Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OLENCJAjakakakakak

DZIEWCZYNY, CZEGO UZYWACIE DO MYCIA TWARZY????

Polecane posty

Gość OLENCJAjakakakakak

i do pielegniacji twarzy?? bo ja mam mega wrazliwa skóre i myje twarz mydełkiem bambino i do tego uzywam kremu bambino, jak myslicie czy to dobry wybor? Mam 21 lat. Po prawie kazdym zchemikalizowanym żelu mam napuchnieta i czerwona twarz:(

Gość ja nie mam nic przeciwko
Ja uzywam zelu Garniera, taki niebieski, a kiedys uzywalam zielonego.

Gość żelu ziaji
seria oliwkowa

Gość us airborne cadence
wieczorem używam żelu z iwostinu. a rano peeling clean&clear, taki w granatowym opakowaniu.

Gość mydło marsylskie
ja używam.... a bambino to taka sama chemia jak i inne produkty na rynku - poczytaj skład.... mydło jest utwardzane chemicznie a krem zawiera pochodne ropy naftowej.

Gość tez mam playa i tez
ja używam lizolu i szczotki ryżowej :classic_cool:

Gość to moj czaas
bialego jelenia

Gość Nivea young
Lekki i bardzo fajny :) I krem perfecty do cery naczyńkowej :) I jak jest słoneczko to nie używam pudrów podkładów itp :P Tylko tusz :classic_cool:

Ja uzywam pianki do demakijażu z lirene.... Fantastyczna jest, delikatna, starcza na długo, i nie powoduje u mnie ani alergii ani wyprysków :)

Gość opaloooonaaa
ja używam żel do mycia twarzy nivea visage young i pare razy w tyg peeling clean&clear. Kiedyś miałam problemy z cerą i lekarz doradził myć twarz tylko i wyłącznie w szarym mydle, bo jest najłagodniejsze, poza tym jest tanie, tylko niestety zapachu to nie ma

Gość AndzeliKaPo
spermą krokodyla

Gość niewiem comyslex
ja uzywalam zelow garniera avonu, eris itd ale odkad drmatolog przepisalam mi zel SVR NIE MA ANI JEDNEGO SYFKA CUD!

cery suche i wrazliwe nie powinny uzywac wodY:) ja mam ceremieszana w strone suchej:) jesli mam makijaz najpier zmywam mleczkiem apotem płynem micelarnym:) jesli makijazu nie mam samym płynem micelarnym:) od czasu do czasu strefe T przemywam zelem oczyszczajacym:) jezeli robimy demakijaz mleczkiem to kiedy mamy to mleczko na twarzy zmoczmy palce woda i przemasujmy wtedy mleczko bedzie lepiej dzialac:) waciki ktorymi to mleczko sciagamy tez musza byc zwilzone:) nie mokre ale zwilzone:)

mydło z czerwonej glinki co 2gi dzień (dla twarzy delikatnej lepsza byłaby biała. do kupienia w mydlarniach) + płyn micelarny Biodermy Myślę, że lepiej zamiast się kierować opiniami na forum, porozmawiać z kosmetyczką i zainwestować w jakiś lepszy kosmetyk przy problemowej cerze.

Gość mi skora by zeszla gdybym
uzywala mydelka bambino :P uzywam: pilingu garniera mydelka do cery mieszanej clinique plynu mincelarnego La roche posay krem sciagajacy pory na dzien biotherm krem na pierwsze zmarszczki biotherm na noc plus na ew syfki doraznie krem La roche posay effaclar A. I. i wreszcie mam ladna cere :D:D:D

Gość skora mega wrazliwa
mnie tez wszytko uczula. dermatlo poleil mi do mycia twarzy Cetaphil - emulsja. mozna kupic w aptekach, ja daje za to jakies 30zl. dla mnie jest wydajny, uzywam go razem z mama - na jakies ponad dwa miesiace. do tego mozna kupic emylsje nawilzajaca, ale tego juz nie probowalam.

Gość skora mega wrazliwa
bambino ma parafinum liquidum czy olej parafinowy, a to jest zabosjtwo dla skory, jesli uzywa sie na codzien. zatyka pory i wydaje sie glasza, bo puchnie pod warstwa kremu.

Gość .....ot..co......
do mycia twarzy uzywam wody, a do pielegnacji kremu nivea

Gość szpetiolala
Najlepsze do mycia twarzy jest PŁYN DO HIGIENY INTYMNEJ dla kobiet i niektóre to wiedzą ale rzadko ktoś to robi bo myśli że jak płyn jest przeznaczony do umysia tzipy to już twarzy nie wolno właśnie źle - ten płyn zawiera składniki mlekowe nie podrażniające i wygładza to cere

Gość pytam sie zupelnie powaznie
ja tez uzywam mydla dermatologicznego Cetaphil i emulsje nawilzajaca tez, calkiem dobra firma

Gość pot
piasku

Ja do swojej zielonej glinki używam, ale to pod postacią maseczki, a nie mydła... Można mydło takie kupić? :) Płynu mincelarnego też, ale ostatnio toniku wybielającego przebarwienia z flos leku, bo chcę koloryt wyrównać ;)

ja pierdole ewa to musisz miec niezle brudna twarz Myslisz ze mleczko i tonik wszystko zmywa? Jak można do mycia nie używać wody? fuj! Pewnie też się nie kąpiesz tylko używasz nawilżających chusteczek dla dzieci? Obleśne doucz się dziecko trochę, potem sie wypowiadaj polecam przetarcie twarzy wacikiem z tonikiem po "umyciu wodą", zobaczysz, jaka czysta jesteś tylko sie nie pierdolnij z wrażenia (cytując)

Gość Wiosenny powiew wiaatru
Fuck ile tu kosmetyków :D Ja do mycia twarzy używam wody i mydła, a potem wklepuję krem bambino :o Może gdybym miała problemy z cerą zainwestowałabym w wyżej wymienione kosmetyki ;)

Gość z cyganiskami mi sie kojarzy
samą woda :D a raz wtyg robie peeling.

Gość gość
Mam cerę wrażliwą, trądzikową. Używam mydełka dermatologicznego z węglem aktywnym, żelu Garniera czysta skóra kontra trądzik, przeżywam twarz też emulsją do higieny intymnej ziaja oraz stosuje na zmianę krem z ziaji biała herbata i kremu himalaya