Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mjugoaaaaa

Wyrwanie zeba... skrzep

Polecane posty

Gość mjugoaaaaa

Przedwczoraj o 12 wyrwałam zdrową 5-ke ze wskazań ortodontycznych... Stomatolog mówił że mam uwazać na skrzep....wypadł mi wieczorek jak myłam niebolącą stronę i przepłukałam buzie... ile ten skrzep powinien tam być? czy wypadł mi za wcześnie? wczoraj gdy myłam zęby wypadł mi drugi... generalnie boli mnie mocno.. nawet oko... poradzcie coś...

Gość Grzesek23lbn
Witam przeżywałem męki, tez trudno goją mi sie dziasła mialem 3 razy zdejmowane szwy i skrobaną kość. Są specyfiki ktore mnie ocaliły. Płyn do płukania jamy ustnej ELUDRIL (10ml na miarke) plukac po posiłkach (miarke na 3 razy i plukac dosc długo) nastepnie osuszyc sterylnymi gazikami z wierzchu i w srodku w miare mozłiwości i np rączką z pensety nalozyc w srodek i na wierzch masc SOLCOSTERYL. Plyn zabija bakterie atakujace płytki nazębne, a maść zawiera dializat z krwi cieląt, daje energie, przyspiesza transport tlenu w komórkach i znacznie usprawnia gojenie, poza tym ma prawie natychmiastowe dzialanie znieczulające:) przy bardziej dokuczliwym bólu polecam AULIN lek przeciwbolowy na bazie nimesilu. koszt płynu i masci to okolo 55zl, a przeciwbólowy okolo 13zl. ps. jezeli osoba jest paląca to radze odstawic na pare dni, tak samo jak alkohole, bo znacznie utrudniają gojenie. oczywiscie radze zapoznac sie z ulotka i zycze szybkiego powrotu do normalnosci :)

Gość e-cinka
oj grzesiu to co piszesz ni jak sie ma do wypadniecia skrzepu,na poczatku po rwaniu nie mozna plukac! dopiero pozniej jak sie lekko juz podgoi...... jesli ci faktycznie wypadl to zrobil sie suchy zebodol bolesna sprawa i ciezka do zagojenia ,mialam tak i chodzilam do dentysty ktory w ten dol po wyrwanym zebie wkladal mi lekarstwo ktore pomagalo wygoic rane,troche to trwalo niestety :o..idz do dentysty nmiech ci sparwdzi bo moze ci wcale nie wypadl.....