Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiolettos

ciężki poród, kaplikacje

Polecane posty

Gość wiolettos

po roku starania sie o dziecko udało się zaszłam w ciąże! ciąża przebiegała prawidłowo. dzien przed wyznaczonym terminem porodu złapały mnie bardzo bolesne skurcze trwały 1 min a z czasem sie nasilały uciełam sobie ok godz 16 dzemke 2 godzinna i zaczełam pakowac manatki do szpitala. Bóle sie nasilały czulam że to już! kiedy już trafilam pod ktg skurcze sie coraz bardziej nasilały i ktg wykazywało bardzo wyraznie. lekarka zbadała mnie i stwierdzila że skieruja mnie na patologie :-| ale pielęgniarka odp jej ze wykazuje mi skurcze i ze je mocno bolesnie odczówam. położyli mnie na porodówce z zaleceniem na założenie czopka. po włożeniu czopka kanały rodne puściły.20.00 zaczeło sie! lewatywa skakanie na piłce i moja mordęga! Bóle miałam okropne a rozwarc zero. kolejne czopki i zastrzyki... do 3 w nocy 4 cm dopiero odeszły mi wody oczywiscie po czopku. od tego czasu bóle miałam co 4,5 min a trwały ok 2,5 a czułam jakby wieczność. rozwarce ustepowało coraz szybciej. 4 h rozwarcie na 8 cm zaczoł sie poród. Lekarz kazał mi przec bo główke juz widac! i tak co skurcz parłam sobie do godz ok 7 rano. kiedy przyszedł ordynator stwierdził że jest proste stanie główki , kosc łonowa albo biodrowa juz nie pamietam jak to uja i ide natychmiast do cięcia. cieszylam sie z tego CC. i do tej pory jak bym miała wybierac wybrała bym ciecie to wiec była moja historia porodu... jeszcze wtedy nie znałam terminu proste stanie główki i byłam przerazona jak moj syn miał 2 duze krwiaki na głowie (główka w krztałcie serca). teraz ten termin znam ale do konca nie wiem czemu tak sie stało? a teraz pytania: 1. jak to sie stało ze przy wysokim staniu główki było ja widac przy parciu? 2. czego mogla byc przyczyna prostego stania główki? (usg wykazało wszystko w porzadku ułozenie główkowe a główki na ostatnim usg juz nie było prawie widac tylko szyje i kawałek głowki- lekarz stwierdził zebym byla przygotowana na poród bo w kazdej chwili moze mnie wziasc ) 3. czy to wina moich bioder? - nie przypominam sobie zebym miała cos z biodrami- zadnych urazów. 4. czy po wysokim staniu główki i CC kolejny poród tez bedzie wykonany CC? 5. czy któraś z was miała ten sam problem?

Gość dodaj do ulubionych
chodzisz do lekarza? Jeśli TAK to pytania 1-4 zadaj lekarzowi. On powinien Ci na nie fachowo odpowiedzieć.

Gość jolciaaaaaac
No i wizyta w szkole podstawowej tez by sie przydala Ortografia powalajaca, rzec by mozna 'skaplikowana'

Gość a wal śmiało
i kto to piszę osoba , która nie wie ,że : tez piszę się też , przydała zamiast przydala , powalająca zamiast powaljaca .W języku polskim są takie litery jak: ą,ę ,ż,ź,ć,ł,ś,ó .....

Gość nie kazdy ma
polska klawiature...ja np nie mam

Gość pani turkusowa
a wal śmiało --taka madra jestes a nawet nie zauwazyłas prawdziwego błedu pfffff komplikacje a nie kaplikacje :)

Gość pani turkusowa
i zgadzam sie nie każdy ma polska czcionke...

Gość asdasdasdasdas
Jak widać autorka też ma problem bo nawet zwracając uwagę zrobiła błąd. Pisze się a nie piszę się.... Faktycznie ciemnota tu siedzi i "kąplikuje"

Gość pani turkusowa
:) przesadziła z polską czcionką :P

Gość wiolettos
Żaaaal. Odpowiedzi w ogóle nie łączące się z tematem! poza tym kiedy ktoś piszę w pośpiechu na klawiaturze nie zwraca uwagi na takie drobnostki jak ą, ę,ź,ż itd. poza tym z ort w szkole podstawowej było bardzo dobrze a błędy każdemu się zdarzają. to co was irytuje i śmieszy wcale nie jest zabawne. to świadczy o niedojrzałości waszej nie mojej. Aż przykro że takie dzieci tu siedzą którym nawet się nie śniła powaga sytuacji. Polecam naukę kultury i zachowania zanim zaczniecie czepiać się kogoś o błędy które zrobił przypadkowo.