Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edfrtgyhujiko

możliwe są testy które dają falszywy wynik pozytywny ? testy a allegro

Polecane posty

Gość edfrtgyhujiko

Mam cykle co 28-33 dni. Z Mężem zabezpieczamy się stosując prezerwatrywy. Nie pękają, nie zsuwają się więc do tej pory myślałam, ze nie zawiodą. A teraz już powątpiewam. Dziś 36 dc i okresu brak. Nie mam żadnych objawów ani na okres ani na ciąże.. Mniej więcej wiem jak się kobieta czuje w tych pierwszych tygodniach ciaży gdyż mam dwójkę dzieci ( zaplanowane ). Kupilam na allegro tanie testy ciążowe. Wczoraj doszły. Zrobiłam jeden i wynik negatywny. Dziś rano zrobiłam jesczcze raz - 2 kreski !!!! Ale wydawały mi sie dziwne bo nie cała jedna tylko przeywana. Zrobiłam więc jeszcze jeden i sytuacja podobna - niby 2 kreski, ta druga dość wyraźna ale obok tej kreski całe czerwone, rozmazane pole. Wystraszyłam się ogromnie, gdyż tej ciąży nie planowałam. Wskoczyłam do apteki po normalny test myśląć, ze moze trafiłam na te tanie , wadliwe. Tez z apteki to rózowy, firmy Amil. Po zrobieniu tylko 1 kreska !!!!! Boże, nie wiem co myslec. Wariuję ! Czy dieta na któej obecnie jestem moze wpływac na opóźnienie ??? Dużo ćwiczę, jem 1200 cal. Napewno ten firmy Amil powinien juz wykazać ciąże gdyż to 36 dc. Nie wiem sama.. Martwie sie

Gość edfrtgyhujiko
Dodam jeszcze, ze test Amil z apteki ma czułość 20mIU a te z allegro 25 mIU.

Gość edfrtgyhujiko
Nie mam wrażliwych i obrzmiałych piersi. Nie jestem senna Nie mam mdłosci, zawrotów głowy czy podwyższonej tem ciała Nie boli mnie brzuch Normalnie zero objawów czy na okres czy na ciąże.

Gość nie wiem ale nie kumam
zamiast isc zrobic badania z krwi i miec 100% pewnosc ty od paru dni bawisz sie z zamawianiem testow przez allegro ;/

Gość gryczka
Trudno powiedzieć... Ja stosowałam wielokrotnie tanie paskowe testy z All i nigdy mnie nie zawiodły. Jak nie było ciąży,t o była jedna kreska, jak zaszłam, to bardzo wczesnie pokazała się druga (najpierw bardzo blada - ale nie przerywana, potem wyraźniejsza). Testy fałszywie dodatnie zdarzają się bardzo rzadko. Może to się zdarzyć, jeśli przyjmujesz leki zawierające hormon hcg, przy niektórych zaburzeniach hormonalnych lub gdy testo został przeprowadzony nieprawidłowo (np. odczytałaś wynik po dłuższym czasie, niż wskazuje instrukcja)... Na Twoim miejscu kupiłabym jeszcze jakiś inny w aptece (Quic Vue jest dobry) i zrobiła za 3-4 dni. Myślę, że ten wynik będzie już pewny.

Gość edfrtgyhujiko
Wczoraj założylam temat odnośnie wadliwych testów z allegro. Zrobiłam dwa testy z allegro ( tanie, 2 zł sztuka) które po 5 minutach wykazały 2 kreseczki. Szok, przerażenie i niedowierzanie ... Dziś z samego rana zrobiłam drugi test firmy AMIL - Negatywny. Poczułam ulgę choć nadal gdzieś tam głęboko się stresowałam gdyż okresu nadal nie było.Ani żadnych objawów czy na okres czy na ciąze. Aż tu nagle, 2 godziny temu zaczęłam plamić. jeszcze mi się gdzies tam kołotała myśl, ze to plamienie implatacyjne. Ale już dostałam normalną @@ . Rany jak się cieszę !!! Kamień z serca. Myślę, ze to opóźnienie wynika z diety na której właśnie jestem oraz z intensywnego wysiłku fizycznego. W każdym razie zastanawiam się dlaczego musiałam trafić na te 2 wadliwe testy,które tyle stresu mnie kosztowały !!!! Myślałam, że swiat mi się właśnie wali... Dziękuję za uwagę. Pozdrawiam

Gość testy z llegro są do bani