Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anetaaaaaa

Kosmetyczka

Polecane posty

Gość Anetaaaaaa

Czy po technikum kosmetycznym nad ktorym sie zastanawiam bede mogła zakladac paznokcie akrylowe itd???

Gość gdzie te chłopyyy
oczywiscie

Gość Anetaaaaaa
A na czym ten zawód konkretnie polega ?

Gość Anetaaaaaa
Forma kształcenia : dzienna, wieczorowa i zaoczna. Pracownia szkolna wyposażona w nowoczesny sprzęt i aparaty do specjalistycznych zabiegów i usług kosmetycznych. Zajęcia w pracowni prowadzone są w grupach do 15 osób, a lekcje teoretyczne w formie pracy zespołowej. Szkoła współpracuje z renomowanymi firmami kosmetycznymi na terenie całej Polski, które organizują w naszej szkole pokazy i szkolenia z zakresu najnowszych zabiegów i usług kosmetycznych, kursów stylizacji paznokci i wizażu, na których można zdobyć umiejętności i zaświadczenia w postaci certyfikatów z ukończonych szkoleń, za niewielką odpłatnością dla firm prowadzących te kursy. Po zaliczeniu egzaminu absolwentki otrzymują dyplom technika usług kosmetycznych. Co po tym mozna robic tylko prosze o powazne odpowiedzi

Gość Anetaaaaaa
prosze o rade. Bo pasjonują mnie paznokcie a nie wiem czy ta szkoła to dobry wybór ? ;/

Gość Anetaaaaaa
chyba nikt nie potrafi mi pomoc ;(

Gość ja konczylam szkole
kosmetyczna, mam specjalizacje kosmetyka ogolna, pracuje w gabinecie, zakladanie paznokci to jedna z wielu rzeczy, ktora sie zajmuje. Tyle , ze kurs zakladania paznokci robilam poza szkola i na wlasny koszt, niestety w mojej szkole program nie przewidywal zakladania paznokci. Ale wiem tez, ze sa szkoly ktore i to maja w programie nauczania, oprostu zanim wybierzesz szkole , musisz zapoznac sie z ofertami i programem kilku. Po skonczeniu szkoly i uzyskaniu tytulu technika- zdany egzamin zawodowy, (choc powiem, ze i bez tytulu technika, sa dziewczyny, ktore pracuja jako kosmetyczki :)). mozesz smialo zakladac wlasna dzialalnosc (o ile czujesz sie na sile, bo wbrew pozora, ta praca, to spora odpowiedzialnosc), ja ze swojego doswiadczenia wiem, ze na poczatek warto popracowac u kogos z doswiadczeniem :), bo to czego ucza w szkole niewielkie ma przelozenie na prace w gabinecie. Pozdrawiam.

Gość Anetaaaaaa
dziekuje własnie ta odp. pomogla mi jeszcze bardziej podjac decyzje:) jednak sie zdecydowalam na sam kurs paznokci a ze szkoly rezygnuje :)