Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość free lanscape life

ŚLUB-ceremonia wiary czy zanikająca tradycja ?!

Polecane posty

Gość free lanscape life

jak wiadomo jest coraz więcej związków nie zalegalizowanych ..,chcę poznać odpowiedz na nurtujące mnie pytanie ..czym dla Was jest ślub ?? czy tylko ..bo co ludzie powiedzą czy czyms co wypływa z Waszej wiary ..!!! proszę o odpowiedzi ..gdyż dla mnie jest to tylko głupi wydatek pięniedzy i zabawa dla rodziny ..

po co legalizowac związek skoro i tak sie rozwali bez sensu slub nie ma wartosi no moze poza tym zeby po slubie wrzucic fotke na nk czy facebok🖐️

Gość kl@r@
ślub bezsens ...jednym słowem ..czemu i komu to ma słuzyć ..?? haha , żeby nasz wtedy juz nasz mąż miał służącą i to za darmo ...a to w nocy sobie jeszcze po dupcz*y żenada

Gość andżelika 2090
dowód miłości

Gość zyzyfowa
darmowe niewolnictwo nie przymuszone

wydaje mi się ,że ślub to zwykła ''pokazówa'' i licytacja kto miał więcej gości,lepszą sale,zespół,kto więcej kasy zebrał itd...

Gość ninufka
Ślub, to kontrakt finansowy. Zabezpieczenie materialne kobiety i jej potomstwa.

Gość adkfkdkddd
Zalezy jak na to spojrzec. Slub cywilny tak jak wyzej napisano jest kontraktem finansowym niejako..No i ulatwia pewne sprawy zycia codziennego w urzedach,szpitalach itp. A co do slubu koscielnego, dla mnie jest w pewien sposob przypieczetowaniem milosci.Dla wielu osob slub jest pewnie jedyna mozliwoscia kiedy moga poczuc sie na swieczniku,w centrum uwagi.Mowicie ze ludzie sie przescigaja w tym kto mial lepiej i wystawniej.A kiedys tak nie bylo?Wiejskie wesela przed laty byly o wiele bardziej wystawne niz teraz. Mi byloby szkoda pieniedzy. Wole kameralna impreze dla najblizszych :)