Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewewe

Sukienka z jedwabiu i nylonu. Jak prasowac?

Polecane posty

Gość ewewe

Kypilam na alegro sukienke i sklad to 100% jedwab, 100% nylon... Po wyjeciu jej z paczki az sie przestraszylam, jest cala pognieciona okropnie. Probowalam ja pracowac ale to nic nie dalo. Co moge zrobic?

Może najpierw ją spryskaj trochę wodą a dopiero potem prasuj i to przez jakąś ściereczkę. Podaj link do sukienki bo ciekawa jestem ;)

Gość ewewe
http://www.allegro.pl/item1004383650.html Nie zwrocilam wcale uwagi na material i nie mialam pojecia ze tak bedzie sie gniesc :/. Prasowalam ja przez scierke ale na sucho... moze na mokro cos pomoze... Jest okropnie pognieciona :(

Gość alamakotaaa
nie pryskaj wodą,tylko prasuj zaraz po upraniu (ew. namoczeniu) na mokro,jedwab jest cienki,to natychmiast wysycha,tylko przy szwach trochę mokrego zostaje i taką powieś na wieszaku do całkowitego wyschnięcia,jedwab tego typu niestety strasznie się gniecie :-) a po praniu nie wykręcaj,tylko wyciśnij w dużym ręczniku

Gość alamakotaaa
aha, nie prasuję jedwabiu przez ścierkę,tylko na lewej stronie ,ale też nie zawsze się da,nie zauważyłam jednak,żeby coś się działo z materiałem

Gość ewewe
Sukienka jest delikatna dosc... Boje sie do niej zelazko bez sciereczki przylozyc..

Gość ijk
jakim cudem sukienka ma 100% jedwab, 100% nylon???

Gość alamakotaaa
wierzch jedwab,a podszewka nylonowa :-),ale faktycznie trochę myląco napisane ewewe,nie bój nic,nastawiasz żelazko na jedwab i prasujesz,nic się nie stanie,prasuję jednowarstwowo,tzn. naciągam rzecz na deskę,jakbym pokrowiec nakładała i nie muszę się martwić,że pogniotę drugą warstwę

Gość wapollsa
wyprasujesz żelazkiem Ariete albo jakims innym dobrym parowym