Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vesania

Yaz-pomyliłam kolejność tabletek

Polecane posty

Gość vesania

Mam takie pytanie. Czy zdarzyło się którejś z Was pomylić kolejność tabletek? Ja "przeskoczyłam" o jedną tabletke do przodu, tj w sobotę wzięłam tabletke niedzielną. Zorientowałam się doopiero wczoraj, kiedy wzięłam tabletkę na poniedziałek ( a była niedziela... ). Czy mogę wziąść dzisiaj tą tabletke z soboty, która mi została? Czy skończyć blister wcześniej, bez tej tabletki? Czy jest ryzyko ciąży w takim przypadku? niestety w ulotce nic nie pisze na ten temat, jest tylko przypadek kiedy zapomnie się zażyć jakiejś tabletki. Pomóżcie

Gość malgosia3455
ale jak to sie moglo zdarzyc. przeciez bylo placebo

Yaz ma wszystkie 24 tabletki o takim samym składzie, więc owszem możesz wziąć tabletkę z soboty, która Ci została. Bo rozumiem, że tą tabletkę przeskoczyłaś przy przyjmowaniu tych aktywnych?

Gość vesania
Tak, to były te różowe ;)

Więc dzisiaj weź tę z soboty, dalej kontynuuj przyjmowanie pigułek zgodnie z planem i wszystko będzie w porządku.

Gość vesania
Ok, dziękuję za odpowiedź, bo już zaczynałam się martwić :)

Gość jeszczarazulotka
czytajcie ulotki. jest tam wyraźnie napisane, że "z uwagi na różnice w składzie tabletek konieczne jest rozpoczęcie i stosowanie od 1 tabletki na górze po lewej stronie i następne przyjmowanie zgodne z kierunkiem strzałek" a więc nie mają takiego samego składu. niestety też pomyliłam kolejnośc

"a więc nie mają takiego samego składu." Różnica w składzie występuje pomiędzy tabletkami różowymi i białymi. Wszystkie tabletki różowe mają taki sam skład i nie ma znaczenia w jakiej kolejności je weźmiesz. Branie w kolejności pomaga zorientować się czy o żadnej nie zapomniałaś. A białe tabletki można wyrzucić i w ogóle ich nie brać.

hej ja mam problem bo nie wiem jak to sie szczerze mowiac stalo ale musialam wziasc 2 tab jednej nocy chyba przez sen ale byly to rozowe a rano wzietam 3 bo zawsze biore rano tylko ze wieczorem sie zorientowalam ze brakuje tych 2 nie pamietam zebym w nocy je lykala ale innej mozliwosci nie widze bo przeszukalam caly pokoj i nigdzie nie wypadly wiec co tu robic?? przyjac z zapasowego opakowania brakujace tab czy jak?? z lekarzem nie moge sie skontaktowac