Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kassssssssssssss

Ciąża?

Polecane posty

Gość Kassssssssssssss

Jestem w strasznym stresie. Wczoraj powinnam dostać miesiączki, jednak miesiączką tego nazwać nie mogę. Zawsze były bolesne i dość obfite, a dziś widzę jedynie śluz i mało krwi. Na papierze toaletowym jest krew. Od 2 miesięcy współżyję z chłopakiem. Zawsze uważaliśmy: stosowaliśmy prezerwatywy Durex ze środkiem plemnikobójczym, nigdy nie pękły, jakiś czas stosowałam też globulki dopochwowe. Zrobiłam wczoraj wieczorem test ciążowy. Wyszedł negatywny. Byłam też 1 czerwca u ginekologa, który mimo badań macicy, nie wspomniał nic na temat ewentualnej ciąży. Dostałam natomiast tabletki antykoncepcyjne Novynette i wczoraj wzięłam jedną. Mam wszystkie objawy PSM, razem z rozdrażnieniem. Ciągle zaglądam o majtek i modlę się o falę krwi! Ciągle się martwię ( jak widać, jest przed 6, a ja już nie śpię). Proszę o szybką odpowiedź, bo oszaleję. Dodam, że moje miesiączki zawsze były regularne - cykl 28 dni

Po pierwsze dlaczego wzięłaś tabletkę anty jeśli istnieje prawdopodobieństwo ciąży? Czy będąc u ginekologa powiedziałaś mu o swoich obawach, czy miał się domyślić? I jeśli wzięłaś tabletkę wczoraj to może dlatego nie masz krwawienia właśnie. Tabletki anty bierze się 3 tygodnie, potem tydzień nie i wtedy występuje miesiączka. Jeśli bierze się non stop to krwawienie nie wystąpi.

Gość Kassssssssssssss
Wtedy czułam tylko ból, nie zajrzałam do majtek, bo zawsze miałam normalne krwawienie. Wczoraj wzięłam 1. tabletkę, wiem jak się stosuje. Miałam wziąć pierwszą w pierwszy dzień cyklu co, jak mi się wydawało, powinno być wczoraj. Dzięki za odpowiedź. I nie mówiłam o moich obawach... Myślisz, że powinnam iść jeszcze raz?

Nie bierz na razie tych tabletek. Poczekaj spokojnie kilka dni i jeżeli nadal nie będzie miesiączki to zrób ponownie test ciążowy. I dopiero wtedy idź do lekarza, niezależnie od wyniku. Kilka dni Cię nie zbawi, chociaż rozumiem, że się denerwujesz. Czasem stres powoduje, że okres się spóźnia. Do bodajże 34 dnia cyklu jeszcze może wystąpić.

Gość Kassssssssssssss
Ok, postaram się nie panikować. Ostatnio nie wydaje mi się żebym miała jakiś większy stres. Ale jeszcze raz dzięki ;)

Gość basienka26
Hej! Z tego co opisałaś,to gwarantuje Ci,ze w ciązy ni jestes, a jak masz stresy,to tak czsem bywa. nie przejmuj sie, mi się potrafił spozniac okes 3 tyg:) pozdrawiam

Gość Kassssssssssssss
dzięki Basienka26, bardzo mnie uspokoiłaś :) również pozdrawiam i życzę miłego dnia o tej nieludzkiej porze ;)

Gość basienka26
Ja mam dzisiaj slub własny,wiec juz dawno nie spie...:)

Gość Kassssssssssssss
No to w takim razie dużo, dużo szczęścia na nowej drodze :) oraz mało stresu w tym dniu i udanej zabawy :)

Gość gracha
do autorki.przed okresem zawsze jesteśmy rozdrażnione,nie zauważyłaś?

Gość Kassssssssssssss
Jasne, że zauważyłam, dlatego podkreśliłam, że mam normalne objawy przedmiesiączkowe:)

Gość gracha
wyluzuj,nerwy moga"przyblokować" okres

Gość Kassssssssssssss
Jest miesiączka, bóle i krwawienie jak zwykle ;) Ale bardzo dziękuję paniom za wsparcie w mojej schizującej sytuacji ;)