Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _a_nie_wiem_ile_

Ile powinna ważyc kobieta przy wzroscie 175cm??

Polecane posty

Gość _a_nie_wiem_ile_

Witam:) Ile powinna ważyc kobieta przy wzroscie 175cm?? spotykam sie z roznymi opiniami. Jestem aktualnie na diecie i waże 65kg a chialabym 59-60 ale niektorzy mowia ze to za malo przy tym wzroscie. Jak Wy myslicie??

Gość Facet....
55kg

Gość xzxzxzff
idealna waga to koncówka wzrostu -10kg i zalezy od budowy ciała moze byc jeszcze +/- 5kg.wiec dla 175 cm norma to 70-60 kg.wiec 59/60 kg jest w porządku

Gość z motyką na słońce
Ja przy takim wzroście mam 55kg.

Gość Klleopaatra
Optymalnie to 55 - 60 kg

wzrost minus 110 ale to tak ksiazkowo :) kazdy ma inny metabolizm i rozklad masy u niektorych widac masae u niektorych nie :) najwazniejsze aby czuc sie dobrze w swoim ciele

Gość _a_nie_wiem_ile_
dzieki za odpowiedz;) ja sie jeszcze dobrze nie czuje wiec jescze bede dązyc do tej 60 choć i tak juz duży sukces bo wchodzę w ciuszki w rozmiarze 38:):)

Gość papolutek
mysle ze okolo58-62 to idealnie;) ale jak miescisz sie w 38 to jest rozmiar akurat dla kobiety:)

Gość ruda i wredna
nooo, ja to bym proponowala tak zjechac do 50. Co z tego ze 55 kg to wg bmi juz jest niedowaga ? Niektore laski serio maja swira

Gość tegasss
ja przy tym wzroscie waze 100 kg ale jam facet

Gość happylve
ja mam tyle i waże 62 :))

Gość przeciek666
to przecież zależy od budowy. ja przy tym wzroście ważę 54 kilo, jestem szczupła, ale na pewno nie anorektyczna. mam długie szczupłe ręce i nogi, wymiary 86-60-90, rozmiar 34. jak kiedyś przytyłam do 59, to wyglądałam karykaturalnie- sam tłuszcz i wszystko na dupie osiadło.. znam dziewczyny niższe ode mnie i wyglądające na jeszcze chudsze i z wagą 60 kilo . a co do tej zasady wzrost -100, to dajcie spokój- przeciez jakbym przybrała 20 kilo sadła, to byłabym po prostu gruba. generalnie, to nie powinnas sie odwoływać do tego ile ważą inni tylko do tego jaka była twoja najbardziej optymalna waga przy której najlepiej wyglądałaś.

Gość Zakuopotany
nieco jesteś przerośnięta

Gość sadfssxx
70-72kg

Gość gość
50-55 na pewno nie 60

Gość ki wi
Co Wy wygadujecie? 55 kg na 175 cm to jest niedowaga BMI 18 a 50 kg to mega niedowaga 16.3 nie promujcie anoreksji! Wzrost jest bardzo ważny jeśli chodzi o wagę 50 kg na 175 cm to tak jak niecałe 42 kg przy 160 cm.

Gość ki wi
175 cm i 50 kg = BMI 16. 3 170 cm i 47 kg = BMI 16.3 165 cm i 44 kg = BMI 16.2 160 cm i 42 kg = BMI 16.4 155 cm i 39 kg = BMI 16.2

Gość nasza szkapa
ja przy 176 cm waze 62 kg....i wygladam jak szkielet :( moze to jest waga moich kosci ktore sa dłuuugie.......ale tluszczu nie mam ani grama....ani na doopie,ani w cyckach ,ani w nogach :O

Szkapa Masz dobra przemianę materi ciesz się że tak jest lepiej tak niż obciazyc organizm tłuszczem

Gość leeenaaa
ki wi ma rację, 55 kg to już niedowaga przy tym wzroście, więc nie gadajcie głupot. Już teraz ważysz prawidłowo, a przy 60 kg będziesz wystarczająco szczupła.

Gość ki wi
Wolsztyn Wg wskaźnika BMI waga : wzrost razy wzrost można sobie w necie obliczyć są kalkulatory

zgadzam się z tobą ale te kaukulatory sa do d**y! liczy sie tez obietosc klatki i nie tylko,ja podaje dane od lekarza pierwszego kontaktu a 50 kilo przy tym wzroscie to granica do anoreksji!

Gość ki wi
Wiadomo, każdy ma inne kości itp. Ale podałam przykład dla dziewczyny powiedzmy o identycznych kościach., że waga 50 kg na 175 cm to tak jak waga 39 kg na 155 cm.

Gość ki wi
Tak samo jak np. dla faceta o wzroście 170 cm waga 65 kg będzie OK, to dla faceta 190 cm byłoby to wychudzenie.

Wiem o co chodzi,dla tego trzeba spytać lekarza a nie sugerować się tym liczenien bo to jest bzdura-to też zależy jak ona się czuje w tej wadźe.