Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zobacze swiat w cierpieniu

do czego ten swiat doprowadzi ludzi?

Polecane posty

zobaczcie gdyby nie komórki wiekszosc by pozostała w zwiazkach,gdyby nie internet nie przeszukiwalibysmy maili i nie znajdowaalibysmy chorych pogawedek,gdyby nie jebane gg tez duzo by zostalo tylko tajemnica...gdyby nie to to wciaz bylibysmy ludzmi a teraz jestesmy banda podejrzliwych chorobliwych gamoniow i dlatego rozpadaja sie zwiazki....dlatego zycie robi sie szare jak mgła...szukamy i znajdujemy.bo technika juz nie jest czyms fajnym...ja sie jej boje.czasem wolalabym zyc w 1564 roku i nie miec pojecia co robi inny czlowiek z drugim czlowiekiem.wolalabym nie myslec o niczym tylko o tym co upierdolić na obiad.teraz? jest internet,sa komorki , sa telefony a wnet beda jeszcze inne cuda na kiju.a to wszystko nas zniszczy lub ....zgubi. zgubi caly ten swiat.

Gość bittrich
masz racje

juz we wszystko wierze pomału . swiat spada na psy a my razem z nim. po co ludzie to robia?

"czasem wolalabym zyć w 1564" Poziom higieny w tych czasach (zwłaszcza brak pasty do zębów z fluorem i mydła) także nie sprzyjał długoletniemu pożyciu małżeńskiemu :p

no tak.ale jakos zyli.kurwa ja bym tam ząbki umyła chocby skruszoną pietruszką :p:p teraz jestem przerażona ;)

Gość odpowiem.....
a ja uważam że ludzie się zdradzali od zawsze i nie potrzebowali do tego tel....netu...i wszelkiego rodzaju komunikatorów ....chociaż zgadzam się że te wszystkie wynalazki spowodowały że przez to są większe możliwości poznawania innych ....wiele rzeczy kusi ...

ja mysle ze im mniejsze mozliwosci tym mniejsza pokusa.taka jest prawda.teraz jeden sms moze Cuie doprowadzic do depresji,rozjebac cale zycie ktore budowałas.ukladalas karty a ktos Ci je tak o zdmuchiwał przez glupiego sms.kiedys tego nie bylo. kiedys wszystko bylo inne.

Gość żołądkowa gorzka i balsam
Wystarczy mieć konto na naszej-klasie i już się r00cha jak wściekły dzik glupie osiemanstolatki siedzące na necie bez kontroli tatusiów!

Gość antre
ja mysle, ze kiedys doprowadzimy sie do samozaglady i przezyja tylko roboty

i nie mylabym niczego ale mialabym sens zycia,ktorego na dzien dzisiejszy przez jebana technike zabrakło.

To nie SMS zjebał Ci życie, tylko osoba, która go wysłała. Podobnie jak zrobiłaby to 500 lat temu, tylko przy użyciu innych środków :p

klon madrze myslisz jednak ja uwazam ze osoba taka jesli ma mozliwosc to ja wykorzysta a akiedys nie mialo sie jak. teraz wystarczy wypic 2 kieliszki,pomeczyc mysli i wyslac cos czego sie pozaluje na cale zycie ale cos czego nie da sie naprawic. kiedys nie bylo takiej mozliwosci.czlowiek nie mial szans.nie mial kontaktu,szedl spac i rankiem mowil jaki ja ciulniety. teraz za duzo jest tych pojebanych spraw.czlowiek nie mysli i w tym sęk bo cala technika robi za niego wiecej. wiecej niz myslisz

Gość anooo
E to zwalanie winny na "cuda" techniki...

wolalabym nie myslec o niczym tylko o tym co upie**olić na obiad - a co ci szkodzi myśleć tylko o tym? Po co przejmować sie fałszywością innych...jakby przyszło co do czego to wcale nie wolałabyś żyć w dawnych czasach.Albo na każde byś narzekała.Nie wiesz jak się zylo kiedyś.Każde czasy mają zalety i wady,grunt to się do nich dostosować,a nie narzekać,,bo czasu nie cofniesz.Poza tym jednak chyba na coś Ci ten net jest potrzebny,skoro z niego jak widać korzystasz ;) Obłuda ludzi,zdrady nie zależą przeciez od gg.Tylko indywidualnie od moralności człowieka.Ja się bardzo cieszę,że mam neta,dzięki temu wiem więcej niż to co mi tatuś powiedział i mam inne wzorce niż patologia z domu.Internet jest skarbnicą wiedzy oraz śmieci,ale mozna go dobrze wykorzystać i te drugie omijać :)

Aha,i to nie prawda,że w dobie internetu dzieci nie wychodzą na podwórko -codziennie widze na podwórku tłumy rozwrzeszczanych bachorów ;)

Gość anooo
milky way---> Zgadzam się! Ja nie wiem, jak NK może komuś rozbić związek :D, trzeba mieć nie po kolei w głowie...

to wlasnie milky way ja potrafie z niego dobrzec korzystac i tez na jedno sie ciesze ze jest ten internet,bo jakims cudem wlaze tu dziennie.szukam ludzi do rozmowy lecz nie do czegos innego.moze kiedys spojrze na to inaczej i powiem ..mylilam sie ale na dzien dzisiejszy wiem tez ze tak owy internet i taka komorka zniszczyla mi cos cennego. i dlatego boje

cóż,może lepiej,że dowiedziałaś się teraz dzięki komórce z jak niefajnym człowiekiem miałaś do czynienia - niz gdybyś przez wiele lat żyła oszukiwana przez niego i dowiedziała się kiedyś przypadkiem przyłapując go na seksie z inną.Przecież on po prostu jest jaki jest,myślisz,że gdyby nie internet to by był uczciwy? Wątpię.Nie zwalaj w tym przypadku na czasy,ale na niego :P

Gość anooo
Patrząc na to z drugiej strony, to właśnie ta komórka i ten internet sprawił, że ludzie oddaleni od siebie, będący w związkach, mogą kontaktować się ze sobą. Np. wysłać sms codziennie...

owszem,technika może zaszkodzić i pewnie za ileś tam lat świat będzie całkowicie zdemoralizowany - zanieczyszczony,dzieci będą jak w ameryce wszystkie grube i przed TV,ale to głównie przez pogoń rodziców za pieniądzem i nie poświęcaniu czasu na wychowanie dziecka,a nie samo istnienie telewizjii. Dzieci wolą się bawić niż oglądać bajki,wiem to,bo nieraz jak mają okazję na przyklad sie ze mną pobawić,to ją wykorzystują i od razu lecą do mnie zapominając o telewizji :) No właśnie,a ja sama bylam świadkiem powstania na kafe zakochanej pary -poznali się na forum a teraz się kochają:)

Gość anooo
No tak sam w sobie internet nie jest złem, czy TV, tylko problemy są jak ludzie nie umiejętnie z tego korzystają, no ale to jak ze wszystkim.

"internet i taka komorka zniszczyla mi cos cennego" Sama wiesz, że to nieprawda. Ale jeśli naprawdę tak sądzisz, to po prostu wrzuć kompa i komórkę do pobliskiej rzeki, a potem wyciagnij z lodówki kubełek z lodami i najedz sie do syta, żeby poprawic sobie humor. W 1564 nie mieli lodówek ;)

milky way jestes madra dziewczyna i wiem ze tez masz racje.wiem tez ze to co sie teraz dzieje nie jest normalne.moze kiedys tez byly inne czasy inne poglady,inaczej swiatek sie krecil ale teraz jest przegiecie pały.i fakt gdyby nie to jakim byl ciulem pewnie nie znalazlabym tez sms ale widzisz on to zrobil.przez sms.zrujnowal cos co bylo piekne i zaszkodzil i mnie i sobie bo teraz zaluje , bo byl pjany...a co mnie to kurwa obchodzi ze byl pjany.ja pjana chodze czesto i mowie o tym glosno jednak za cholere nie ciagnie mnie do robienia rogow wiec przyznam Ci racje...moze to zalezy od czlowieka.z drugiej strony jakis cholernik niezle sie nameczyl by wymyslic taki internet , zarobic kase i zyc w luksusie czego ja nigdy nie dokonam. to juz moze i nie technika a acharakter czyni nas takimi jakimi jestesmy ale uwierz ze ta zasrana technika wszystko pogorszyla. wszystko

Gość anooo
Oj mocno generalizujesz, nie wszystko pogorszyła! Np. przez komórki zawiadamia się o wypadkach szybko, ratuje się ludziom życie, przez net wiele ludzi może się dokształcać za darmo...

anoo i tez masz racje wiec teraz juz chyba jestem w ciemnej dupie bo juz nie wiem co myslec.moze i dobrze ze to jest ale tak jak mowie poki co mi to na korzysc nie wyszlo wiec ze tak powiem czuje zal do mózgowców ktorzy chcieli takie cos na swiecie a z drugiej strony bardzo podnosi na duchu ze takie sprzety ratuja zycie.....mnie rajcuje fakt ze wejde na allegro i oddam kupe kasy na psa bez oka.cieszy mnie fakt ze moge pomóc....inaczej jak bym tego dokonała? chyba nijak

Gość anooo
Niestety niektórych ciągnie do zdrad, tak było, jest i będzie, a komórki i net tylko im, to ułatwiają...