Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja w potrzebie

jak dojechać z Poznania Głównego PKP na lotnisko?

Polecane posty

Gość ja w potrzebie

4 lipca będę o 03:32 w nocy na stacji Poznań Główny i muszę jakoś dostać się na lotnisko. pytanie zatem jest takie jak dostać się ze stacji Poznań Główny o 03:32 na lotnisko? jaki środek transportu najtańszy i najpewniejszy? dodam, że lot mam o 06:10 zatem musze na lotnisku być trochę po 05:00

Gość taa niedobra pupa
wpisz w google MPK Poznań i wyświetlą ci się dokładne połączenia wraz z godzinami odjazdu.... TRamwaj żaden bezpośrednio nie jedzie, trzeba szukać autobusów

Gość ja w potrzebie
autobus jak patrze średnio mi pasuje. czyli 6km to będzie z 15 minut jazdy? czyli taxi też wyjdzie po ludzku?

Gość taa niedobra pupa
Raczej tak, tylko możliwe że za nic policzą podówjnie... Ale w 1,5 godziny to pieszo można z dworca dojść na lotnisko - to nie jest daleko

Gość taa niedobra pupa
w sumie tak pomyślałam że ok. 30 zł, o ile cię nie okantuje. Z bagażami to wygodniej, chyab autobusem nie ma sensu

nie licz na 30zl ja spod tego hotelu obok ronda kaponierow, zaplacilam 50zl a jechalismy moze z 5minut:o autobus nocny nie przyjechal a tez rano mialam wylot i nie ma co ryzykowac ale 50zl to za duzo:o

Gość taa niedobra pupa
TYlko przy rondzie kaponiera jest Sheraton - najdroższy hotel w Poznaniu. Więc może dlatego ktoś zdarł... Ale oni mają teraz kasy fiskalne, poza tym jest taksometr - trzeba było pytać się dlaczego taka suma. Ja rzadko jezdzę taksówka, ale ostatnio zapłaciłam 10 zł - z marketu do domu - jechałam jakieś 3-4 km... A dworca głównego kusruje masa taksówek, nie trzeba ich brać spod Sheratonu....

nie trzeba brac ale o 4 w nocy kiedy ejstes w stresie bo nie ma kolejnego autobusu albo ejst za godzine a ty musisz na lotnisko, nie jestem z poznania, zadnej taksowki nie ma albo za pol godziny beda bo zajete, to bierze sie ta ktora jest przynajmniej ja tak mysle ;) bylam z przyjaciolka, ona mieszka w poznainu i an wszystkie numery taksowek dzwonila to najblizsza za pol godziny byla dopiero mozliwa

Gość gość
polecam przejazdy z http://polandtransfer.com - nie musisz się martwić w zasadzie niczym. podajesz, skąd mają cię zgarnąć i zgarniają :) płaci się za przejazd więc im więcej osób tym lepiej :)

Gość barbara661
Moim zdaniem najlepiej wybrać się własnym autem. Tutaj http://parkinglotniskowy.poznan.pl są namiary na parking, z którego warto skorzystać. Przyznam szczerze, że mają naprawdę ciekawe rozwiązania w tym zakresie.

pociąg jest dobrym rozwiązaniem ale ja bym Ci polecała wybrać się własnym autem i zajechać na Parking Zielony. Znajomy korzystał z ich usług.