nie mam jakis strasznych problemow zeby stosowac kuracje antybiotykami,itp. Brevoxyl byl dobry przez pewien czas. Sprobuje tych tabletek z cynkiem,moze pomoga :) a solarium i opalanie tez jest dobre na chwile,poza tym po opalaniu twarz mi sie swieci jak niewiem. Najlepsze jest to ze dodatkowo mam cere naczynkowa i nie mam jak o nia dbac bo wszystkie kremy do takiej cery sa tluste i zapychaja :O

Gość łenewa lajf geć ju dałn...
acne derm i najzwyklejszy krem nawilżający bądź natłuszczający jeśli masz tłustą cerę. u mnie działa, u innych wiadomo - dziłać może co innego

wczorajsza gazeta wyborcza: jak pozbyć się trądziku..... strona 24, do tego reklama jakichś piguł na trądzik....

Gość łenewa lajf geć ju dałn...
miało być suchą :O jak masz tłustą to nawilżający, jak suchą to natłuszczający

Gość Pelargonia22
greendogie-no cos ty,juz 22 lata zyje na tym swiecie i nie wiedzialam ze trzeba sie myc,patrz jak to dobrze ze istnieja tacy madrzy ludzie jak ty z takimi madrymi radami :P Jutro zainwestuje w wyborcza :D moze czegos ciekawego sie dowiem.

Gość Pelargonia22
To ciekawe gdzie dzis kupie jak wszystko pozamykane :O coz najwyzej obejde sie bez wyborczej.

Gość asdadsasda
ja stosuję acnemecin w płynie, potem na to żel metronidazol. wieczorem znów acnemecin w płynie a następnie maść anemecin... niby buzia wygląda trochę lepiej - jest gładka, brak nowych krost, ale gdy przerwałam kurację na dzień, znów się trochę pogorszyło. Boję się, że po skończeniu to wróci:O

Ja używam serii Under20... Może i jestem już ponad, ale to jeden z niewielu produktów, od których nie dostaję uczulenia :P Zauważalnie pomaga, mi przynajmniej.