Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zobacze swiat w cierpieniu

do czego ten swiat doprowadzi ludzi?

Polecane posty

Gość zobacze swiat w cierpieniu
i w tym caly sęk ze to wszystko ulatwia bycie zdrajcą i nie dfo ogarniecia czlowiekiem.

no widzisz,sama zobacz ile dostrzegasz pozytywów techniki :) myślę,że po prostu teraz jesteś świeżo zraniona,ale z czasem to minie i nie będziesz oskarżać wszystkiego naookoło..znajdziesz sobie wartościowego faceta ;) rozwoj technologii nie zmienił ludzi,tylko wyzwolił w nich inne "siły" :P ludzie w zasadzie zawsze byli podobni,dostosowywali się do bieżących poglądów i mody.Ja się cieszę,że żyje w czasach,w których mam prawo do własnego zdania,bycia sobą,wiem,że nie zostane spalona na stosie za to,że nie jestem katoliczką. :)

Gość anooo
Bo to wszystko jest w ludzkich rękach i ludzie to kształtują...Nasza klasa miała być pierwotnie portalem do odnawiania znajomości z lat szkolnych, a czym jest teraz? Chyba każdy wie...U mnie obecnie kilka dziewczyn z LO wrzuca tylko fotki swoich małych dzieci, nic nikt nie napisze na forum, żadnego spotkania, tylko fotki...

no właśnie dlatego nie mam konta na nk,bo dla mnie to dno ;] nie potrzebuje tego,nie rozumiem ludzi,ktorzy non stop sie podniecają foteczkami "ziomciów" :P

Gość anooo
Zobaczcie jakie to jest nie logiczne, ale taka jest natura ludzka, wścibska i ciekawska...Bo jak nie ma kontaktu z ludźmi z klasy, to po cholerę mam oglądac ich fotki, skoro teraz tak na prawdę ich nie znam?

Nie w technice problem lecz w obyczajach. Dawniej mężczyzna mógł robić co zechciał. Powieści Jane Austen o księciach dżentelmenach włóż od razu miedzy bajki, bo to wyraz kobiecych pragnień a nie odbicie ówczesnej rzeczywistości. Kobiety pozbawione były praw wyborczych, własnego majątku, całkowicie zależne od woli samców, którzy spędzali wolny czas na pijatykach i zabawach w burdelu. Dziś przynajmniej możecie dać nam kopa w dupę i zacząć wszystko od nowa. To jest wasza największa zdobycz cywilizacyjna. :)

no właśnie ja jako jedyna z klasy nie mam konta na NK...w ogóle mają mnie za aljena ale mam to gdzieś :P

klon dobrze prawisz,nie wyobrażam sobie życia,kiedy musiałabym być kierowana przez mężczyznę,nie miałabym szans na niezależność.Albo musiałabym chodzić w cisnących gorsetach i zgrywać wielką damę o nienagannych manierach :D

" którzy spędzali wolny czas na pijatykach i zabawach w burdelu "- no,to zdanie chyba całkowicie już rozwiewa wątpliwości co do rzekomej wini internetu i komórek w zachowaniu faceta.To dopiero uczta,życie z takim burdelowym facetem :O

Po głębszy zastanowieniu dochodzę do wniosku że w tych czasach nie było tak źle :classic_cool: :p

Gość anooo
milky---> Ja założyłam profil mojej klasy z LO jakieś pół roku przed tym bumem ;), i powiem że mimo że internet znam ;) od wielu lat, to ten portal na początku mnie mocno zafascynowałam. Jestem socjologiem, więc to było cenne doświadczenie ;). Można było się przekonać jakie na prawde są niektóre osoby i żeby je unikać ;).

mnie przeraża to,że w dobie internetu,kiedy wiadomo,co sie dzieje na drugim końcu świata,na tymże końcu świata żyją biedne kobiety,całkowicie zniewolone przez "mężczyzn", obrzezane,całe życie znoszące ból :(

nasza klasa nadal jest przydatna dla osób 40+,które to,jak na przykład moi rodzice,mieli okazję zobaczyć,jak po latach wyglądają ich szkolni koledzy :P tylko że akurat osoby w tym wieku stosunkowo rzadko zakładają konto na nk

Gość rzeznik...
no ale jakie kiedys dworzanie mieli maniery, a jakie teraz niektorzy maja, to sie nie miesci w glowie

Gość anooo
milky---> Czasem takie zniewolone kobiety żyją tuż obok Nas, może nie fizycznie znękane, ale czesto psychicznie...

po prostu to co sie dzieje i działo na swiecie,utwierdza w przekonaniu,że w każdych czasach żyło pełno złych ludzi.Ale nie zapominajmy o tych dobrych

Gość anooo
milky---> Swego czasu dużo ludzi +40 zakładało konta na nk. Ludzie pisać na forum się boją, a wrzucać fotki to już nie...

anooo racja,ale obrzezanie jest najgorsze ze wszystkiego :(:(:( kobieta znękana psychicznie ma szansę się podnieść,kobieta obrzezana ma cierpienie gwarantowane do końca życia.

Gość anooo
To prawda. Tylko mam wrażenie, że ciągle postępuje taki relatywizm różnych zachowań. Wiele ludzi zachowuje się tak jak chce, jak im pasuje, nie sztywnych zasad...

no ale jakie kiedys dworzanie mieli maniery, a jakie teraz niektorzy maja, to sie nie miesci w glowie -tak,to sprawia,że Ci dworzanie byli do siebie podobni,a teraz kulturalny dżentelmen jest na wagę złota i bardziej ceniony :P za bycie sobą a nie za nabyte wychowanie rzeznik...jestes rzeznikiem czy to tylko taki nick?

Gość anooo
Mnie np. wkurza to, że ludzie w ostatniej chwili się z czegoś wycofują, nagminne się spóźniają, bo nie mają zasad...

eee...ja sie codziennie spóźniam do szkoły :classic_cool: dla mnie brak zasad to właśnie zdradzanie,brak honoru..spóźnianie się to błahostka :) no,chociaż to jeszcze zależy gdzie :P na randkę to bym przyszła pół godziny wcześniej :D

Gość anooo
Spóźnianie się to też brak zasad, jak ktoś mówi np. spokojnie poczekają, więc spóźnia się z wyrachowaniem...

no ja na przyklad nie lubie chodzić jak robot,jak w zegarku,spieszyc się itp. Z drugiej strony na ważne spotkanie z kimś bym sie nie spóźniła,z szacunku dla tej drugiej osoby

Gość rzeznik...
najbardziej mnie wkurzaja ci, ktorzy bez przerwy przeklinaja, pelno dzisiaj takich

Gość anooo
Mnie wkurza wiele zachowań...Teraz mamuśka robi 3 latkowi o 23 kluseczki, bo on chce...a kiedyś o tej porze dzieciak dawno spał...

ee,to nie takie złe,gorzej,jak ktoś wydaje sie taki super grzeczny,uprzejmy,ułożony a katuje swoją żonę i dzieci albo uduchowiony ksiądz pedofil... przeklinanie nie świadczy o tym,że ktoś jest zły i głupi.Może po prostu ma taki nawyk

Gość anooo
No tak, niestety udawanie kogoś kim się nie jest, to jest częste zachowanie...