Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tryukiytujhgtrf

Ratunku!!! Co na poczatek opryszczki?? Mam pierwszy raz!!!

Polecane posty

Gość tryukiytujhgtrf

Widze ze robi mi sie opryszczka na wardze, pierwszy raz! Nigdy nie mialam. Co zastosowac? Moze jakies sa domowe sposoby bo do apteki pojde dopiero jutro

Domowych sposobów jest mnóstwo i wszystkie raczej nie działają, a mogą tylko wysuszyć bąbelek, który się pojawił. Masz strasznego pecha, że się zaraziłaś opryszczką, bo będzie w tobie teraz do końca życia siedziała. chyba żezrobisz sobie kurację lekami przeciwwirusowymi to możesz ją wtedy osłabić i może nie będzie się więcej pojawiać

Gość dssafcsfcsw
jak sie pojawiła to nic nie zdziałasz ja kupiłam sobie w aptece specjalne plasterki za 24 zł i co? nie działaja, przez noc sie to cos powiekszyło bleeeh

Gość ike1976
Mi pomaga tylko Antivir Ale z domowych szybkich sposobów mozesz przyłozyc kawałek swiezej cebuli przekrojonej albo ząbek czosnku.Nieprawda jest tez ze kuracja przeciwwirusowa pomoze Mi moja pani doktor kiedys proponowała cos takiego ale odrazu powiedziała ze drogo to kosztuje i działa tylko na jakis czas Potem wraca :)

Gość ike1976
A zapomniałam jeszcze dodac ze jak juz mam pecherzyki wypełnione płynem to szybko je nakłuwam sterylna igłą , przez chustke wyciskam płyn i smaruje spirytusem To szybko goi Kolezanka tak tez spróbowała i była zdziwiona ze pomogło :)

Kuracja przeciwwirusowa pomaga powstrzymać namnażanie się wirusa. Jak np po kuracji po jakimś czasie poczujesz że coś się zaczyna dziać to trzeba wziąć od razu tabletkę i najczęściej się nic dalej nie rozwija, a jeśli już to malutkie i zaraz się goi. Myślę, że jak się ma często to nawet działanie leków na jakiś czas daje dużą ulgę. Z wirusami wszelkimi niestety tak jest, że całkiem się ich nie da wytępić :/ I strasznie łatwo się nimi zarazić :/

Gość zielonnnnkaaasz
współczuje bo bedzie ciagle wracac. mi czesto nawracała ale babcia zdradziła mi sekret i dała super miksture którą sama robi. tak więc kiedy tylko mi się zaczyna robic to natychmiast jej uzywam i sie dalej nie rozwija tak że na nastepny dzien nic nie widac. mikstura to aloes w spirytusie. ona tnie lisce aloesu na paski( sama go hoduje) i zalewa spirytusem. po dwóch tygodniach gotowa mikstura idealna na opryszczkę :)

Gość Blasteerrr
Tylko i wyłącznie Hascovir PRO zmniejsza czas trwania opryszczki o 50%

Gość co pewien czas....
kup sobie heviran w tabletkach, pomaga na 100% podany zaraz

Gość Aloes i Babcia
Tylko że po 2 tyg. nie ma śladu po opryszcze bez leczenia... :D:P