Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cooosmopolitan

Pieczenie w pochwie!!! pilne.

Polecane posty

Zaczełam niedawno brać tabletki antykoncepcyjne Yaz, wczoraj po raz pierwszy od zażywania ich współżyłam z chłopakiem do tabletek zabezpieczaliśmy się również prezerwatywą więc niemożliwe jest żebym zaraziła się czymś od niego. Dzisiaj odczuwam ogromne pieczenie w pochwie ale co dziwne ból się ZMNIEJSZA podczas sikania, kupiłam maśc w aptece ale nie za bardzo pomaga . Czy to może być wina tabletek? Czy znacie może jakąś maść która może mi szybko pomóc? Dopiero w piątek mam wizyte u ginekologa a boli strasznie. Pozdrawiam i czekam na rady.

Gość czy te pieczenie to odczuwasz
to są pieczenie rzymskie, czy raczej pieczenie wołowe duszone?

Gość o tym nie słyszałam
pieczeń bardzo zabawna. Masz przepis? Z jakiego to mięsa?

Gość xmała_miii
hmm miałam podobnie, kupiłam lactovaginal i pomogło :)

Gość lakakkaklakaasj
niby tabetki, a strach jest nie? ile masz lat, jak dlugo sie znacie

Dość długo się znamy i nawet nie chodzi o strach ale ja nie za bardzo ufna jestem , zdaje sobie sprawe że często w związku zdarzają się zdrady a nie chciałabym się zarazić czymś.

lactovaginal to jakieś tabletki czy maść?? Ja kupiłam dzsiaj Cicatridina farmaceutka mówiła że dobra ale chyba na mnie nie działa.

Gość xmała_miii
tabletki dopochwowe, zadziałały już pierwszego dnia, sa bez recepty , nie miałam jak iśc go gin wiec wykosztowałąm sie 30 zł na nie ale nie ma czego żałować , ulga nieziemska. a było nieciekawie bo z tego aż gorączki dostałam :/

Ja za ta maśc ok 40zł zapłaciłam maskara;/ Jutro pójde i kupie może te tabletki mam nadzieje że pomoże. A nie wiesz czy to może być spodowane od tabletek antykoncepcyjnych?? Nigdy wcześniej nie miałam takiej sytuacji;/

Gość xmała_miii
od tabletek nigdy czegoś podobnego nie miałam, zanim zaczęłam je brać własnie po igraszkach kilka razy miałam takie pieczenia, czasem nie do wytrzymania, osłabienie itp. lactovaginal, płyn do higieny intymnej i czułam się jak w niebie.

Gość julciaaapp
Mialam to samo jiuz przy pierwszym blistrze novynette...nie wyleczylam sama, okazala sie niezbedna pomoc gina...Dostałam silnej gezybicy, dostalam leki na 2 tyg i przeszlo. Wec radz nie czekaj i od razu idz do dobrego lekarza ! Probowałam sie leczyc sama i wydalam niepotrzebnie kupe kasy..

Gość agula8
mnie na pieczenie pomaga clotrimazolum i lactovaginal, przy tabletkach kobiety mają większe predyspozycje do infekcji-trzeba bardziej na siebie uważać-moze probiotyki profilaktycznie?? mnie lekarz polecał provag-można go stosować dłużej i jest doustny.Myśle jednka ze lekarz rozwieje wszytskie wątpliwości.Tylko trzeba pytać!!

Gość ulkakulkak
jak ja mam pieczenie w pochwie, to zazwyczaj dopada mnie grzybica razem z zapaleniem cewki moczowej, ostatnio pomogły mi globulki pimafucin, a na cewkę moczową prouro i furagina - polecam!

Gość zupełnie jak mój kot
albo podrażnienia od seksu (otarcia i mikro ranki) albo grzybica lub uczulenie na lateks masz upławy ?

Tabletki antykoncepcyjne mogą powodować infekcje intymne, dlatego warto stosować równocześnie probiotyki np. lactovaginal dopochwowo, zawiera bakterie kwasu mlekowego , które kolonizując pochwę chronią przed infekcjami.

Gość lady bronka
na pieczenie pomaga maśc clotrimazolum, probiotyki to tez dobry pomysł, ja stosowałam lactovaginal dopochwowo, pomógł.

Gość lubańska
kobiety biorące tabletki antykoncepcyjne są bardziej narażone na problemy intymne. żeby im zapobiec można brać probiotyki ginekologiczne np. provag. pomoże zachować prawidłowe ph w pochwie, zawiera pałeczki kwasu mlekowego.

Gość mała Mi__
No niestety tabsy anty często powodują infekcje ale równie dobrze to pieczenie może byc spowodowane otarciami po seksie. Tak czy siak, kup sobie, tak jak polecają tez inne dziewczyny, kapsułki lactovaginal. Dla mnie sa super, bo zakładam w miejsca intymne i nie musze nic połykac tygodniami. Działają tam, gdzie jest problem. Są bardzo skuteczne, poczytaj sobie o nich na www.lactovaginal.pl w dodatku mozna dostac gazetkę for free!

Ja biore tabletki anty i od nich miewam czeste infekcje, juz mam tego troche dosc, jestem również tam starsznie sucha i czesto mam tam podraznienie. wiele juz srodków stosowalam ale nie pomagaja. dlatego szukam innego i prosze was o rade w sprawie takiego gelu Multi-Gyn ActiGel. Czy ktos juz stosowal i moze mi powiedziec czy dziala?

żel milti gyn pomogł na swedzenie pochwy i łagodził pieczenie. najbardziej ucieszymam sie, ze nie zostawial sladu na bieliznie. przepisal mi globulki i zapobiegawczo zalecil stosowac ten zel skoro po tabletkach mam problem z infekcjami i suchoscia w pochwie. widac, ze dzieki niemu nie wchodza bakterie bo do tej pory infekcja nie wrocila.