Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kim kardashian

z czarnego na ciemny blond???

Polecane posty

Gość kim kardashian

hej mam takie pytanie do was, ale będziecie musiały użyć wyobraźni żeby mi na nie odpowiedzieć ;) obecnie mam pofarbowane na czarno włosy, mój naturalny kolor to bardzo ciemny brąz, prawie że czarny, oczy mam piwne a brwi czarne iii chciałabym coś zmienić i przefarbować się na jakiś jaśniejszy kolor, może nawet jaśniutki brąz albo bardzo ciemny blond, wiem że to by się wiązało z dekoloryzacją u fryzjera itd itd, to jest nieważne na razie, powiedzcie mi tylko czy do takiej ciemnej oprawy oczu pasowałyby jasne włosy? aha dodam że mam raczej ciemną karnację, będę wdzięczna za odp :)

Gość bambino666666666666666666
wlasnie mam podobny problem, mam od 3 lat farbowane na czarno wlosy ale chcialabym zmienic kolor.... tyle ze to wymaga zabiegow fryzjerskich co chyba zniszczy wlosy doszczetenie:/

Gość
a moze jasne pasemka na poczatek? jak kiedys miała czarne włosy i blond pasemka fajnie to wygladalo i włosy nie były zniszczone

Gość ja też mam 41
czarne włosy i blond pasemka wyglądają kiczowato

miałam 3 razy dekoloryzacje [z czarnego na jasny blond]. Włosów zniszczonych nie mam. ale jesli masz ciemną karnację... hm, nie wiem, czy to dobry pomysł..

Gość doradze 23456789
ja schodziłam z czarnego do jasnego blondu rok stopniowo pasemkami włosy się trochę zniszczyły farbowałam u fryziera co 3 miesiące teraz mam blond i włosy ponownie odżyły dziewczyny tylko pasemkami i powoli i będzie spoko:)

Gość bambino666666666666666666
a z czarnego kasztan długo trzeba robic?????????

Nie prawda nie bedziesz miala ''siana'' tylko trzeba rozjasniac u fryzjera oczywiscie, ktory wie co robi i pasemkami. Dekoloryzacji raczej nie polecam widzialam kolezanke po tym zabiegu i ciesze sie, ze ja sie nie zdecydowalam na to a juz bylam w desperacji. Z czarnej farby schodzilam do blondu pasemkami i nie mam zniszczonych wlosow dodam, ze moj naturalny kolor to prawie czarny. Bron Boze domowe eksperymenty z rozjasniaczem.

Mi to zajelo niecale pol roku i mam teraz prawie platyne. U kazdego jest inaczej, zalezy od wlosow.

Gość kim kardashian
ooo jak fajnie że ktoś odpisał :) nie nie nie mam zamiaru niczego w domu z moimi włosami wyprawiać, mówiąc dekoloryzacja miałam na myśli takie profesjonalne ściąganie koloru u fryzjera:P a powiedzcie mi jak fryzjer ściąga te nagromadzane latami farby z włosów to w jakim kolorze one będą po całym zabiegu? takim jak mój naturalny kolor czyli bardzo ciemny brąz czy całkiem się włosy zdekoloryzują i wyjdą jakieś żółto rude coś tam? :D nie chcę robić żadnych pasemek bo mi się to nie podoba, jeśli już mam farbować to całe włosy w jednolitym kolorze:) podoba mi się np taki kolorek: http://www.hairstyles-haircuts.net/wp-content/uploads/2008/08/jessica-alba-wavy-hair.jpg http://funkysouls.com/img/Beyonce-BDay.jpg aha i tak dodam ze moja mama ma takie same piwne oczy jak ja i jeszcze ciemniejszą karnację a farbuje się na rudo i bdb jej w tym kolorze, z tym tylko że ma jasne brwi, ale to już chyba nie byłby taki problem rozjaśnić?

Gość hiog;u;iflyfu,
Wyobrazic to sobie mozna ale gorzej z wykonaniem. kolory ktore podalas w linku nie wyjda. Beda zolto- rudo -brazowe i zapewne fryzjerka je stonuje do jasnego brazu. Za jednym razem zaden blond ci nie wyjdzie.Pasemkami tez nie jest tak super ( Wychodzi sraka) Ale przynajmniej masz jasne pasemka i co miesiac masz ich wiecej. Ogolnie zadna z tych opcji ni jest idealna ( sama to przerobilam) Najlepiej pomeczyc sie jakis czas z odrostami a potem obciac. Radykalne ale skuteczne.

teraz zmieniam z bardzo ciemnego brązu na bardzo jasny blond. Musisz farbować (nie rozjaśniać) włosy partiami. Kup farbę o 2-3 tony jaśniejszą od swoich włosów, potem poczekaj 3 miesiące i znów powtórz czynność. Nie ma innej drogi. Moje są już zrównane do koloru o ton jasniejszy niż moje naturalne :) wiec teraz czekam i bedę robić farbowanie powtórne. Rozjaśniacz zniszczy czy szybko włosy i efektu nie bedzie. Co do rudości - czasem to efekt przejsciowy, zalezy wszsytko od włosa.