Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamaaaaaaaaaaaaa

Kiedy Wasze dziecko zaczelo mowic a kiedy chodzic???

Polecane posty

Gość Mamaaaaaaaaaaaaa

Ciekawa jestem czy jest to jakos ze soba skoordynowane czy nie. Slyszalam, ze dziecko ktore wczesnie zaczyna chodzic, pozniej mowi...Chodzi mi o budowanie zdan takich dajmy na to 2 -3 wyrazowych.

Gość szpindlerowy
chodzic jak miala ok10mies, skladac wyrazy w zdania ok1,5roku, ale ja, wg wspomnien mamy mowilam skladnie w wieku ok roku a chodzilam w wieku 18 mies, wiec moze cos w tym jest

Chodziła jak miała 10-11 miesięcy,a mówiła jak miała jakies 1,5 roku pojedyncze wyrazy. Zdania zaczęła składać jak miała ok 2 lat,a teraz ma skończone 3 i mówi wszystko,wypowiada sie rozbudowanymi zdaniami ;)

Chodzić zaczął bez trzymania jak miał 14 miesięcy Zdania 2-3 wyrazowe zacząl budować niedawno , jak miał 2 lata i 3 miesiące

Gość ja też nie polecam biura
mój starszy zaczą chodzić w wieku 13 mies mówić 2-3 wyrazowe zdania jak miał 1,5 roku młodszy chodzi od miesiąca - a za tydzień ma roczek... a mówi duzo pojedynczych słów- daj-idę -pić - sieci (świeci) - cyk- bam- no i wiadomo mama tata baba

Gość czerwcowaMama
Składać zdania młody zaczął jak miał ok 1,5 roku, z kolei chodzić zaczął w wieku 8 miesięcy