Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malinka 2424

Swedzi

Polecane posty

Gość Malinka 2424

Czy tabletki furaginum pomoga mi na pieczenie w obrebie sromu?? Mam tez masc clothizolum, ale ona jest do smarowania na zewnatrz. Nie uprawialam z nikim seksu, a tu mnie swedzi i piecze. Zaczelo sie wczoraj wieczorem.Pomozcie.

Gość lalalallaak
clortimazolum powinno pomoc na swedzenie, idz dolekarza

Gość Malinka 2424
wiem furaginum jest na zapalenie drog moczowych, ale w ulotce pisze ,ze jest tez pomocny na inne bakterie.

Gość edsdf
idz do ginekologa przepisze ci globulki i po sprawie

Gość no tooooooooooo
jak nie chcesz isc do gina to kup globułki clotrimazolum i masci tej tez uzywaj

Gość globulki sa na recepte
a jak ma grzybice to masc jej pomoze jak umarlemu kadzidlo

Gość no tooooooooooo
mnie sprzedala w aptece juz kilka razy i nie wołała recepty wiec to moze zalezy od apteki a skad wiesz ze to grzybica??? ja mialam takie swedzenie i grzybicy nie mialam raz przeszło po samym kremie clotrimazolum a innym rzem dopiero po globułkach

Gość jdjsllojnbhhh
globulki są na receptę

Gość Malinka 2424
Te globulki clothimazolum sa na recepte. Nie wiem czy to grzybica swedzi mnie troche w oklicach sromu. Moze to od srodkow chemicznych proszku,plynu do plukania. Sama nie wiem. Z nikim nie wspolzyje od jakiegos czasu.

clotrimazol pomoze tylko jesli sprawa nie jest poważna, jesli super dabenio higien intymna i smarowanei nie pomoze w ciagu 2-3 dni, to niezwłocznie należy udac sie do lekarza. przepisze silniejsze leki najpewniej dopochwowe. Zapalenia grzybicze są czeste u kobiet, maja tendencje do nawrotu, czyli kobieta, która miał je raz, ma sklonnośc do tego typu problemów. Taki stam niekoniecznie musi byżc zwiazany ze współzyciem ale moze np dotyczyć osłabienia organizmu po anybiotykach. Zapalenia grzybicze przydarazja sie nawet dzieciom. Wiec smiało do ginekologa.

Gość Malinka 2424
Moze w aptece w internecie dostane jak myslicie??

poza tym furagin pomaga na zapalenie układu moczowego, jesli chcesz go brac, to moze podejrzewasz u siebie to drugie? wówczas pieczenie i swedzenie nasila sie po oddaniu moczu, czesto towarzy temu silny ból brzucha. I tu też lekrz gdyz zwykle przepisywane sa antybiotyki.

Gość no tooooooooooo
a pytalas w normalnej aptece?? kurcze juz tyle razy kupowałalm i nigdy nie wołala recepty-raz dostala 2szt jakies mocne a te po 6szt sa ponoc bez recepy-sa słabsze a jak nie dosatniesz to idz do lekarza rodzinnego i popros o recepte

Gość nie wiem ale to juz jest
smieszne co niektorzy pisza. oczywiscie furaginum jest takze na inne bakterie ale to nie na to. masz zapalenie i musiszz smarowac mascia clotrimazolum tak jak napisalas.nie wpychasz do srodka ale wlasnie zewnetrznie. zaparz w garnku szalwie i rumianek po 3 saszetki i rob nasiady na 20 minut. tak przez tydzien i powinno pomoc.mi pomoglo i do dzis tego nie mam. mozecie sie smiac ale ja wzielam na palec jogurt naturalny i tak sobie nim smarowałam ;) no i wierzcie lub nie ostatnio mialam to 2 lata temu i chyba pozbylam sie scierwa.

Gość Malinka 2424
Myslalam , ze moze przeziebilam pecherz. Hednak mnie nie boli po oodaniau moczu.

Gość Malinka 2424
Dziekuje Wam. Jak do srody nie pomoze wybiore sie do ginekologa.

Gość Malinka 2424
Niw bylam jeszcze w aptece, ale wybiore sie i sprobuje kupic.

Gość nie wiem ale to juz jest
nie lagodzi ale odbudowuje flore bakteryjna i swedzenie przechodzi.

Gość nie wiem czego ucza na biologi
kiedys dzieci w podstawowce wiedzialy czym rozni sie grzyb od bakterii.

aby stwierdzić czy to kwestia grzybicy czy zapalenia bakteryjnego, niewłasciwego ph czy czego tam jeszcze trza isc do lekarza

Gość Có zrobić
kiedys dzieci w podstawowce wiedzialy czym rozni sie grzyb od bakterii. --------------------------------------------------------------------------------- Teraz podstawówka na nieszczęście niektórych trwa krócej :)

Gość nie wiem czego ucza na biologi
Teraz nawet po gimnazjum jak zapytac takiego szczesliwego absolwenta to nie bedzie potrafil podzielic bakteri na grupy, chocby tlenowe i beztlenowe ;), za to moze napisac doktorat nt. jak gdzie kiedy i z kim mozna sie zarazic hhahahhaha