Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matematykzemniejest

Problem nie lada z zadankiem

Polecane posty

Gość matematykzemniejest

Witam! Nie chodziłem do szkoły gdyż byłem chory i muszę zrobić te zadanka... Może ktoś je wykonać? :oops: 1. Wyznacz równanie prostej, która jest nachylona do dodatniej części osi X pod kątem i przechodzącej przez pkt. A. a) =150 A=(1,2) b) =60 A=(3,3) 2. Sprawdź, czy dane wyrażenie jest tożsamością: sin(tg - ctg) + cos = sin 3. Wiedząc że sin = 2/3 wyznacz cos, tg, ctg. 4. Znajdź kąt nachylenia prostej do osi X a) y = -2x+1 b) y = 1/2 * x+2 Najbardziej zależy mi na 2, 6 i 3 :) Resztę też można zrobić ;]

Gość matematykzemniejest
2. Sprawdź, czy dane wyrażenie jest tożsamością: sin(tg - ctg) + cos = sin^2 tak jest poprawnie

Gość matematykzemniejest
2 i 4 prosze cie ;)

Gość matematykzemniejest
tak :0 prosze cię napisz na gg 2944311

Gość zadanie 4
współczynnik kierunkowy a = tg alfa, gdzie alfa jest kątem nachylenia prostej do osi OX a) y = -2x+1 a=-2 czyli tg alfa=-2 i sprawdzasz w tablicach matem dla jakiego kąta tangens ma taką wartość podobnie w drugim przykładzie

Gość matematykzemniejest
halo halo.... ?

sin(tg - ctg) + cos = sin^2 L= sin ( sin/cos - cos/sin ) + cos = wspólny mianownik sin^2 - cos^2 = sin ---------------- + cos = sin cos

sin(tg - ctg) + cos = sin^2 L= sin ( sin/cos - cos/sin ) + cos = wspólny mianownik ...........sin^2 - cos^2 = sin ---------------- + cos = skracamy sinusy i wpólny mianownik cos x .............. sin cos sin^2 - cos^2...........cos^2 ----------------- + ------- cos.......................cos = sin^2/cosx = P

Gość matematykzemniejest
ej a to 4 to jak ;/

Zadanie 3 cos^2 x=1 -sin^2 = 1/3 cos x = pierwiastek)1/3 = pierwiastek z 3 przez 3 1. bierzesz cos z plusem a drugi z minusem - jeśli kąt jest z I ćwiartki to bierzesz cosinus dodatni - jeśli z czwatrej to ujemny tg x = sinx/cosx = podstawiasz i masz ctg x = cosx/ sinx =

już CI napisał tangens kąta nachylenia to współczynnik kieurunkowy tzn 1. tan alfa = -2 2 tan alfa = 1/2 nie wiem kto takie głupie dał liczby ale bez tablic nie wyliczysz... w 1 znajdź tangens alfa - dla dwójki i dodaj znak minus = wychodzi -63stopnie w 2 26,5 stopnia durne zadanie - ale jeszcze durniejszą masz nauczycielkę- możesz mnie nawet zacytować 🖐️

Gość matematykzemniejest
z checia bym cię zacytował ... ogolnie to nie potrafi uczyc...

Gość matematykzemniejest
to 1 jeszcze i dziekuję pieknie ;)

Gość matematykzemniejest
hop hop ... ;p

zacznij się uczyć!!! otwórz lepiej książke i poczytaj a nie pisz na forum!! niedługo będziesz się pytał na forum jak się nazywasz!!! dziecko neo...