Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aadd1

uszczerbek na zdrowiu

Polecane posty

Gość aadd1

w środę byłem na komisji w ZUSIe i ustalono mi procent uszczerbku na zdrowiu za wypadek przy pracy. jest 14 dni na uprawomocnienie się orzeczenia i co dalej? mam potem składać wniosek w zusie o wypłatę czy wypłacają sami? konto im podałem.

Gość ladaco
przyślą tobie na konto jak został ustalony % albo pocztą

Gość aadd1
jesteś pewien?

Gość ladaco
tak

Gość pani z ZUSU.....
jeżeli sie zgadzasz z decyzją ZUS to po uprawomocnieniu pieniądze ci wypłacają. jeżeli się nie zgadzasz to masz 14 dni na odwołanie się od decyzji orzeczniczej, musisz to zrobić dopuki nie stanie się ona prawomocna.

Gość pani z ZUSU.....
*dopóki

Gość aadd1
Pani z ZUSu, czyli nie składam żadnych wniosku o wypłatę? ktoś mi coś takiego powiedział, ze muszę a tak na marginesie. masz do czynienia z uszczerbkami?

Gość pani z ZUSU.....
przecież został już złożony wniosek o ustalenie uszczerbku - byłeś na komisji. teraz gdy go ustalili, orzeczenie się uprawomocni, dostaniesz decyzję z ZUSU i pieniądze na konto. nic nie musisz składać. kto ci powiedział, że musisz coś składać? pracownik ZUS? jeżeli nie jesteś do końca przekonany zadzwoń na informację ogłoną do swojego oddziału ZUS, lub pierwszego lepszego i powiedz że chciałbyś rozmawiać z kimś kto zajmuje się uszczerbkami na zdrowiu... wszystko ci powiedzą :) ja jestem trochę z innej działki ZUSowskiej, ale kiedyś byłam przez chwilę w wydziale, który właśnie wydawał decyzję uszczerbkowe po orzecznictwie :) pozdrawiam

Gość pani z ZUSU.....
*informację ogólną

Gość aadd1
powiedział mi to znajomy. wolę się upewnić. dzięki.