Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiniax

Zanik miesiaczki

Polecane posty

Gość Kiniax

Hej dziewczyny:) Mam problem i chciałabym się dowiedzieć, czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie w tej sprawie albo wie co powinnam zrobić. Mam bardzo nieregularnie miesiączki, czasem nie pojawiają się nawet przez 2-3 miesiące, a innym razem przez kilka miesięcy pod rząd są normalnie. Mam 18 lat, pierwszy okres miałam gdzieś około 1-2 gimnazjum (teraz jesetm w 2 liceum). Mam 168cm i waże 65-64kg, ostatnio się odchudzałam, ale wcześniej, zanim zaczęłam dietę takie zaniki również występowały. Jestem średnio aktywna, nie leżę cały dzień przed telewizorem, ale też nie uprawiam jakichś sportów na poważnie:)(bardziej rekreacyjnie od czasu do czasu, albo jakieś ćwiczenia typu brzuszki). Jesli któraś miała podobny problem, to proszę o pomoc:) ps. No i oczywiście to nie ciąża, bo nie współżyłam z nikim, a poza tym to nigdy na aż 9 miesięcy nie straciłam okresu;P

Gość Kraaaa
Dziewczyno, KONIECZNIE GINEKOLOG! Pół biedy, że nie ciąża :) osobiście nie mam doświadczeń, ale na Twoim miejscu poszłabym już dawno, możliwe, że to sprawka hormonów lub po prostu odchudzania. Pozdrawiam, napisz jak już się dowiesz co to takiego.;)

Jeśli piszesz, że się odchudzałaś to może robiłaś to w nieracjonalny sposób? Zdrowia dieta to podstawa... Koniecznie zrób badania krwi na początek, a jak będzie ok to ginekolog, bo to mogą być hormony. Ale działanie hormonów w dużym stopniu jest uzależnione od wagi. Za mało tłuszczyku to estrogen szwankuje... Pozdrawiam i życzę szybkiego rozwiązania sytuacji