Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgdfhfghfgjghjkgkghj

mrówki - pomocy :(

Polecane posty

Gość fgdfhfghfgjghjkgkghj

zauwazylam w swoim pokoju mrowki, narazie zabilam ich ok 10, rozgladalam sie po pokoju troche, nie widze jakiegos skupiska, mieszkam w domku jednorodzinnym, co robic? prosze o powazne odpowiedzi :(

Gość mniam pychota.................
NASYP NA DRODZE MROWEK TAKI PROSZEK BROS , ONE JE WNOSZA DO MROWISKA I ZYCHAJA. ALBO KUP PLYTKE GLOBAL.

musisz sprawdzić wszystkie szczeliny w pokoju, okna, drzwi, ustalić, skąd wchodzą do domu (o ile nie mają gniazda w domu) jest duże prawdopodobieństwo, że przychodzą z dworu, znalazły gdzieś jakiś pokarm - coś słodkiego albo na razie tylko wyczuły zapach. Trzeba przerwać im tą ścieżkę, po której dostały sie do domu. Do mnie wlazły przez okno, wysypałam sól na parapet wewnątrz i na zewnątrz mieszkania - w miejsce szczelin i oprócz tego proszek do pieczenia, bo jest trujący dla mrówek. Zamknęłam okno na dzień, zupełnie straciły orientację. POtem poszłam na dwór i podsypałam solą pod blokiem, żeby nie wchodziły do mnie po ścianie. Zadziałało :) okna już otwieram, ale kontroluję co jakiś czas, czy coś sie tam nie kręci i nie daję nic słodkiego na parapet już :P