Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dianna

zbyt obfity okres a tabletki antykoncepcyjne ( mam 15 lat )

Polecane posty

Gość Dianna

mam 15 lat i od roku mam okres ale jest on dla mnie bardzo uciążlwy .. jest tak obfity że jedna podpaska nie wystarcza musze mieć dwie naraz i zmieniać co 45min ( co przerwe ) a i tak przemakają ! to jest okropne ale niemam obecnie innego wyboru . Co mam robić ? czy to prawda że gdy zażywa sie tabletki antykoncepcyjne to okres jest mniej obfity ?? Pomóżcie prosze !

Powinnaś odwiedzić ginekologa i przedstawić swój problem. Nie wiem, czy w Twoim wieku tabletki to dobre rozwiązanie.Myślę,że trochę za szybko.pozdr.

pierwszym rzutem w Twoim przypadku powinny być leki przeciwkrwotoczne stosowane zwyczajowo w tego rodzaju problemach - Cyclonamina i Hemorigen w odpowiedniej kombinacji. ale do tego i tak trzeba wizyty u ginekologa bo są przeciwwskazania właśnie od tej strony. ale przypuszczam że prędzej czy później i tak sie skonczy na hormonach.

Gość jak jak
ja na poczatku tez mialam bardzo obfity okres i dlugo trwal jedak z czasem sie to unormowalo

ja miałam ten sam problem co Ty i dostałam tabletki anty.i uwierz mi że niczego tak nie żałuję jak tego że je brałam. Miałam wtedy 16lat i brałam je rok,przytyłam 16kg.a gdy je odstawiłam to podniosła mi się prolaktyna i całkowicie rozregulowały mi się miesiączki,a teraz mam problem z zajściem w ciążę. Myślę że jak najszybciej powinnaś iść do ginekologa,ale nie daj sobie wcisnąć tabletek anty.bo naprawdę będziesz żałować.