Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna Piotrusia pana

DZIEWCZYNY POMÓŻCIE-PROBLEM ZE SKÓRĄ???!!!!

Polecane posty

Mam bardzo suchą cere oprócz tego od paru miesięcy łuszczy mi się skóra przy ustach i brzydko to wygląda,ale ostatnio jeszcze jak by było tego mało zauważyłam liczne przebarwienia na skórze takie suche ciemniejsze plamki dodam jeszcze że jestem straszną alericzką....:( Pomóżcie co mi możecie polecić??:(

Gość mała czarna88
Krem codziennie, nawet pod podkład, nawet kosztem świecenia i sprawdz czy w np zelu do mycia buzi nie ma juakis wysuszających składników. Raz mało nie padłam jak czytając w sklepie skład jednego z żeli do twarzy firmy nivea znalazłam tam substancję aktywną stosowaną w antyperspirantach :O Nie wiem czy to ona miała zapewniać to, że "cera cały dzien pozostanie świeża i matowa" ale to chyba przegięcie :O

polecam Elobazę z apteki bez recepty, doskonale natłuści przesuszoną skórę..

ciemne przebarwiania i sucha łuszcząca się skóra. Idź do dermatologa i to jak najszybciej. Kiedyś miałam taką malutką plamkę, okazało się, że to łupież pstry.Męczę się z nim już dobre 8 lat. Smaruje codziennie maściami, kwasami i nic... Nie daje za wygraną, rozprzestrzenia się na coraz większą powierzchnie. Mam go już na szyi, pod pachami i na całym brzuchu...

ELobaza nie pomoże, bo sama już próbowałam. Jedyna maść która przez te moje 8 lat walki z tym paskudnym grzybem, trochę zahamowała jego rozwój to Pevaryl. Jest to maść na receptę, ale każdy lekarz może ci ją przepisać.

łupież pstry!!!omg aż sama nazwa straszy!! Byłam u Dermatologa i nic takiego ne stwierdził przepisał mi tylko tabletki na alergie Telfexo i kazał kupić krem emolium do twarzy i smarować skóre wokół ust maścią z wit.A ale,to gówno pomogło:( Jedynie tabletki złagodziły stan skóry ale jak skończyło mi się opakowanie problem wrócił:(:(:P

ale,chyba spróbóje tą Elobazę:) mam nadzieje że mi pomoże:P

Gość mała czarna88
Ale przeciez nie jest powiedziane, że ona też ma łupież pstry!!

Kremu i tak trzeba używać codziennie, ZWŁASZCZA pod podkład. Kup dobry krem nawilżający, po 2 miesiącach będzie po problemie, jeżeli jesteś alergiczką to antyalergiczny, z droższych biotherma jakiegoś, z tańszych AA :) Stosuj też maseczki nawilżające, a złuszczoną skórę ściągaj peelingiem raz w tygodniu :)

erudytka-dziękuje ci kochana za pomoc :) Tylko problem w tym że ja to wszystko robie stosowałam już: serie AA help serie Biodermy Hydrabio krem emolium ,Oilatum itp.itd oprócz tego peeling robie 2 razy w tygodniu ciągle kupuje coraz to nowsze maseczki nawilżające i złuszczające a problem znika na tdzień dwa a potem nieustannie wraca już sama nie wiem co robić jestem załamana:(

Gość
tez tak mialam kupilam krem w tubce nivea visage rozowy na dzien i pomoglo oczywiscie nie tak od razu ale po 2 miesiacach stosowania bylo juz okey.

Peelingu nie można za często, bo za bardzo zetrzesz 'zdrową' skórę :) Spróbuj może z LRP kremu nawilżającego do suchej, ja miałam do mieszanej i nawet nawet, a miałam strasznie wysuszone boki twarzy po używaniu zwykłych matujących - i dalej z tym walczę, Lirene mi to musami wysuszyło :o Jeżeli dużo się nie malujesz to jeszcze w ciągu dnia używaj sobie mgiełki do twarzy :) Maseczek z glinki próbowałaś? Dla cery suchej jest z glinki czerwonej :) http://naturalne.pdg.pl/index.php/Maseczki-z-glinki.html Wiadomo że nic nie pomoże 'od ręki', na to trzeba czasu - ja nawilżam wysuszone boki od ponad roku, więc wiesz ;)

nie nie próbowałam... tylko czy to mnie nie uczuli...jestem straszną alergiczką więc boje sie że dostane wysypki?

jesli pojawiaja sie przebarwienia to uzywaj wysokich filtrow (min 50) codziennie, nawet jesli nie jest slonecznie

Kochana maseczka z glinki jest w 100% naturalna :) Ja kupuję samą glinkę, i robię sobie maseczkę z 2 łyżeczek glinki, 1 łyzeczki wody, i jednej łyżki Oliwy z oliwek - cera jest od razu natłuszczona i w lepszej kondycji :) Co do filtrów to Ellinka ma rację, jeżeli masz przebarwienia to krem na dzień używaj z filtrem :)

Vishala, popytaj na ,,Urynoterapii..." tu na kafeterii w sprawie tego łupieżu. Może ktoś wie.Wydaje mi się,że uryna tu dużo pomoże.